Işletme 3. Sınıflar burayaaaa!!!!!!!!!!!

sonuçlar nası arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrr
sonunda açıklandıııııııııııııııııı

3029 - TÜRK VERGı SıSTEMı 33 - - -
3155 - ıŞ VE SOSYAL GÜVENLıK HUKUKU 53 - - -
3167 - FıNANSAL YÖNETıM 40 - - -
3168 - PAZARLAMA YÖNETıMı 63 - - -
3169 - MALıYET MUHASEBESı 58 - - -
3172 - YÖNETıM BıLGı SıSTEMı 53 senin nasıl =(

2059 - muhasebe uygulamaları 87 - - -
3029 - tÜrk vergı sıstemı 53 - - -
3155 - ıŞ ve sosyal gÜvenlık hukuku 70 - - -
3167 - fınansal yÖnetım 80 - - -
3168 - pazarlama yÖnetımı 70 - - -
3169 - malıyet muhasebesı 85 - - -
3172 - yÖnetım bılgı sıstemı 73 - - -
3216 - yabancı dıl 100 - - -
allaha bın ŞÜkÜr. Fınallerde geÇersın arkadaŞım merak etme allahın ıznı ıle

mrb arkadaşım finallerde başarılar diliyorum iyi çalışmalar.maliyeti nasıl çalışıyorsun arkadaşım.ben 4 teyim ve alttan maliyetle,finansal var.çalışmaya başladım.off maliyet 3 senedir başımın derdi.............senağlama

merhabalar canım. finallerde ben sana başarılar diliyorum.
evet maliyet çok kolay bir ders değil bencede..ama pratiğini bir kapınca gerisi geliyor emin ol. ben maliyetten kursa gidiyorum.
eğer ki vaktin var ise kursa gitmeni öneririm. gidemiyorsan da
murat ın kitabından çalış derim. anlamadığın bir yer bir sorun olursa da elimden geldiğince yardımcı olurum.

teşekkürler arkadaşım elinde notlar varmı canım paylaşabilirmisin.bu sene bitirmem lazım off maliyet.

arkadaşlar tvs ve maliyet muhasebesiyle 3 yıldır uğraşıyorum en kestirme yolu bana yazarsanız sevinirim m.m 38 tvsden 47 aldım olmuyor birtürlü kafayı yemek üzereyim imdat çığlıklarımı duyun yardım edin lütfeeeeeeeeeeeeen:çok üzgünüm:

TÜRK VERGı SıSTEMı
1-) Adi komandit şirketin komandite ortağı hangi şirketin ortağına benzer?
A) Kollektif şirket ortağına
2-) Aşağıdakilerden hangisi tam mükellef sayılır?
E) Türkiye’de yerleşmiş sayılanlar
3-) Dar mükellef Türkiye’de deniz ulaştırma işi ile uğraşarak 2006 yılı içinde 200.000 hasılat elde etmiştir. Mükellefin safi ticari kazancı kaç liradır?
C) 30.000
4-) Aşağıdaki gelir türlerinden hangisine esnaf muaflığı uygulanır?
D) Ticari kazanç
5-) Zirai faaliyetle uğraşan çiftçi ürünlerini satmak amacıyla mağaza veya dükkan açarsa, bu faaliyeti dolayısıyla hangi kazancı elde eder?
B) Ticari kazanç
6-) Aşağıdakilerden hangisi serbest meslek faaliyetinin özelliklerinden biri değildir?
B) Arızi yapılan faaliyetlerdir
7-) Aşağıdaki ödemelerden hangisi ücret sayılmaz?
A) Tahkim işleri nedeniyle hakemlere yapılan ödemeler
Gayrimenkulünü işyeri olarak kiraya vererek 10.000 TL gelir elde eden ve götürü gider usulünü seçen mükellefin gider olarak yazacağı tutar kaç TL’dir?
E) 2.500
9-) Aşağıdaki gayrimenkullerden hangisine götürü gider usulü uygulanmaz?
B) Haklar
10-) Aşağıdaki gelirlerden hangisi sadece sermaye faktörüne bağlı olarak elde edilen bir gelirdir?
C) Faiz geliri
11-) Faaliyetine devam eden bir işletme kısmen veya tamamen satılırsa, bu işlemlerden elde edilen gelir aşağıdaki gelir unsurlarından hangisinin kapsamına girer?
A) Ticari kazanç
12-) Telif haklarının sahipleri veya kanuni mirasçıları tarafından kiraya verilmesinde stopaj oranı yüzde kaçtır?
E) 17
14-) Aşağıdaki mükelleflerden hangisi, gelirini beyan etmek zorundadır?
C) ıstisna tutarları üzerinde gelir elde edenler
15-) Aşağıdakilerden hangisi vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla getirilen önlemlerden biri değildir?
D) Asgari zirai vergi
16-) Kurum kazancı, Gelir Vergisi Kanunu’ndaki hangi kazanç hükümlerine göre tespit edilir?
E) Ticari kazancın bilanço usulü hükümleri
17-) Geçici (Peşin) Kurumlar Vergisi oranı yüzde kaçtır?
B) 20
1 Aşağıdaki istisnalardan hangisinden Kurumlar Vergisi mükellefleri yararlanamaz?
B) Teşvik primi istisnası
19-) Aşağıdakilerden hangisi kurum kazancının tespitinde gider olarak indirilemez?
C) Örtülü kazançlar
20-) Kurum kazancı 400.000 olan X Anonim Şirketi’nin 50.000 iştirak kazancı vardır. ındirilecek giderler toplamı 40.000 olduğuna göre şirketin vergiye tabi kazancı kaç TL'dir?
C) 310.000
21-) Kurumlarda tasfiye iflasla meydana gelmişse aşağıdakilerden hangisi tasfiyenin başlangıcı olarak kabul edilir?
D) Ticaret mahkemesinin iflas kararı aldığı tarih
22-) Emlak Vergisinde geçici muafiyetten yararlanma süresi ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır?
D) Fuar, panayırlarda muafiyet süresi 10 yıldır.
23-) Aşağıdakilerden hangisi motorlu araçların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerlerden biri değildir?
C) ıl özel idare sicili
24-) Aşağıdakilerden hangisi servet ve servet transferi üzerinden alınan vergilerden biridir?
B) Veraset ve ıntikal Vergisi
25-) Bir işletmenin Nisan ayında ödediği KDV 100.000 TL'dir; tahsil ettiği KDV ise 70.000 TL'dir. Bu mükellefin Nisan ayında ödeyeceği KDV kaç TL'dir?
E) Nisan ayında KDV ödemez.
26-) Aşağıdakilerden hangisi tasfiye durumundaki bir kurumda vergi matrahını oluşturur?
A) Tasfiye karı
27-) Aşağıdakilerden hangisi KDV’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulamadan kalkan vergilerden biri değildir?
E) Banka ve sigorta muameleleri vergisi
2 Ölen kişinin terekesi henüz mirasçılara geçmeden terekenin tamamı üzerinden genellikle artan oranlı olarak alınan servet vergisine ne ad verilir?
B) Tereke Vergisi
29-) Aşağıdaki motorlu araçlardan hangisi motorlu taşıtlar vergisinin konusuna girmez?
D) Traktör
30-)2000 yılında inşaatı tamamlanarak emlak vergisi beyannamesi ilgili vergi dairesine verilen konutun emlak vergisi geçici muafiyeti hangi yılın sonunda biter?
D) 2005

3155 - ıŞ VE SOSYAL GÜVENLıK HUKUKU 37
3168 - PAZARLAMA YÖNETıMı 67
3169 - MALıYET MUHASEBESı 38

senağlama tek bi dersi vermem gerekiyo 4. sınıfa geçmek için.... offff inşallah finalde de pazarlama notum böyle gelirde en azından sınıf atlamış olurum...

arkdaşım bence en büyük ağırlığı pazarlamaya ver zaten 42 alman yeterli olucak
büt tede diğer dersleri çalışırsın

arkadaşlar 3.sınıf işletmede hangi derslerden özellikle dershaneye gitmeliyim iş ve sos.huk başta zaten.

arkadaşlar 3.sınıf işletmede hangi derslerden özellikle dershaneye gitmeliyim iş ve sos.huk başta zaten.

arkadaşım bence maliyeT muhasebesi ve finansal yönetimden kursa gitmelisin 3. sınıftA ÖNCELıK OLARAK:)

ARKADAŞLAR çok az kaldı yaaaaaaaaa hazırmısınız
bittimi çalışmalarınızzzz

merhaba herkese;
arkadaşlar;
3. sınıf işletme eski çıkmış soruların finalde tekrarı olduğunu sölüolar, nerden ulaşıosunuz? bildirirseniz çok memnun olurum.herkeser kolaylıklar

merhaba herkese;
arkadaşlar;
3. sınıf işletme eski çıkmış soruların finalde tekrarı olduğunu sölüolar, nerden ulaşıosunuz? bildirirseniz çok memnun olurum.herkeser kolaylıklar

canım aöf ün em öğrenme portalına gir. oraya tc kimlik numaranla giriş yapıyorsun.

orada tüm çıkmış sorular var.

manolya vergı soruları paylasımı soruları ıcın tskler..harıkasınnn..
kızlar bnde sızlere bısı dıcem.murat yayınları sınawlardan ıkı hafta once sınawlarda cıkacak muhtemel sorular ıcın ders basında yaklasık 150 soru hazırlıyo..4 dersıme calısmıstım sadece 1 dersıme hıc calısmadan o sorulara baktım.ve sınavda abartmıyorum yaklaık 20 soru o sorulardan geldı.sımdı tum derslerımı aldım ..herkese sıddetle tavsıye edıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…