Arkadaşlar merhaba konuyla ilgili arastima yaparken gordum burayı. Benim esimde cinsel isteksizlik halsizlik sikayetleriyle yaptirdigi kan tahlilinde testosteron 194 cikti. Referans araligi 241-827. Fsh:6.9 (ref.1.4-18) , lh:7, prolaktin :7.3(ref:2.1-17.7), progestoron:0.36 (ref:0.28-1.2) ,estradiol:34.9(0-39.8) ,tsh:1.76 ,psa:0.7(ref:0-4) Esim 40 yasinda baya dusuk sanki testosteronu. dr nebido igne vermis. Ama esim hormon sanirim spermlere zarar verebildigi icin kullanmak istemiyor. 5 yillik evliyiz. 1 cocugumuz var 4 yasinda. dogal yolla hamile kaldim.aslinda esimde cinsel isteksizlik hep vardi. Son zamanlarda artti. Ama o zaman olcturmemistik hic.yakin zamanda ikinci cocugu dusunuyorduk ama bu sekilde olurmu bilmiyorum endiseleniyorum da. Esimin diger hormonlari hep referans araliginda cikmis sadece testosteron dusuk. Yardimci olurmusunuz sizin drlarinizin soylediklerinden isirgan cayi aldim keciboynuzu ozu. Baska neler yapabiliriz. Testosteron neden bu kadar dusuk olurki ? Dogal yolla yukselten varmi aranizda? Ya da bizim durumumuzda olan ??Yardiminiza ihtiyacim var.