Premature Bebekler İŞİTME ENGELLİYİZ BEBEĞİMİZ İLETİŞİM KONUSUNDA YARDIM...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ortacam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
10
2
36
8 aylık prematüre bebeğim var oğlan herhangi bir sağlık sorunu yok ben hiç duymuyorum bir anneyim bebeğim ile nasıl anlaşacağız nasıl iletişim kuracağız sessini gülüşünü nasıl bir şey olduğunu hala duymadım teknoloji gelişti yeni dijital işitme cihazları cıktı ama hala kullanamıyoruz neden ise pahallı olması biz bu engelimizle zor koşularda yaşıyoruz bu cihazlar 4 , 5 bin tl devlet 650 tl karşılıyor nasıl alacağız hala 10 sene oldu dijital değil digital yani analog cihaz kullanıyorum.. eşim de benim gibi o biraz iyi duyuyor şükür, tabi konuşuyoruz konuşmamızda sorun yok bütün bunlar dertti, bunları geçtim Dışarıdan baktığında evet hiçbir sorunum görünmüyor ama yaşadıklarımı bir tek ben biliyorum. senelerce engelli olmanın ne demek olduğunu ben biliyorum. bir de benim gibi engelliler... Birde bu yolun etrafında dikilmiş yollar ve duyguların var olduğunu düşünün.. daha evvel masum bir çocuğun bir engelli gördüğünde ' anne bu abla neden böyle' sorusuna:

o yaramazlık yapmış. allah da onu cezalandırmış. sen uslu olmazsan sende böyle olursun.

cevabını veren anneler gördü bu gözler, duydu bu kulaklar.

80 milyon vicdan özürlü'nün yaşadığı ülkede zordur elbet engelli olmak.

hayata karşı duruşları, dirençleri takdir edilmelidir. engellilerin

ülkemizde çoğu zaman yok sayılmaları ise hepimiz adına utanç kaynağı

sıkıntım büyük ama önemli değil sevgili anneler görüşmek üzere...

Size yardim edebilecek arkadaslar vardir muhakkak.
Iyi bir cihaz olsa iletisiminiz daha kuvvetli olurdu malum hayat sartlari el vermemis.
Bu zmana kadar gece aglamasini nasil duydunuz.belkide esiniz sayesinde.
Zamanla ins bu cihaz sorunu cozulur.

Zordur bu ülkede yaşamak. Hele de engelli bir yaşama "engel" olan bir ton özürlü insan varken. Maalesef devletin en güzel oyunu körebecilik. Lüks medikal sınıfına mı giriyor şimdi bu? Yazıklar olsun. Bir annenin kalbindeki korkulu kalp atışını duyamayan "sağır" kulaklarınıza.

Üzülme canım zor olacağı kesin. Nasıl olur bilmiyorum ama bizim kırtasiye dükkanımıza gelen bir hanımefendi ile oğlu vardı. Hanımefendide sizin gibi işitme engelliydi. Oğlu bizimle iletişim kurup annesine çeviri yapardı. Rabbim yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…