DOĞANIN ŞİFALI BİTKİLERİNDEN ISIRGAN OTU’NUN ŞİFALERİ
Doğanın birbirine dayanışması, yardımlaşma ve şifalı bitkilerin; insanlık tarihinin ilk yıllarından beri, biz beşeriyetin her türlü ihtiyaçlarında ilaç gıda maddesi, boya, endüstri ve buna benzer, yine aynı zamanda sayılmayacak kadar yararları olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz. Tabi bitkilerle yapılan bilinçli bir tedavinin hemen hemen yan etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. İşte bunlardan biri olan ISIRGAN OTU’NDAN söz etmek isterim.
ISIRGAN OTU’NUN ÖZELLİKLERİ: Mayıs, Ekim aylarında çiçek açan, iki ( 2) metreye kadar boy atabilen, harabeler, duvar diplerinde, yol kenarlarında bulunan yapraklarını deriye değinildiği zaman şiddetli kızarma, kaşıntıya yol açan bu gibi özellikle de ISIRGAN OTU adını almıştır. Otsu bir bitkidir. Büyük Isırgan otu’nun boyu yayla yerlerde bir ve iki metreye kadar yükselebilmektedir.
Bütün Avrupa ve Kuzey Amerika’da Yurdumuzun hemen hemen tamamında kolaylıkla raslanan ve nemli yerleri çok seven şifalı bir bitki çeşididir. Açık yeşil renklileri olduğu gibi koyu yeşil renklilerine de raslanır.
ISIRGAN OTU’NUN İÇİNDEKİLER: Potasyum, Kalsiyum Nitrat, Formik Asit, C Vitamini, Demir, Klorafil cildi yakan (yani ısıran) Asetilkolin, Histamin, tohumunda sabit yağ ve Müsilaj bulunduğu tespit edilmiştir.
YAN ETKİLERİ: Çıplak ele konunca yapraklarındaki asit cildi yakar. Kalp ve böbrek yetersizliği olanlara, bazı hastalıklarda yüz de, ellerde ve ayaklarda görülen iltihapsız şişleri olanlara, küçük ve büyük kan basıncı olanlara sakıncalı görünmektedir. Bu nedenlerle doktora gözüktükten sonra kullanmak en ulgunudur.
ISIRGAN OTU’NUN ŞİFALERİ:
1-KANSER: Isırgan Otu ve tohumları kansere umut olmuşlar. Isırgan yaprakları biraz Kekik ve Oğul Otu ile demletilip balla tatlandırılarak günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilmeli.
Bu kürler erken teşhiste kansere çare olabilir. Geç teshiste vücuda direnç verir. Yani dayanıklılık sağlar.
2-ISIRGAN OTUNUN VÜCUDU KUVVETLENDİRİCİLİĞİ: Isırgan tohumu, polen, keten tohumu öğütülüp balla macun yapılıp yenilmesinde fayda vardır.
3-Isırgan otunun taze veya kurutulmuş yaprakları kaynatılarak ıspanak gibi kavrulup yenilmesinin yanında böreğide yapılarak yenir,
4-ISIRGAN OTU’NUN HORMON DENGELEYİCİLİĞİ: Çağımızda kimyasal ve konsantre gıdalar hormon dengesini bozmaktadır. Isırgan Otu ve tohumları erkek kadınlarda görülen hormon bozukluklarına karşı bir umut oluşturur.
Kadınlarda görülen kıl çıkması hallerinde erkek ısırgan tohumu (erkek ısırgan tohumunun rengi yeşi olur) balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. Erken ısırgan tohumu, sirke ile karıştırılıp da yenilebilir.
Erkek Isırgan yaprakları (erkek ısırgan yaprakları daha geniş olurlar) Biraz kekik karıştırılıp, demletilip balla tatlandırılarak içilmesinde yarar vardır. Erkeklerde görülen sakal-bıyık çıkmaması (köselik) dişi ısırgan tohumları (soluk yeşil olup sarımtırağa kaçar, erkek ısırgan tohumlarına göre zayıftır) balla macun yapılarak yenmesinde büyük yarar vardır.
Dişi ısırgan tohumları sirkeyle karıştırılıp yenmesinde şifa vardır. Dişi Isırgan otu’nun yaprakları biraz kekikle karıştırılıp ada çayı gibi demletilip, günde 3-5 su bardağı içilmesinde fayda vardır.
4-İLİK KANSERİNE KARŞI- Isırgan Otu tohumu kayve değirmenin de çekildikten sonra balla karıştırılıp yenildiğinde ilk kanserine karşı şifalıdır.
5-HÜCRE YENİLEYİCİ: Isırgan tohumları, çörek otu, keten tohumu ve polenle karıştırılıp balla macun yapılarak yenmeye devam edilirse şifa verir. Isırgan yapraklarından, çay ve ısırgan yemeği yapılarak yenmesinde sağlığımız açısından yarar vardır.
6-SAÇ BAKIM: Isırgan yaprakları losyon (deri ve saç bakımında kullanılan alkollü veya alkolsüz, kolulu sıvı) yapılıp saçların yıkanmasında yararlıdır.
7-MİDE ÜLSERİ:Isırgan tohumu, çam sakızı, keten tohumu, çörek otu ve polenle karıştırılıp balla macun yapılarak yenmeye devam edildinğinde şifa verir.
8-Isırgan yapraklarrı, kekik ve katron otu ile karıştırılıp, demletilip, balla tatlandırılıp günde 3-5 su bardağı içmeye devam edilmesinde fayde elde edilir.
9-TEMRİYE: Isırgan yeşil yapraklarının suyu akıtılıp temriyeye sürüldüğü zaman iyileştirici özelliğine sahiptir.
10-ANNE SÜTÜ ARTIRICI ÖZELLİĞİ: Isırgan tohumu, kereviz tohumuyla öğütülüp balla macun yapılarak yenmesi ana sütünün artmasına destek verir.
11-BRONŞİT VE ÖKSÜRÜK:Isırgan tohumu çörek otu ile öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilmesinde fayda vardır. Isırgan yaprakları, çörek otu ve ada çayıyla karıştırılıp çay gibi demletilerek içimmesinde yarar vardır.
12-BALGAM SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİ: Isırgan tohumu, keten tohumu ve ıhlamurla beraber öğütülüp balla macun yapılarak yenmesi faydalıdır. NOT: Gece yatarken yemek sakıncalıdır.
13-İLTİHAP KURUTUCU: Isırgan yaprakları, kantaron ve kekik ile beraber demletilip içildiği zaman şifa verir.
14-TAVSİYE: Isırgan ellerimizi yakan şifa hazinesi yaprakları (aroma olarak) kekikle kaynatılıp kıyşın bol miktarda içilmesinde fayda vardır.
Hormon düzensizliğinin kökten çözümü olabilir. İnsanoğlu gibi bitklerde erkek ve dişisinden yaratılmıştır.Yoksa hiçbir nesil devam edemez. Erkek ve Dişi ısırganları kendiniz yukarda belirtilen özelliklerine göre seçiniz.
Isırgan Ispanaktan daha fazla demir içerir, Isırganın, Ispanak gibi yemeği pişirilebilir. Isırgan otu kitabımızda, ısırganın yanı tesirine, farmakolojik özellikleine, ısırgan yemeklerine ve ısırganla ilgili 99 formile geniş yer verilmiştir. Temiz havalı, temiz sulu yerlerin ısırganlarını saklamakta oldukça fayda vardır. Doğamızın sağlık açısından önemini bilelim ve doğamıza sahip olalım.
(alıntı)
BU ARADA CİDDEN DİŞİSİ VE ERKEĞİ VARMIŞ KIZLAR BU ISIRGANIN...:bbo:
BEN YAKLASIK BİR AYDIR UYGULUYORUM SAÇIMA GERÇEKTEN FAYDASINI GÖRÜYORUM EN AZINDAN DELİ DÖKÜLMELER AZALDI...BAZEN ÇAYINIDA İÇİYORDUM AMA BUNDAN BÖYLE HERGÜN DÜZENLİ TÜKETİCEM ÇÜNKÜ HORMONAL SAÇ DÖKÜLMESİ BENİMKİ EMİNİM İÇTENDE FAYDA SAĞLAYACAKTIR...NESCAFEDEN DAHA FAYDALI OLDUĞU KESİN:1closedeyes: