sizin mesleğinizide tükenmişlik sendromu çok fazla oluyor. eee her gün sorunlu ve umutsuz insanlarla uğraşmak insanı yorar. hele de iyileşme şansının düşük oldugu bir bölümdeyseniz.
tr de olsaydınız en azından bir işiniz var derdim.
ama sabahları kalkabiliyor, kimseye ihtiyaç duymadan hazırlanıp, merdivenlerden inip işe gidebiliyorsun ve bir mesleğin ve maaşın var. buna sahip olamayan o kadar insan var ki. ben sabah evden çıkarken Allah'ım şükürler olsun işe gidebiliyorum elim ayağım tutuyo, hasta ve engellilerin çoğu bu imkana sahip değil. ya bu sabah ben merdivenlerden inemiyorum diye biri beni sırtında taşıyarak aşağı indirse gibi bir şey diyip halime şükrederdim. ha işimi seviyor muyum. mesleğimi evet ama çalıştığım yeri hayır.
tr de herkes işine zorla gidiyor valla
yaşadıgın yerde iş değiştirmek kolaysa bi dene
belki öyle mutlu olursun
Grafikerim. Bazen koşarak bazen ayaklarım geri geri gidiyorum işe. İte kaka götürüyoruz.
Selam,
Bu konuyu actiktan 3-4 gun sonra basvurdugum yerlerden biri is teklifiyle aradi. Tesadufe bak, aylarca is ara, artik umudu kaybet, bir dertleseyim diye konu ac, 3 gun sonra hersey degissin.
Su anda bulundugum eyaletin (ABD'de yasiyorum) en buyuk ve en kaliteli hastanesinde calisiyorum. O sikayet ettigim yerden 10 gun once ayrilip yeni isime basladim. Hem de hep olmasi icin dua ettigim bolume. Sansim bayagi dondu yani.
Allah herkese sevecegi isi nasip etsin ne diyim. Cok buyuk dertmis nefret ettigin bir isi yapmak.
Hangi servisti hoşlanmadığın servis sevde..Ben de yakında llçede gündüzlü rahat bir yerden büyük şehir hastanelerindne birine geçeceğim..Ailemin yanında olmak için...Endişeliyim ben de...Gerçekten bazı bölümler oldukça zor..Şartlar zor..Gece nöbetinde dinlenmeye çok karışıyorlar,dolayısıyla nöbet ağırlaşıyor....Ve torpil olmadan elemanı kesinlikle dinlemiyorlar..Orda rezil olana kadar çalıştırıyorlar.Ondan sonra sen yapamıyorsun bu işi deyip psikolojik baskı kurarak daha uygun bir pozisyona veriyorlar..
Sevmediğim ,çok yorucu bir bölümde çalışmak zorunda kalmaktan çok endişeliyim..Şuan sevdiğim rahat bölümden ,yani ilçeden ayrılmak zorunda olduğum için endişelyim..
QUOTE=sevde_;35023457]
Ben ilçede acilde çalıştım önce.
Burda aciller çok yoğun oluyor.Gerçekten acil bir elin parmaklarını geçmez.Boş vakitlerinde acile geliyorlardı gibi birşey.
Bol serum takılıyordu.
Hastalar uzun tutuluyordu.
Gözlem odası çok küçüktü.
O,nlara yer ayarlamak,muayane kabinlerindne hasta kaldırıp yer ayarlamak
Özellikle akşamları tıklım tıklım olması....
..Dinlenme molalarımıza idarenin karışması..
Yoruculuk.....
Acil zevkli bir bölüm de çok yorucu,agresif insanlara karşı yorulmuşken sakin kalabilmek çok zor.
.Hasta haklarını çok önemsiyor idare,hizmet verdiğimiz kesim d ebunu biliyor,bol şikayet....
..bol idare baskısı..sürekli toplantı..En ufak şeyin idareye gitmesi.
.ekip ruhunun ve birliğin olmaması..
birkaç ay fazla mesai(gün aşırı 24 saat nöbet) .
.daraldığım vakit yıllık izin alamama,
yıllık izinde ,uyarı yapmada vs adam kayırma....
.Benim de özelı sıkıntılarımın olduğu dönemdi.Ayrılık acısı.
Acil becerisinde iyi olmama rağmen maddi manevi çok yıpranmıştım..
sonra birkaç ay ortopedi servisi..Burayı çok sevmiştim..,
Yoruculuğu az..sorumluluğu acile göre fazla ama olsun...gece dinlenebilme..iki hemşire..
Ama iş arkadaşlarım gazabına uğradım..iyi niyetle sevinerek gitim ama ortma meğer kötüymüş..
.Nedenini bilmediğim bir biçimde ordan alındım..konularım arasında var....
,Diş polikliniğine verildim...Burdaki işi de kısa sürede kaptım..Rutin rahat bir iş ..
Kendi odam var ,ekip işi yok,karışan yok...oh miss..
.Gidesim yok da...
Yalnız yaşamak beni sıkmaya başladı...
Sallantılı bir ilşkim var,ilgisiz bir sevgili..Belirsiz bir gelecek..Benim sevgi ihtiyacım..
Boş kaldıkça onu çok düşünüyorum..
Merkeze birbuçuk saat uzak ilçe.Ailem merkezde.
Ailemin yanına gidersem yalnız kalmam,canım sıkılmaz diye düşünüyorum.
.
Nisbeten yoğunluğu az denilen(kötünün iyisi) bir şehir hastanesine becayiş(değiştokuş) düşünüyorum..
Ama şehir hastaneleri yoğun'' olur deniyor..
Benim kamuda ilk atamam ilçe oldu..Ondan öncesi özel kurumlardı..Özel kurumların yoğunluğu az oluyordu..Ara ara da çalışmadım..Bir de gençtim ozamanlar,kafam dinçti..20li yaşlar:)Keşke o dönemlerde kamuya başlasaymışım.
Yeni bir iş yeri kulağa hoş gözüyor..Değişikliği severim.. Ancak..
İşte ''yoğun'' denildiği için tırsıyorum..
.20 yataklı ve 40 yataklı olmak üzere..20 yataklıda bir hemşire...40 yataklıda hafta içi 1 hemşire hafta sonu 2 hemşire..
hafta içi 16 saat hafta sonu 24 saat..ortalama fazla mesai ayda 24 saat gibi..
yoğunbakımda ve acilde 24 saat yok galiba.
.Biizm ilçede hepsi 24 saatti..yatakların tamamı dolmuyormuş..
35 hastanın üzerine çıkmıyormuş mesela..
Bir hemşire yetiştirebliyormu bilmiyorum,servisine göre değişir işte..
Ve..1 hemşire olunca gece ne kadar dinlenir onu çok merak ediyorum..
Gece, of..gece..
Gece yatışı az olan bölümler daha rahat olur..Hangilerinin gece yatışı az olur ki..
Ve hastaları stabil olan bölümler gece rahat olur..
Hiç bu şekilde çalışmadığım için ,öğrenilir ondan endişem yok ama yorgunluk açısından ,gece açısıından başedebileceğimden tırsıyorum şuan..
Seninki yoğun bakım..Ben de istemem yoğunbakımı..Becerisi çok güzel ama stresli...Ben zaten öyle bir işe uygun değilim..
Benim babam da yoğunbakımlık ve yatalak bir hastaydı,onla çok ilgilendim..Vücudunun nasıl iflas ettiğine şahit oldum..Sevdiğim insanı o halde görmek ,ilgilenmek,beni çok yormuştu ozamanlar(üstelik boşanma yaşadığım zamanlar kötüleşmişti)..Yoğunbakımda çalışsam hep onu hatırlarım..
Cerrahi,dahiliye,çocuk da yoğun ve yorucuymuş..Öyle diyorlar..
Şimdi araya tandıık koymaya çalışacam,olur mu bilmiyorum..Yoğun servisler haricinde servisleri isteyeceğim..
.En iyisi gündüzlü de,oralara girmek öyle zor ki..
Yeni geleni zor ve yorucu servislere yollama gibi bir alışkanlıkları var..
Ooo sen baya dertliymissin.
O 20 kisiye 1 hemsire, 16-24 saat calismalar filan cok fazla. 20 kisiye nasil yetisebilir ki bir insan? Ama burda hemsirenin gorevleriyle Turkiye'de gorevler daha farkli. O yuzden yapilabilir mi bilmiyorum. Bana fazla geldi. Burda imkansiz. Biz hasta muayene ediyoruz cunku, onlarin her birini muayene etmek 5 saat alir zaten. :)
Bir onceki isimde 4-6 hastam oluyordu, simdikinde 6-8. Yenidogan yogunbakima gecebilirsem 1-4 hasta arasi veriliyor duruma gore.
Sanirim devlette olunca istedigin bolumu secemiyorsun, onu anladim yazdiklarindan. Gelecek sene Turkiye'ye kesin donus yapiyorum, devlette calismak gibi bir amacim yok, isabet olmus benim icin. Ozelde istedigim bolumde calisirim sanirim.
:)Evet dertliyim:)
Evet kamuda istediğimiz bölümü seçemiyoruz,özelde de seçemiyoruz aslında ..Ama senin tecrübelerini dikkate alırlar mutlaka,iyi referans olur ABD de çalışman......Ama önceden özel kurumun maaşı azdı..Şimdi bazı yerler iyi veriyor diyorlar..Çalışma saatleri biraz fazlaydı önceden ..Sadece daha sakin oluyordu,yoğunluk olmuyordu...Ama şimdi sosyal güvenlik karşılamalı hastaneler var.Yoğunlukları değişmiş olabilir,benim zamanımda tamamen özeldi..
Ben yine de kamuyu tercih ederim şahsen. tr deki çoğu hemşire gibi..Gelmen işe bağlı değilse gelmeden önce özel kurumları araştırmalsıın..
Yoğun bakımda 20 hastaya bir kişi değil bu arada..Ben servisleri kastetmiştim..O hastanenin yoğun bakımı 20 yatağa 5 hemşire..ve yoğun bakımda 24 saat yokmuş.16 saat. yoğun bakım .fazla mesai ayda 24 saat.. ..yatan hasta servislerinde hafta sonu 24 saat...
Diploman ABD den mi..Orda mı büyüdün?Yani TR şartlarını biliyor musun?..Bir de acaba burda denklik gerekiyor mu?Çok sordum ama,trye dönüşün için sordum..Kamu için kpss'den ;iyi bir yer için 75 üstü almalısın..Dönüşün İstanbul olacaksa ;daha düşük puanla alıyor..
Bakarsın, senin gücün yeter,ben biraz naifim,çabuk yoruluyorum..
Bu arada ,burda yoğun bakımda hasta altını değiştirmek, personolle beraber yapılıyormuş, bazı hastanelerde..
çok saçma..Onun için hasta bakıcı tutabilirler..
özel hastaneleri bu yönden de araştırmalsıın..
Başka nasıl sorunlar oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?