- 13 Ocak 2009
- 4.913
- 401
- 698
- Konu Sahibi pokahontas
-
manolya vergı soruları paylasımı soruları ıcın tskler..harıkasınnn..
kızlar bnde sızlere bısı dıcem.murat yayınları sınawlardan ıkı hafta once sınawlarda cıkacak muhtemel sorular ıcın ders basında yaklasık 150 soru hazırlıyo..4 dersıme calısmıstım sadece 1 dersıme hıc calısmadan o sorulara baktım.ve sınavda abartmıyorum yaklaık 20 soru o sorulardan geldı.sımdı tum derslerımı aldım ..herkese sıddetle tavsıye edıyorum..
arkadaşlar bende işl. 3. snf okuorum.burayıda daha sık takip edicem bundan böle:lepi:
bende murat yayınlarının kitabını kullanıorum ve memnunum.sınavdada herkese başarılar dilerim:Saruboceq: 1 hafta kaldı ve ben çok heyecanlıyım hoş normaldede panik bi tipim
sanada basarılar canımmmm
çalışman bittimi? umarım vizeler yüksektir:)
teşekkürler canım benim notlarım 70 civarı ama finansal yönetim 50 geldi ona çok üzüldüm ağırlığı ona vererek çalıştım şuan sadece sorulardan tekrar yapıyorum ama çok korkuyorum çünkü çok panik bir insanımkafamçokkarıştı
herkese başarılar dilerim tabii sanada:hooray:
arkadaşlar çok az kaldı ve ben stres oldum iyice..bir hafta izinliyim oturup çalışıcam zaen hafta içi kurstayım her gün...
ben size soruları yazıcam elimden geldiğince finansalla başlicam bilginiz olsun.ders çalışmaya başlayalım hep birlikte buradan...
1) iki yada daha fazla kişinin şekil şartına bağlı olmaksızın yalnızca sözlü bir anlaşma ile geçici yada sürekli olarak kurdukları ortaklık
Adi Ortaklık
2) Halka açık a.ş lerde kayıtlı sermaye tavanını sermaye piyasası kurulu belirler.
3) Sabit varlıkların üretimde kullanılmaları ile uğradıkları değer kaybı teknik değer kaybıdır.
4) Dönen varlıklardan kısa vadeli borçların çıkarılmasından sonra kalan fark net çalışma sermayesidir...
5) Geri ödeme süresi yönteminin en önemli sakıncası paranın zaman değerini dikkate almaması...
6) 3/10 net 45 satış koşulu arkadaşlar böyle bir soru görürseniz tersten okuyun yani 45 gün vadeli bir alacak ilk 10 günde ödenirse yüzde 3 peşin iskontosundan yararlanır...
7) Borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacakların değersiz hale gelmemesi için müşteriden alınan güvence teminattır.
8) Olası getirilerin beklenen getiriden sapma olasılığına Standart sapma denir.
9) Bir miktarı veya tamamı kullanıldıkça herhangi bir değişikliğe gerek kalmaksızın eski miktar dahilinde yenilenen akreditife rotatif akreditif denir.
10) Risksiz faiz oranının belirlenmesinde Hazine bonosu faizi kullanılır o yoksa devlet tahvili arayın şıklarda.
11) İşletmelerin toplam özkaynaklarının hisse senedi sayısına bölünmesiyle bulunan değer defter değeridir.
12) Üzerinde yazılı ilk çıkarılış derse nominal değer...
13) Varlık karlılık la başlayıp değişkenler diye bitirirse gerçek değer..
14) Finansal yönetimin birincil normatif amacı işletmenin piyasa değerini maksimize etmektir...piyasa değeri unutmayın...
15) Belirli bir tahmin süresi sonunda işletmenin finansal tablolarının nasıl oluşacağının öngörüsüne Proforma tablo denir...
16) Duran varlıklar uzun dönen varlıklar kısa derse atılgan
tüm varlıklar uzun vade derse ihtiyatlı finanslama stratejisidir.
17) kredili satış yapılacak müşterinin borç ödeme kabiliyetini kaynağının olup olmadığı kapasite tayin eder...
yani kabiliyet derse kapasite niyet derse karakter...
18) Finansman bonosunun vadesi en az 60 en çok 720 gündür.
19) İşletmenin likidite durumunu olumsuz olarak etkilemeyen kar payı ödeme yöntemi hisse senedi şeklinde kar payı ödemesidir.
20) beklenen getirinin gerçekleşen getiriden sapma olasılığına risk denir.
21) İki yatırım projesinin risk ölçüsü aynı ise değişim katsayısı düşük olan proje seçilmelidir
22) Döviz kurlarındaki artışın TL faizlerinin altında kalacağını öngören bir yönetici dövize endeksli kredi türünü seçmelidir.
23) İşşletme faaliyetlerinin en üst düzeyde bulunması halinde faaliyetlerin aksamadan yürütülebilmesine olanak sağlayan minimum dönen varlık toplamı sürekli çalışma sermayesidir
24) Hazine garantisi taşıyan finansman bonoları E tipi.
25) Değişim katsayısı her bir birim getirinin riskini ölçer.
26) Kiracının dönem sonunda malı satın almak zorunda olmadığı lesasing türü operasyonel leasing dir.
27) A.ş lerde vergiye esas olan kar mali kardır.
28) Çoklu diskriminant analizi Edwart aLltman tarafından geliştirilmiş bu amcaya göre Z skoru 3 den büyük yerlerde iflas olmazmış...
29) Üretim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlr modernizasyon yatırımlarıdır.
30)Enflasyonist ortamlarda karı az gösterdiği için en çok tercih edilen stok değerleme yöntemi son giren ilk çıkar (lifo)
yoruldum kızlar sorusu olan varsa özelden yazsın gece boyu finansala çalışıcam bazı sayısallarda sorunlarım var...bol bol yorum sorularına bakın.öptüm.
yaa kızlar hangi testi çözersem yada hangi konuya bakarsam kendimi çok yetersiz hissediyorum sizede oluyor mu?delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?