• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İslama uygun kız bebek isimleri🥰🙏🏻

kivircikkuala

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
1.129
884
43
28
Merhaba Hanımlar ;
Öncelikle şu an gebeliğe hazırlanıyorum ama malum öncesinde bi isim olur herkesin hayalinde . Oğlumuz olursa kayınbabanın ismini koyacağımız için o belli :) kız olursa da ne koysak diye düşünüyorum :)
1-Buğlem Kiraz
2-Sare Kiraz
(kiraz annemin adı )
Kiraz ismine uyumlu olan islama uygun önerileriniz varsa lütfen yardımcı olun 😘 🌹

İslama uygundan kasıt Arapça kökenli ve kuranda geçiyor diye manasız ya da kötü manası olan isimleri koymamak olmalı. Yoksa tüm isimler islama uygun zaten. Rahatlıkla öztürkçe hatta yabancı kökenli isim bile seçebilirsiniz. Maria koysanız Meryem, Eva koysanız Havva koymuş olursunuz. Önemli olan ismin ve manasının güzel olması. Bu bağlamda, ben sizin için Arapça kökenli “Alya” ismini öneriyorum, “Gökyüzü, yükseklik, zirve” gibi anlamları var…

Merhaba Hanımlar ;
Öncelikle şu an gebeliğe hazırlanıyorum ama malum öncesinde bi isim olur herkesin hayalinde . Oğlumuz olursa kayınbabanın ismini koyacağımız için o belli :) kız olursa da ne koysak diye düşünüyorum :)
1-Buğlem Kiraz
2-Sare Kiraz
(kiraz annemin adı )
Kiraz ismine uyumlu olan islama uygun önerileriniz varsa lütfen yardımcı olun 😘 🌹
Efnan, Ebrar, Asel, elisa

İslam‘a uygun deyince akla gelen isimler Kevser, Meryem, Amine, Elif falan. Asel, Yüsra, Elisa, Buğlem, Ecrin gibi isimler çok zorlama, bildiğin kötü. Arapça kökenli olduğu için Kuran’da geçiyor olması İslam’a uygun olacağı anlamına gelmiyor. Kıza bal diye seslenmek ne alaka mesela? Hurma bile daha uyumlu İslam’la. 😐

Ben bir ara kızım olursa Amine filan da koymayı düşündüm ama hani onu bile düşünüyorum ileride akran zorbalığına maruz kalıp “hamile hamile” diye dalga geçerler Mi diye 🤷🏻‍♀️

ahsen olabilir mesela. En güzel demek. Kim sorsa bu ismi tavsiye ediyorum.

ben de kızım olursa Ahsen veya Aden (cennet bahçesi demekmiş) koymak isterim.

İslam‘a uygun deyince akla gelen isimler Kevser, Meryem, Amine, Elif falan. Asel, Yüsra, Elisa, Buğlem, Ecrin gibi isimler çok zorlama, bildiğin kötü. Arapça kökenli olduğu için Kuran’da geçiyor olması İslam’a uygun olacağı anlamına gelmiyor. Kıza bal diye seslenmek ne alaka mesela? Hurma bile daha uyumlu İslam’la. 😐
İslama uygun demek kuran kerim de geçen kadın isimleri (meryem,nur,merve,tuğba gibi) ya da kadın sahabe isimleri aklıma geliyor benim direk
Dediğiniz gibi yüsra hüma hafsa asel lina liya gibi isimler çok zorlama uyduruk duruyor

İslama uygun demek kuran kerim de geçen kadın isimleri (meryem,nur,merve,tuğba gibi) ya da kadın sahabe isimleri aklıma geliyor benim direk
Dediğiniz gibi yüsra hüma hafsa asel lina liya gibi isimler çok zorlama uyduruk duruyor
Bir de hatice emine zehra ümmü gülsüm fatma betül büşra kübra gibi isimler var dini olarak geçen bilinen

Buğlem ismi bence çok hoş ama fonetik olarak zor. Çocuk da çevreniz de muhtemelen doğru kullanmakta zorlanacak. Çocuk ileride düzeltse de etraf garip seslenecek. Mesela buklem diyecekler ki duydum yani diyorlar. Sare daha mantıklı olabilir gibii. Kişisel önerim ise Hira :)

Buğlem ismi bence çok hoş ama fonetik olarak zor. Çocuk da çevreniz de muhtemelen doğru kullanmakta zorlanacak. Çocuk ileride düzeltse de etraf garip seslenecek. Mesela buklem diyecekler ki duydum yani diyorlar. Sare daha mantıklı olabilir gibii. Kişisel önerim ise Hira :)
Çok teşekkürler güzel yorumunuz için 🙏🏻😘

Back
X