ıslak mendil zararlımı

cnnsysl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
282
3
41
kızlar ben yeni dogum yaptım ve ilk bebegim bebeginizin altını temizlerken ıslak mendil pudra kullanıyormusunuz bi zararı varmıdır acaba

canım benim bildiğim kadarıyla çok iyi bişi değil.bende ıslak mendil aldım ama mecbur kalırsam kullanıcam.misafirlikte falan.evdeyken pamuk yada gazlı bezi temiz suya batırıp silmeyi düşünüyorum.büyük tuvaletinde de poposunu yıkamayı düşünüyorum
ben de bazen kullanıyorum kendim için ıslak mendil. kızıma aldıklarımdan.fazla almıştım ben bile rahatsız oluyorum.

kızlar ben yeni dogum yaptım ve ilk bebegim bebeginizin altını temizlerken ıslak mendil pudra kullanıyormusunuz bi zararı varmıdır acaba

merhaba bende ağustos annesiyim ,,,,ıslak mendil aldım hani şu alkolsüz olanlarından ama kullanmayı düşünmüyorum zaten doktorum da mümkün olduğunca pudra ve ıslak mendil kullanılmaması gerekli diyor,,,pamuğu ılık suya batırıp o şekilde kullanıcam,,,,

valla ben 2 kızımıda ıslak mendlle büyüttüm hayat kurtarıcı ıslak mendilin yerine ne kullanıcanki

bende ıslak mendil kullanıyorum gerçekten çok pratik tabiii kaliteli ve alkolsüz bişey kullanılmalı.
kakasını yaptığında evde eşim varsa yıkıyoruz ama yalnız olunca mecburen siliyorum.
ama pudra kesinlikle kullanmayın diyorlar özellikle kız çocuklarda enefeksiyona neden oluyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
yeğenim kız, doğduğundan beri bebekler için olan ıslak mendillerden kullanıyoruz, hiç bir sorun yok küçük hanımda, ama sildikten sonra bir dakika falan bekletip, hava almasını kurumasını bekliyoruz.

arkadaşımın oğlunda, doğumdan sonra ilk birkaç gün kullandılar, her tarafı kızardı. hassas popolu diyorlar. arkadaşım pamuk + pişik kremi kullandı. pudra kullanmadı.

biraz çocuğa da bağlı sanırım.

bende kızımda kullanmıştım sorun yaşamadım. ama iyi, bilindik markaları tercih ediniz. daha çok bebek ürünleri markalarını yani.bencede çok pratikler.....ayrıca pudra yerine bebe yağı kullanmıştım....

uni wipes marka ıslak pamuk ve yenidoğan ıslak mendili satılıyor onları kullanabilirsiniz
ayrıca 2 aylık olana kadar yada daha fazla bir süre sadece ıslak pamuk ile temizleyebilirsiniz..
ardından pudra yerine pişik kremi kullanın nivea en iyi pişik kremi markası..
vücudu içinde bebeyağı kullanabilirsiniz..
yaz bebeklerinde koltukaltı boyun gibi eklem yerlerine pudra da kullanılabilir terlemeye karşı oluşacak isiliği önleme amaçlı..

toz pudralar her ne kadar hipoallerjenik olsa da bebeğin ciğerleri açısından pek önerilmiyor aventin sıvı pudrasını kullanıyorum ben doğduğundan beri biraz pahalı ama 4 ay gidiyor bir kutusu bir de bebeğinin poposu çok hassas değilse sadece akşam banyodan sonra sürersin her alt açmada kullanmana gerek yok pişik kremleri bebeğin poposunda bir tabaka oluşturarak kakanın ciltle temasını önledikleri için cildi hava almıyormuş gibi geliyor bana benim bebeğim daha hiç pişik olmadı maşallah, ıslak mendile gelince en pahalı ürünü bile halıya sürt biraz , halı ağarıyor içerisinde bir sürü kimyasal ver o yüzden o da önerilmiyor pamuğu ıslatıp silin diyorlar ben 1 hafta öyle yaptım sonra zor geldi ıslak mendile geçtim mecburen onun da ucuzunu alıyorum içinde daha az kimyasal vardır diye (biraz saçma gelebilir ama ben öyle düşünüp kendimi avutuyorum)annelik iç güdün ne diyorsa onu yap derim ben kolay gelsin canım

kızlar bende kızımın poposu için uni wipesin ıslak mendilini ve pişik kremi olarakda nivea babyin pişik kremini kullanıyorum...başlarda kızımın poposu kızardı ama pişik kremiyle beraber kullandığım için suan bi sorunumuz yok bakalım..aslında en iyisi pamukla yada gazlı bezle silmek ama işte biraz üşengeclik yapıyorum sanırım ben

ben sadece gezmedeyken ıslak mendil kullanıyorum o bile içime sinmiyor
onun dışında evdeyken kesinlikle ıslak pamukla temziliyorum altını,en saf ve en doğal olanı bu
neden kimsalları süreyim ki bebeğimin cildine...
chicco pişik kremi kullanıyorum çok memnunum
hemen hemen her alt değişmede sürüyoruz pişik kremini
pudra asla kullanılmamalı
pudra yerine bazen nişasta kullanıyorum gıdısına ve kol altlarına
adana gibi bir yerde yaşıyoruz bu sayade bebeğim hiç pişik olmadı olmaz da umarım

ben uni baby yenidoğan ıslak pamuk kullanıyorum onu da direkt sürmüyorum ılık suda yıkadıktan sonra. chicco pişik kremi bazen de johnson bebe yağı ile siliyorum poposunu. dr. yağ sürmemi tavsiye etti.
pudranın çok zararlı olduğunu biliyorum. erkek bebeklerin idrar yollarını tıkayabiliyormuş veya solununca ileriki yaşlarda akciğer rahatsızlıklarına sebep olurmuş.

bende bebeklerim yeni doğduğunda niveanın alkolsüz ve parfümsüz yeni doğan mendilini kullandım.Ve pişik kremi olarakda desitin kullanıyorum biraz pahalı ama uzun süre kullanıyorum

Bende unıbaybynin yeni doğanlar icin özel ıslak pamuk mendilini kullanıyorum.çokta memnunum.pişik kremi olarakta nıveanın pişik öneyici kremini aldım şimdilik pişik olmadı.

Ben şimdilik ıslak mendil kullanmıyorım pamuk kullanıyorum...ama poposu yinede pişiyor..günde mutlaka bi defada olsa poposunu yıkıyorum

niveanın bakım seti hediye gelmişti. onun ıslak mendillerini zorda kaldıkça kullandım,esas kaynatıp ılıtılmış suya pamuk batırıp onunla silmek gerekiyor popolarını. pşik kremi yerine de bebek hemşiresi bepanten mavi kullan demişti onu sürüyorum hafif kızardığında,şükür şu ana kadar pişik olmadı kuzum. pudra da kesinlikle kullanılmamalıymış.derinin hava almasını önler ve kuruturmuş.

arkadaşlar bende ıslak mendin kullanıyorum ama islak mendili yıkayıp o şekilde bebeğin altını siliyorum en azından kim yasal maddelerden arındırıyorum

ben kizima zorda kalmadikca kullanmiyorum su an yani disariya yada bi yere gidince kullaniyorum sadece yoksa evde direk saf suyla temizliyorum altini en iyisi
oglumu da oyle yaptim ama buyudukca islak mendil kullandim sukur hic sorun yasamadim
insallah kizim da da yasamam

bende dalinin setini almıştım onun içinde ki bezle siliyorum pişik kremi olarakta onu sürüyorum pişikte olmadı çok şükür

X