• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimizin canımızdan önemli olması

Evde çalışma imkanı oluyor bu tür işlerde bildiğim kadarı ile canınız daha kıymetli.

işe girerken şartları konuşmadınız mı? ulaşım nasıl olacak vs. diye.
Konuştuk ancak verilen sözler tutulmadı yazılı bir şey imzalamadiklari için bir şey yapamiyorum

Bazı çağrı merkezlerinden evden çalışma imkanı oluyordu, sizin o şekil çalışma imkanınız var mı?

Aslında işiniz değil önemli olan, o iş sonucunda alacağınız para. Yani hayatta kalabilmek için çalışmak zorunda kalınan iş hayata mal olabilir, öyle bir oxymoron durum.

Oxymoron: Birbiri ile zıt şeyler, ihtiyar delikanlı, sessiz çığlık gibi.

Malesef sizin nerede yaşadığınız onların sorunu değil. Servis, taksi ya da işyeri aracı konusunu görüşün.

Sizde ilk zamanlardaki tecrübesizliğimi gördüm.
Organize sanayi bölgesinde çalışıyordum. Sabah akşam bir dünya yol yapıyordum. Ben işyerinde tek bir servis olduğunu sonra farketmiştim. Araç dolu olduğu için kimse gel dememiş meğer. Otobüs beklerken yanımdan geçip gitmişlerdi..
Cahil ve özgüvensizim tabi gidip de evim uzak servisle gitmek istiyorum dememiştim.
Şimdi olsa herşeyi netleştirmeden sözleşme yapmam.

Vardiye yazanlar veya işveren bilmez sizin ulaşım sorununuzu. Gidip talebinizi ileteceksiniz..

Canımı çok sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum sizlerle kızlar. Bir süredir çağrı merkezinde çalışıyorum. Ve her hafta beni gece 12 çıkışlı yazıyorlar. Ulaşım sağlayacak bir aracım Yok ve evim yürüyerek 35 dakika sürüyor. Yollar karanlık ve semtim tinerci semti desem yeridir. Bu durumu paylaştım vardiya yazan yetkililerle ancak hiçbir şey yapmıyorlar. Bir iş benim canımdan daha önemli demek oluyor bu. Servis de koymuyorlar. Bu haftalardır çalışan sayısının çok olmasına rağmen ben hazirliyorum. Çok üzgünüm. Bıraksam iş yok ve bana yapılan haksızlık canıma verilen kiymetsizlik beni çok soğutuyor. Siz olsanız ne yapardınız?
hangi şehirde yasıyorsunuz ?

illa çağrı merkezinde çalışacaksanız bir bankanın çağrı merkezi ya da home office çağrı merkezine bakın derim

en azından böyle sorunlar yaşamazsınız.

Mail ile insan kaynaklarına yazın. Şirket mailinden kendinizin kişisel mailiniz ve müdürünüz listeyi yapan kişileri de ccye ekleyin yazılı mutlaka bildiriminiz olsun

Kardeşim yolda sokakta başına bir iş gelse bunun hesabını kim nasıl verecek? Mesai saatlerinde değil, iş çıkışı oldu bizim sorumluluğumuz yok derler geçerler. Değer mi? Ülkede manyak manyak insan var. Acaba başka bir çağrı merkezine mi girsen? Bazı işlerde (sekreterlik veya turizm firmaları) çağrı merkezi deneyimli eleman bakıyor oralara da başvur. İlla ki evine yakın veya tek vardiyalı bir sürü çağrı merkezi işi vardır. Hem çalış hem de bakalak olursun. Kola gelsin

Hiç birşey canından kıymetli değil haberlere çıkmak istiyorsan sen bilirsin ama bence değmez 35 dk yürümek gece karanlıkta 😶 taksiyle ne kadar tutacak ki gündüz yürü akşam taksiyle dön

Yarın İKya gidin ben kaçtır şikayet ediyorum, hava soğuk gecenin köründe 30dk yürüyorum başıma bir iş gelirse sorumlu da hissetmezsiniz madem bu akşam 7deçıkıp gidicem vardiyaya da aracı olan birini ya da bir erkek bulun koyun diceksin. İKya mail olarak da yaz gönder bunu, bir üst yöneticiyi de CCle sonra kendi kafasına göre iş bıraktı demesinler.

Yarın 7de çık, gece 12ye kadar falan kalma. Saçmalık bu kadarı zalimlik, eşşek olsa bu kızın gece 12de sokakta ne işi var der ama işverenin eşşek bile değil maalesef. Canından kıymetli değil konu sahibesi, yarın bir tinerci seni 2ye kesse o şirket oralı bile olmaz kendi kabul etti etmeseymiş der geçer. Şefle konuş, İKyla konuş 7de evine git o kadar. bakarlar ki sen hakkını arıyorsun ya artık seni yazmazlar varidyaya ya da bir şoför bulurlar.

Yarın İKya gidin ben kaçtır şikayet ediyorum, hava soğuk gecenin köründe 30dk yürüyorum başıma bir iş gelirse sorumlu da hissetmezsiniz madem bu akşam 7deçıkıp gidicem vardiyaya da aracı olan birini ya da bir erkek bulun koyun diceksin. İKya mail olarak da yaz gönder bunu, bir üst yöneticiyi de CCle sonra kendi kafasına göre iş bıraktı demesinler.

Yarın 7de çık, gece 12ye kadar falan kalma. Saçmalık bu kadarı zalimlik, eşşek olsa bu kızın gece 12de sokakta ne işi var der ama işverenin eşşek bile değil maalesef. Canından kıymetli değil konu sahibesi, yarın bir tinerci seni 2ye kesse o şirket oralı bile olmaz kendi kabul etti etmeseymiş der geçer. Şefle konuş, İKyla konuş 7de evine git o kadar. bakarlar ki sen hakkını arıyorsun ya artık seni yazmazlar varidyaya ya da bir şoför bulurlar.
Öncelikle yorumunuz için çok tesekkur ederim. Defalarca konuşmama rağmen bı degisiklik olmamıştı mail da göndericem. Umarım bir işe yarar her akşam haberlerde gördüğüm kadinlara eklenmek istemiyorum. Tekrar teşekkür ederim .

Çağrı merkezi çalışanlarının haklarını düzenleyen ve koruyan bir sendika var mı? Eminim vardır. Sendika ile iletişime geçerek haklarınızı öğrenebilirsiniz. Güvenliğinizi patronlara yedirmeyin.

Back