Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaşlar bende işl. 3. snf okuorum.burayıda daha sık takip edicem bundan böle:lepi:
bende murat yayınlarının kitabını kullanıorum ve memnunum.sınavdada herkese başarılar dilerim:Saruboceq: 1 hafta kaldı ve ben çok heyecanlıyım hoş normaldede panik bi tipim
arkadaşlar bende işl. 3. snf okuorum.burayıda daha sık takip edicem bundan böle:lepi:
bende murat yayınlarının kitabını kullanıorum ve memnunum.sınavdada herkese başarılar dilerim:Saruboceq: 1 hafta kaldı ve ben çok heyecanlıyım hoş normaldede panik bi tipim
teşekkürler canım benim notlarım 70 civarı ama finansal yönetim 50 geldi ona çok üzüldüm ağırlığı ona vererek çalıştım şuan sadece sorulardan tekrar yapıyorum ama çok korkuyorum çünkü çok panik bir insanımkafamçokkarıştı
herkese başarılar dilerim tabii sanada:hooray:
arkadaşlar çok az kaldı ve ben stres oldum iyice..bir hafta izinliyim oturup çalışıcam zaen hafta içi kurstayım her gün...
ben size soruları yazıcam elimden geldiğince finansalla başlicam bilginiz olsun.ders çalışmaya başlayalım hep birlikte buradan...
teşekkürler canım benim notlarım 70 civarı ama finansal yönetim 50 geldi ona çok üzüldüm ağırlığı ona vererek çalıştım şuan sadece sorulardan tekrar yapıyorum ama çok korkuyorum çünkü çok panik bir insanımkafamçokkarıştı
herkese başarılar dilerim tabii sanada:hooray:
arkadaşlar çok az kaldı ve ben stres oldum iyice..bir hafta izinliyim oturup çalışıcam zaen hafta içi kurstayım her gün...
ben size soruları yazıcam elimden geldiğince finansalla başlicam bilginiz olsun.ders çalışmaya başlayalım hep birlikte buradan...
1) iki yada daha fazla kişinin şekil şartına bağlı olmaksızın yalnızca sözlü bir anlaşma ile geçici yada sürekli olarak kurdukları ortaklık
Adi Ortaklık
2) Halka açık a.ş lerde kayıtlı sermaye tavanını sermaye piyasası kurulu belirler.
3) Sabit varlıkların üretimde kullanılmaları ile uğradıkları değer kaybı teknik değer kaybıdır.
4) Dönen varlıklardan kısa vadeli borçların çıkarılmasından sonra kalan fark net çalışma sermayesidir...
5) Geri ödeme süresi yönteminin en önemli sakıncası paranın zaman değerini dikkate almaması...
6) 3/10 net 45 satış koşulu arkadaşlar böyle bir soru görürseniz tersten okuyun yani 45 gün vadeli bir alacak ilk 10 günde ödenirse yüzde 3 peşin iskontosundan yararlanır...
7) Borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacakların değersiz hale gelmemesi için müşteriden alınan güvence teminattır.
8) Olası getirilerin beklenen getiriden sapma olasılığına Standart sapma denir.
9) Bir miktarı veya tamamı kullanıldıkça herhangi bir değişikliğe gerek kalmaksızın eski miktar dahilinde yenilenen akreditife rotatif akreditif denir.
10) Risksiz faiz oranının belirlenmesinde Hazine bonosu faizi kullanılır o yoksa devlet tahvili arayın şıklarda.
11) İşletmelerin toplam özkaynaklarının hisse senedi sayısına bölünmesiyle bulunan değer defter değeridir.
12) Üzerinde yazılı ilk çıkarılış derse nominal değer...
13) Varlık karlılık la başlayıp değişkenler diye bitirirse gerçek değer..
14) Finansal yönetimin birincil normatif amacı işletmenin piyasa değerini maksimize etmektir...piyasa değeri unutmayın...
15) Belirli bir tahmin süresi sonunda işletmenin finansal tablolarının nasıl oluşacağının öngörüsüne Proforma tablo denir...
16) Duran varlıklar uzun dönen varlıklar kısa derse atılgan
tüm varlıklar uzun vade derse ihtiyatlı finanslama stratejisidir.
17) kredili satış yapılacak müşterinin borç ödeme kabiliyetini kaynağının olup olmadığı kapasite tayin eder...
yani kabiliyet derse kapasite niyet derse karakter...
18) Finansman bonosunun vadesi en az 60 en çok 720 gündür.
19) İşletmenin likidite durumunu olumsuz olarak etkilemeyen kar payı ödeme yöntemi hisse senedi şeklinde kar payı ödemesidir.
20) beklenen getirinin gerçekleşen getiriden sapma olasılığına risk denir.
21) İki yatırım projesinin risk ölçüsü aynı ise değişim katsayısı düşük olan proje seçilmelidir
22) Döviz kurlarındaki artışın TL faizlerinin altında kalacağını öngören bir yönetici dövize endeksli kredi türünü seçmelidir.
23) İşşletme faaliyetlerinin en üst düzeyde bulunması halinde faaliyetlerin aksamadan yürütülebilmesine olanak sağlayan minimum dönen varlık toplamı sürekli çalışma sermayesidir
24) Hazine garantisi taşıyan finansman bonoları E tipi.
25) Değişim katsayısı her bir birim getirinin riskini ölçer.
26) Kiracının dönem sonunda malı satın almak zorunda olmadığı lesasing türü operasyonel leasing dir.
27) A.ş lerde vergiye esas olan kar mali kardır.
28) Çoklu diskriminant analizi Edwart aLltman tarafından geliştirilmiş bu amcaya göre Z skoru 3 den büyük yerlerde iflas olmazmış...
29) Üretim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlr modernizasyon yatırımlarıdır.
30)Enflasyonist ortamlarda karı az gösterdiği için en çok tercih edilen stok değerleme yöntemi son giren ilk çıkar (lifo)
yoruldum kızlar sorusu olan varsa özelden yazsın gece boyu finansala çalışıcam bazı sayısallarda sorunlarım var...bol bol yorum sorularına bakın.öptüm.
1) iki yada daha fazla kişinin şekil şartına bağlı olmaksızın yalnızca sözlü bir anlaşma ile geçici yada sürekli olarak kurdukları ortaklık
Adi Ortaklık
2) Halka açık a.ş lerde kayıtlı sermaye tavanını sermaye piyasası kurulu belirler.
3) Sabit varlıkların üretimde kullanılmaları ile uğradıkları değer kaybı teknik değer kaybıdır.
4) Dönen varlıklardan kısa vadeli borçların çıkarılmasından sonra kalan fark net çalışma sermayesidir...
5) Geri ödeme süresi yönteminin en önemli sakıncası paranın zaman değerini dikkate almaması...
6) 3/10 net 45 satış koşulu arkadaşlar böyle bir soru görürseniz tersten okuyun yani 45 gün vadeli bir alacak ilk 10 günde ödenirse yüzde 3 peşin iskontosundan yararlanır...
7) Borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacakların değersiz hale gelmemesi için müşteriden alınan güvence teminattır.
8) Olası getirilerin beklenen getiriden sapma olasılığına Standart sapma denir.
9) Bir miktarı veya tamamı kullanıldıkça herhangi bir değişikliğe gerek kalmaksızın eski miktar dahilinde yenilenen akreditife rotatif akreditif denir.
10) Risksiz faiz oranının belirlenmesinde Hazine bonosu faizi kullanılır o yoksa devlet tahvili arayın şıklarda.
11) İşletmelerin toplam özkaynaklarının hisse senedi sayısına bölünmesiyle bulunan değer defter değeridir.
12) Üzerinde yazılı ilk çıkarılış derse nominal değer...
13) Varlık karlılık la başlayıp değişkenler diye bitirirse gerçek değer..
14) Finansal yönetimin birincil normatif amacı işletmenin piyasa değerini maksimize etmektir...piyasa değeri unutmayın...
15) Belirli bir tahmin süresi sonunda işletmenin finansal tablolarının nasıl oluşacağının öngörüsüne Proforma tablo denir...
16) Duran varlıklar uzun dönen varlıklar kısa derse atılgan
tüm varlıklar uzun vade derse ihtiyatlı finanslama stratejisidir.
17) kredili satış yapılacak müşterinin borç ödeme kabiliyetini kaynağının olup olmadığı kapasite tayin eder...
yani kabiliyet derse kapasite niyet derse karakter...
18) Finansman bonosunun vadesi en az 60 en çok 720 gündür.
19) İşletmenin likidite durumunu olumsuz olarak etkilemeyen kar payı ödeme yöntemi hisse senedi şeklinde kar payı ödemesidir.
20) beklenen getirinin gerçekleşen getiriden sapma olasılığına risk denir.
21) İki yatırım projesinin risk ölçüsü aynı ise değişim katsayısı düşük olan proje seçilmelidir
22) Döviz kurlarındaki artışın TL faizlerinin altında kalacağını öngören bir yönetici dövize endeksli kredi türünü seçmelidir.
23) İşşletme faaliyetlerinin en üst düzeyde bulunması halinde faaliyetlerin aksamadan yürütülebilmesine olanak sağlayan minimum dönen varlık toplamı sürekli çalışma sermayesidir
24) Hazine garantisi taşıyan finansman bonoları E tipi.
25) Değişim katsayısı her bir birim getirinin riskini ölçer.
26) Kiracının dönem sonunda malı satın almak zorunda olmadığı lesasing türü operasyonel leasing dir.
27) A.ş lerde vergiye esas olan kar mali kardır.
28) Çoklu diskriminant analizi Edwart aLltman tarafından geliştirilmiş bu amcaya göre Z skoru 3 den büyük yerlerde iflas olmazmış...
29) Üretim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlr modernizasyon yatırımlarıdır.
30)Enflasyonist ortamlarda karı az gösterdiği için en çok tercih edilen stok değerleme yöntemi son giren ilk çıkar (lifo)
yoruldum kızlar sorusu olan varsa özelden yazsın gece boyu finansala çalışıcam bazı sayısallarda sorunlarım var...bol bol yorum sorularına bakın.öptüm.
rica ederim canlarım geçelim bize yeter dimi?
eveet maliyetin bazı sözellerini yazıyorum :) hadi hepimize kolay gelsin...
1) Bir üretim işletmesinde üretim maliyetlerinin gidere dönüştüğü nokta üretilen mamullerin satıldığı noktadır.
2) Hareketli ortalama maliyet yöntemi her yeni malzeme alımından sonra yeni bir ortalama maliyet hesaplamasıdır.
3) reklam giderleri yönetilebilen sabit maliyetlerdendir.
4) üretim sürecinde çeşitli nedenlerle miktar azalması şeklinde ortaya çıkan herhangi bir satış değeri veya fiziksel yapısı olmayan miktar azaltıcı ve maliyet artırıcı unsur firedir
ölçülebilir fiziksel yapısı var derse artık
ek işlemle düzeltilen derse kusurlu mamul ek işlemle düzeltilmeyen derse bozuk mamul dür unutmayın.
5)belirlenmesi en zor standart direkt işçilik standartlarıdır.
6) Bir karar seçeneğinin benimsenmemesi nedeniyle kaçırılan net kazanç tutarı fırsat maliyettir.
7) yardıncı hizmet gider yerlerinin birbirleriyle olan hizmet alışverişinin dikkate alınmadığı yardımcı gider yerlerinde toplanan giderlerin sadece esas üretim gider yerlerine dağıtımının yapıldığı dağıtım yöntemi doğrudan dağıtım yöntemidir.
8) her bir işçinin işletmede bulunduğu süre içinde hangi gider merkezinde hangi işler üzerinde ne kadarlık süreyle çalıştığını boşa geçen zaman ve fazla çalışmalarının olup olmadığını gösteren belge işçi çalışma kartı.
9) işletmede katlanılan endirekt giderlerin ilgili tüm gider yerlerine dağıtım ölçüsü yardımıyla dağıtılması birinci dağıtım.
10) yardımcıdan esasa ikinci dağıtımdır.
11) işletme genel bütçesi oluşturulurken ilk hazırlanması gerekn bütçe satış bütçesidir.
12) makina üretinminde kullanılan civata yardımcı malzemedir.
kızlar son gün bir tek yarın var bakalım ben bu gün iş sosyali bitiriyorum yazabildiğim kadar soru çözümü yazıcam...
bunları en azından bir kez okuyun öyle girin sınava rica edicem...
hepinize başarılar şimdiden...
1) statü hukukuna tabi kişilerin iş ilişkileri idare hukuku kuralları ile düzenlenir.
2) türkiyede iş yaşamını hukuk kuralları ile düzenlemeye gereksinim duyulması 19.y.y ortalarında başlanmış dilaver paşa nizamnamesi.
3) türkiyede yürürlükte bulunan genel nitelikteki kanunlardan ticaret kanununda iş sosyal güvenlik hukuku ile ilgili hükümler yer almaz.
4) gecici iş ilişkisi en çok 2 kere yenilenir.
5) türkiyede en çok uygulanan ücret sistemi maktu ücret aylık sitemidir.
6) yer altı ve sualtında 18 yaşını doldurmamış çocklar çalıştırılamaz.
7) işverenin bildirimli fesih ypabilmesi için o iş yerinde en az 30 kişinin çalışması gerekir.
8) işveren sendikası genel kurulu en çok 500 delegeden oluşur.
9) işçiler sendikal sebeplerle işten çıkarılırsa sendikacılık tazminatı ödenir.
10) sendikalar kanununa göre ticari faaliyetler yasak faaliyettir.
11) ilaç fabrikasında grev yapılır.
12) işçilerin ekonomik durumlarını düzeltmek için yapılan grev kanuni grevdir.
13) grev kararı noterce karşı tarafa tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde uygulamaya konulabilir.
14) geçici işgörmezlik ödeneği sigortalının ayakta tedavilerinde günlük kazancının 2/3 ü kadardır.
15) sosyal güvenlik kurumunun en yüksek karar yetki ve sorumluluk taşıyan organı yönetim kuruludur
16)genel kurul ise görüş bildirir.
17) sosyal güvenlik kurumu genel kurulu 3 yılda bir toplanır.
18) tatili eşgal kanunu çoğalan işçi eylemlerini azaltmak için yapılmış
19) asgari ücret en geç 2 yılda bir belirlenir
20) sendikaların ilk genel kurulu tüzel kişiliğin kazanılmasından itibaren 6 ay içinde yapılmalı.
21) konfederasyon kurulması için değişik iş kollarından en az 5 sendikanın biraraya gelmesi gerekir.
22) tüzük ve belgelerin kanunu aykırı olması sebebiyle sendikanın faaliyeti 60 gün durdurulur.
23) işveren sendikasında işverenin ödeyeceği aylık üyelik aidatı miktarının üst sınırı işyerinde işçilere ödenen 1 günlük çıplak ücretlerin toplamıdır.
24) bölge müdürlüğü grev ve lokavt süresince iş yerinde çalışacak işçilerin ismen tesbitini 3 işgünü içinde ilgili işçilere ve işverene yapmak zorunda..kişi sayısını işveren belirler.
25) grev veya lokavtın ertelendiği durumlarda grev ve lokavtın haksız yere ertelenmesini önleyebilmek amacıyla uyulmazlığın taraflarına danıştaya gitme hakkı tanınmıştır.
26) toplu iş sözleşmesi süresi 1-3 yıldır.
27) grevi uygulayan sendikanın hukuki varlığının son bulması durumunda grevin sona erdiğini bölge müdürlüğü ilan eder.
28) sendikanın fesihkararını vermeye yetkili organ genel kurul.
29)yetki belgesini alan işçi sendikası karşı tarafa en geç 15 gün içinde toplu görüşmeye çağırmalı.
30) sosyal güvenli kurumu yönetim kurulu 10 üyeden oluşur.
aslında az kaldığı için hiç bir şey bilmiyormuşsunuz gibi geliyo çalıştığınız için öyle oluyo işte hiç çalışmazsan takmazsın kafana zaten bişi bilmediğinide burada yazmazsın..merak etme sınavda gözünün önüne foto karesi gibi bütün okudukların gelir...
birde bazı leyleri şifreleyerek ezberleyebilirsiniz..mesela biz maliyette kademeli dağıtım yöntemini öyle ezberledik.anne baba çocuklar baba ölüyo mirası anneye kalıyo sonra anne ölüyo v.s. allah korusun...
finansal yönet.dede kar payı başımın üstüne aşağıya biyasa değ.varsa büyüme...
birde bir soru var faiz oranı x (1- vergi oranı ) faiz adamı bi çarpar feleğini şaşırtır bir eksiyle vergi ödetir....
böyle ezberleyin bazı soruları..birde kafanıza takmayın.düne kadar bende öyleydim ama ne yapabilirimki ben yeterince emek verdim kalırsamda bütünlemesi var bu işin dimi...sizde sıkmayın canınızı stresle sınava girmeyin bildiklerinizide unutursunuz...
başarılar canlarım..artık yazamam herhalde...yarın maliyete tekrar bakıcam artık hayırlısı...
dila çok teşekkürler inş bu soruların aynıları çıkar:)))))ben de çok karıştırıyorum sanki hiç birşey bilmiyorum.geçen sınavda da böyleydim ama sonuçlar fena dğildi inş yine öyle olur.çok çalışınca karışıyo galiba.herkeze başarılarrr.