İşitme Kaybı, Kulak Çınlaması ve Uğultu

azicikturuncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2020
285
221
Merhaba,
Lise çağlarımda fark ettiğim işitme kaybımın üstüne bir de aynı zamanlarda kulak çınlaması eklendi. Tam 10 yıldır kulağım çınlıyor, hiç durmadan. Üniversiteyken de uğultu başladı. Öyle bir uğultu ki kaldığım yurdun etrafında geceleri iş makinası çalışıyor sanıyordum, meğer ses benim kulağımdaymış. Yakın zamanlarda da rüzgar sesine benzer bir ses daha eklendi. Hiçbir zaman gitmiyor bu sesler. Özellikle geceleri uyumaya çalışırken hayat zehir oluyor.
Birkaç kere doktora gittim. Sadece cihaz pazarlamaya çalıştılar. 1 kez kulak içi işitme cihazı kullandım, hiçbir işe yaramadı. Şimdi de kulağın arkasına takılanlardan kullanmak istiyorum fakat tam anlamıyla bana neler olduğunu açıklayan bir doktora denk gelmediğim için hiçbir şey yapamıyorum.
Benim gibi sorunlar yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlediniz ya da izliyorsunuz? Birgün uyandığımda tamamen sağır olmaktan korkuyorum.

Merhaba,
Lise çağlarımda fark ettiğim işitme kaybımın üstüne bir de aynı zamanlarda kulak çınlaması eklendi. Tam 10 yıldır kulağım çınlıyor, hiç durmadan. Üniversiteyken de uğultu başladı. Öyle bir uğultu ki kaldığım yurdun etrafında geceleri iş makinası çalışıyor sanıyordum, meğer ses benim kulağımdaymış. Yakın zamanlarda da rüzgar sesine benzer bir ses daha eklendi. Hiçbir zaman gitmiyor bu sesler. Özellikle geceleri uyumaya çalışırken hayat zehir oluyor.
Birkaç kere doktora gittim. Sadece cihaz pazarlamaya çalıştılar. 1 kez kulak içi işitme cihazı kullandım, hiçbir işe yaramadı. Şimdi de kulağın arkasına takılanlardan kullanmak istiyorum fakat tam anlamıyla bana neler olduğunu açıklayan bir doktora denk gelmediğim için hiçbir şey yapamıyorum.
Benim gibi sorunlar yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlediniz ya da izliyorsunuz? Birgün uyandığımda tamamen sağır olmaktan korkuyorum.
ınsallah bırı yazar da bende faydalanırım. Bunu sorun olarak gorup gıtmıstım kulak yıkatıp kurtulacagımı soylemıstı doktor. Sonra bunla ılgısı olmadıgını anlayıp bıraktım sankı dha da ılerdeydı sorun. tertemız de olsa gecmedı. Agrı sızı yok. Sadece yogun bi şşşşşşş gbi ormanlık alanda agac hısırtısı gibi ses. Sessizlikte acaıp rahatsız edıyo. Bı gelısme olursa unutmazsan yada bı gun aklına gelırse yaz buraya .:)

Benimde bir sıralar olmuştu. Annem vefat etmeden önce birkaç yıl annemle yaşadım ve ona baktım, o sıralar çok stresli zamanım oldu. Gece yarısı annem hastalanınca, acile, hastanelerde kalmalar, doktordan doktora kosmalar. Beni çok yipratmisti. O sıralar kulaklarımın ikisinden de çok fena sesler çıkmaya başladı. İnfusion takıldı, hic yardımı olmadı. Bitkisel hap kullandım o da hiç yardım etmedi. Sonra ben yine evime gelince, annem vefat ettikten sonra, boyun kemiklerimde kayma olmuş. Atlas kemiğinde kyma varmış daha çok. Bir terapist buldum, sade atlas kemiğini terapi ediyordu. Boyun kemiklerim yerine oturunca, sesler gitti. Ben sonra kendime bir alet aldım, üzerine yatıyorum ve yavaş yavaş baş tarafımı aşağıya indiriyor, ayak tarafım yukarı çıkıyor. Yani asılmışim gibi. Ama bacaklar yukarıda, baş aşağıda. Birde ormanda gezerken çok güzel benim boyuma göre dalı olan bir ceviz ağacı buldum, hergün onun dalına asiliyorum ve 3 defa 2 dakikalığına asılı kalıyorum. Bana çok iyi geliyor. Eger cok bilgisayar, tablet veya telefonla çalışıyorsan, yani basın hep aşağıda, o zaman garanti boyun kemiğinde arı hastalığın kökünü. İnsallah şifa bulursun.

X