- 26 Ağustos 2023
- 1.367
- 2.578
-
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Daha önce hiç sobali evde yasamadim yani zor olucagini tahmin ediyorum zaten :/Ben olsam ev yapılana kadar kirada dururdum. Sobalı ev zor olur, özellikle de kışta. Bir de bebeğiniz olacak. Sobalı oda dışındaki yerler buz gibi oluyor genelde. Yeni doğan için büyük mesele. Zatürre falan olur Allah korusun.
Çok zordur. Sürekli temizliği, diğer odaların soğukluğu..Daha önce hiç sobali evde yasamadim yani zor olucagini tahmin ediyorum zaten :/
Aslinda suan oturdugum ev kendimize ait sadece is imkani cok az o yüzden ilçeye gitmeye mecbur kaliyorumSoba olayı sıkıntı. Sobalı evde yapabilirim diyorsanız biraz para biriktirene kadar kalabilirsiniz
Sobalı ev çok zor heleki yeni doğmuş bir bebeğin olduğu evde. Allah korusun kiraya vericeğiniz parayı doktorlara verdirmesin AllahDaha önce hiç sobali evde yasamadim yani zor olucagini tahmin ediyorum zaten :/
En kötüsü koyde toplu tasima da yok herkesin özel aracı var suan bizim ozel aracta yok kayınbabam dan istiycez soylenmezze verecek alisveris hastahane vs isleei icin yani nerden tutsak elde kalıyor koyde de esime mantikli geliyor çünkü kira parasi cebine kalacak burda ki evimizi de kiraya vericez o da ekstra olucak araba alalin diye düşünüyor ama gerçekten zor benim icin ve ilk defa anne olucam onun kaygisi yetmiyor gibi bir de bu durum çıktıSakin köydeki eve gitmek gibi bir hata yapmayın çok sorun yaşarsınız sobalı ev çok zor benm çocukluğum çok zor geçti sobalı ev yüzünden bebekte usuyebilir hasta olabilir soba yakmakta çok zor
Kendi mutlu olacak parası cebine kalacak diye sizi mutsuz edemez iyi düşünün iyi karar verin baştan tavrınızı koyunEn kötüsü koyde toplu tasima da yok herkesin özel aracı var suan bizim ozel aracta yok kayınbabam dan istiycez soylenmezze verecek alisveris hastahane vs isleei icin yani nerden tutsak elde kalıyor koyde de esime mantikli geliyor çünkü kira parasi cebine kalacak burda ki evimizi de kiraya vericez o da ekstra olucak araba alalin diye düşünüyor ama gerçekten zor benim icin ve ilk defa anne olucam onun kaygisi yetmiyor gibi bir de bu durum çıktı
Sobalı evde olmaz valla çok zor o. Bir de yakınlık iyi değil. Kirada durum ev yaptırım sonra geçersiniz kendi evinizeGüzel giden evliligim var hamileyim esimin is değişikliği nedeniyle ilçeye taşınicaz ailesi de orada yasiyor ailesi ile genel olarak problemim yok konu şu ilçe merkezden kiralik ev tutmayi düşündük ama köyde kira vermeyeceğimiz bir ev var sobali imis tek eksisi bu ama bu konu da iki üç seneye koyde kendimize ait evimiz var onu yaptırınca kat kalorifer sistemi vs düşünüyoruz kafam cok karışık sizce kirada ilçe de mi oturmak? Yoksa köyde kira vermeden mi oturmak?? Birde evliligim de sorun yasarmiyim :/ vs diye de cok çekiniyorum
Kocanıza söyleyin arabayı bebeğinize tercih etmesin bir zahmet. Kocanızın bebeği dert ettiğini sanmam. Babasından araba da isteyemez. Bebekle köyde kalakalırsınız. O evden gelse gelse 15.000 kira gelir. Ayda 15.000 hadi 25.000 kenara atarak araba alacağız derken çocuğu da kendinizi de hasta edersinizEn kötüsü koyde toplu tasima da yok herkesin özel aracı var suan bizim ozel aracta yok kayınbabam dan istiycez soylenmezze verecek alisveris hastahane vs isleei icin yani nerden tutsak elde kalıyor koyde de esime mantikli geliyor çünkü kira parasi cebine kalacak burda ki evimizi de kiraya vericez o da ekstra olucak araba alalin diye düşünüyor ama gerçekten zor benim icin ve ilk defa anne olucam onun kaygisi yetmiyor gibi bir de bu durum çıktı
Esim bana bıraktı meseleyi çünkü zorluğu çekecek benimKocanıza söyleyin arabayı bebeğinize tercih etmesin bir zahmet. Kocanızın bebeği dert ettiğini sanmam. Babasından araba da isteyemez. Bebekle köyde kalakalırsınız. O evden gelse gelse 15.000 kira gelir. Ayda 15.000 hadi 25.000 kenara atarak araba alacağız derken çocuğu da kendinizi de hasta edersiniz
merhaba sobalı evde tek bir oda sıcak oluyor genelde ev biraz büyükse özellikle diğer odalar buz keser. Bebeğinizi hep salonda yıkamanız gerekir her sabah soba yakmanız gerekir. Onun kovasını taşımak bile ayrı illet. Ayrıca lodos olan zamanlarda zehirlenme riski de oluyor hiç sağlıklı değil.Size tavsiyem kaloriferli bir eve geçmeniz olur kesinlikleGüzel giden evliligim var hamileyim esimin is değişikliği nedeniyle ilçeye taşınicaz ailesi de orada yasiyor ailesi ile genel olarak problemim yok konu şu ilçe merkezden kiralik ev tutmayi düşündük ama köyde kira vermeyeceğimiz bir ev var sobali imis tek eksisi bu ama bu konu da iki üç seneye koyde kendimize ait evimiz var onu yaptırınca kat kalorifer sistemi vs düşünüyoruz kafam cok karışık sizce kirada ilçe de mi oturmak? Yoksa köyde kira vermeden mi oturmak?? Birde evliligim de sorun yasarmiyim :/ vs diye de cok çekiniyorum
O zaman asla izin vermeyin buna. Köyde bide kaynana kayınbaba derdi var. Gerçi ilçe de sorun. Sizin arabanız yok diye hep onlar İlçeye gelip sonra işimiz var bahanesi ile sizde sık sık kalırlar mı diye de düşünüyor insanEsim bana bıraktı meseleyi çünkü zorluğu çekecek benim