ıslak mendil zararlımı

bende pamukla siliyorum. yanlız arkadaşlar pamuğu ıslattığınız suyun en azından ılık olmasına dikkat edin. ben normal sıcaklıkta su kullanıyordum . ama ebe olan bir arkadaşım uyardı. bebeği üşütürsem idrar yolu enfeksiyonu geçirebileceğini söyledi. bende sıcak su kullanmaya başladım. bu arada bişey farkettim. sıcak suya batırdığım pamuğu ( tabi ki bebeğin poposunu yakmayacak şekilde) anüsüne sürdüğümde çok rahat tuvaletini yapıyor ve rahatlıyor yavrucak..

kızım doğmadan önce pamuklu bezden küçük mendiller hazırlamıştık. doğduğundan beri bunları suyla ıslatıp öyle siliyorum poposunu. dışarda sebamed yağlı mendil veya uni yenidoğan kullandık şimdiye kadar. artık ıslak mendile geçelim mi diye araştırmaya başladım ama zararlarını okuduktan sonra vazgeçtim. ek gıdaya geçince ıslak mendile başlasak bile sonradan pamuk bezle durulamayı düşünüyorum. hayatımıza kolaylık getiren herşey zararlı sanırım. ama şimdiden araştırıp önlem almazsak sonrasında daha zor olur. ilkokul çağında ergenliği başlayıp da hormon tedavisi olan o kadar çok çocuk var ki duyduğumuz. hazır ürünleri hiç kullanmadan da olmaz tabi ki ama yine de biraz daha dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.

ilk 40 gün pamuğu ılık suyla ıslatarak kullandık.40 günden sonra ıslak mendile geçtik tek dikkat ettiğim PARABEN maddesi olmaması çünkü çok zararlıymış bu madde.

benimde 24 günlük bebeğim var ilk günden beri pamuğu kaynamış suyla ıslatıp öle siliyorum yada ıslak mendili yıkıyorum öle kullanıyorum

islak mendilin zararlarini okudukca ve duydukca,artik iyice sogudum.huggies islak mendil kullaniyorum fakat yinede kukusunun arasini temizlerken pamugu islatip kullandim hep.kesinlikle islak mendıl sürmedim ama sanirim pamugu yikayip kullanmaya basliycam poposu icinde.pisik kremi olarak Penaten kullaniyorum yurtdisindan kuzenim getirdi.mükemmel bi krem.hamileyken bacak aram pisik olmustu malüm sicaklarda.sadece 1kere sürdüm ve kipkirmizi pisik ertesi gün yok oldu.kizım daha pisik olmadi cok sükür ama hafif kizarinca cok az sürüyorum.

yesıl merhaba bebıs olmus gozun aydın allah analı babalı buyutsun canım ben apple eskı sohbette hep konusurduk
ıslak mendıl tam 9 aylık olana kadar kullanmadım pamuk kullanıyordum sımdı kızım bakıcıya gecınce ıslak mendıl kullanıyoruz evde ıse hep yıkamaya calısıyorum pudrada hıc kullanmadım

ıslak mendil çok zararlı!!!!!!!!!!!!!!! en iyisi güvaniliri unibayb!!!!
ben 3 aylık olana kadar yumuşak eşarplar olurya annelerimizin ondan kullandım sıcak suyla yıkadım,,,bezini sarmadan önce saf zeytin yağı kullandım şimdiye kadar krem kulanmadım....ıslak mendilleri yıkandıktan sonra kullandım çok yumuşak oluyo burnun silmek için bile ideal!!zorda kalırsam kullanıyorum mendil ama evde sürekli yııyorum..bu arada tosuncan 14 aylık

bende 2 aya kadar pamuk ve ılık su kullandım arada pişik oldu pişik kremimiz sebamed çok memnun kalmadım kuzenim almanyadan bir pişik kremi getirdi o süperdi 1 kere kullanmayla hemen geçiyordu ıslak mendil kullanmak içime sinmiyor ama pratik gerçekten ucuz olanları deilde bebekler için kullanılanları alıyorum bez kullanmak pek içime sinmiyor tek kullanımlık ürünler daha hijyenik bence

X