• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşim..

Fadike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
427
5
96
Diğer
yaklaşım 3,5 yıldır özel bir klinikte sekreterlik yapıyorum sekreterlik dediysem hem muhasebe hem temizlik adı sekreterlik.. Her neyse işe girdiğim günden bu yana verdiği hiç bir sözü tutmadı , gündelikçi gelecekti ay da bir sözde ama 4 ay da bir geliyor.. Bende rahat edemiyorum yapıyorum, zam söz de 1 yılda yapılacaktı 2 yıla yakın zam yapmadı yaptığı zam da komik.. Ben herhangi bir talepte bulunduğumda beni kaale bile almıyor dinliyor cvp yok yine aynı tas aynı hamam.. Güzellikle konuştum olmadı işten çıkacağım dedim olmadı.. Benimle aynı işi yapan insanlardan daha az ücretle çalışıyorum ve deneyimli bir personelim. Ofisi ben açıyorum , bu sabah 15/20 dk geç kaldım bu beni aramış geciktiğimi anlamış, bana "böyle çalışamayız " dedi , ben de ben sizinle konuşmak istiyordum bu konuda dedim, işten ayrılmak istiyorum ama iş bulmadan değil şimdi çık derse ben tazminatsız çıkmayacağım.. İşsiz güçsüz pat diye ortada kalmak zoruma gidiyor, tazminat vermeye yanaşacağını sanmam çok pinti.. Sinirlerim çok bozuk kafamı toparlayamıyorum yanlış bir şeyde söylemek istemiyorum.. Kısaca içinde bulunduğum durum bu , çaresiz hissediyorum kendimi..

Marmara üniversitesi hastanesinde sekreter olarak çalıştım işimden çoookk memundun yalnız çalışma arkadşaımdan memun değildim o yüzden yerimin değiştirilmesini istedim çıkmadan 3 ay önce onlarda bize zaman ayır dedi vs hep böle zaman zaman derken tak etti yanımeninle aynıdaki sekreter iş yapıyor gibi yapıyor ama hiçbişey yapmıyor nur ben ilaç raporu yazıyorum diyor ve bazen 2 dakkada yazığı raporu yarım saatte yazıyor köşeye çekilmiş hasta kabulde hastalar dahi görmüyor vss allaha havale ediyorum ama hakkkımı hiççç helal etmiyorum nitekiminde 3 kez istifa ettim kabul etmediler oyaladılar beni en sonunda çıktım Bir sene ye yakın çalıştım orda hasta sayısı da üffff en az 300 kişi 2 sekreter bakıyor onada tabi diğeri köşede oturuyor benden önce çıkmak için istif vermiş adamın niyeti belliymiş bunu şefim dedi ama çıkmamış vazgeçmiş sonradan benim kaçtane müdürüm var orda ama o adama kıl oldum resmen hastalarla mı uğrşım enayi yerine koyuluyorum onlamı .....!!!
Nitekimde demek istediğim şey arkadaşım ben bu işten önce diş doktoru yanında özel muayenesinde çalışmıştım ..Bende muayenehanesini kapısını açardım doktorumu beklerdim bu işler gerçekten zor iş senin gibiydim aynı sekreter temizlik vss o da doktor olduğu halde sigortamı yapmamıştı o işten o yüzden çıkmıştım Bu özellerde şu düşünce var çıkarsa çııksın ortalık iş arayanla dolu maalesef kardeşim bizim ülkemizin genelinde bu düşüncelerle dolu insnalar var boşver üzme kendini sen iş bulabilirsin ama o senin gibi sekreter bulamaz senin sağlığın daha önemli nitekim doktorların yanında özeld eyada hastanelerde çalışan sekreterler sorumluluğu çok yülsek olur üzülme hakkında hayırlısı

Marmara üniversitesi hastanesinde sekreter olarak çalıştım işimden çoookk memundun yalnız çalışma arkadşaımdan memun değildim o yüzden yerimin değiştirilmesini istedim çıkmadan 3 ay önce onlarda bize zaman ayır dedi vs hep böle zaman zaman derken tak etti yanımeninle aynıdaki sekreter iş yapıyor gibi yapıyor ama hiçbişey yapmıyor nur ben ilaç raporu yazıyorum diyor ve bazen 2 dakkada yazığı raporu yarım saatte yazıyor köşeye çekilmiş hasta kabulde hastalar dahi görmüyor vss allaha havale ediyorum ama hakkkımı hiççç helal etmiyorum nitekiminde 3 kez istifa ettim kabul etmediler oyaladılar beni en sonunda çıktım Bir sene ye yakın çalıştım orda hasta sayısı da üffff en az 300 kişi 2 sekreter bakıyor onada tabi diğeri köşede oturuyor benden önce çıkmak için istif vermiş adamın niyeti belliymiş bunu şefim dedi ama çıkmamış vazgeçmiş sonradan benim kaçtane müdürüm var orda ama o adama kıl oldum resmen hastalarla mı uğrşım enayi yerine koyuluyorum onlamı .....!!!
Nitekimde demek istediğim şey arkadaşım ben bu işten önce diş doktoru yanında özel muayenesinde çalışmıştım ..Bende muayenehanesini kapısını açardım doktorumu beklerdim bu işler gerçekten zor iş senin gibiydim aynı sekreter temizlik vss o da doktor olduğu halde sigortamı yapmamıştı o işten o yüzden çıkmıştım Bu özellerde şu düşünce var çıkarsa çııksın ortalık iş arayanla dolu maalesef kardeşim bizim ülkemizin genelinde bu düşüncelerle dolu insnalar var boşver üzme kendini sen iş bulabilirsin ama o senin gibi sekreter bulamaz senin sağlığın daha önemli nitekim doktorların yanında özeld eyada hastanelerde çalışan sekreterler sorumluluğu çok yülsek olur üzülme hakkında hayırlısı

Çok teşekkür ederim, tek çalıştığım için tüm sorumluluk bende izinde kullanamıyorum bir işim olduğunda , kuzenin düğünü var mesala izin kullanamıyorum.. Ama şükür ssk var benim yoksa hiç çekmezdim şu ana dek..

eğer bu zorunluluğun yoksa hiç durma bir iş arayışına gir derim çünkü o sana yılda maaş zammı yapmayan kişi san tazmınatta ödemez. bende değmez. sen bir an önce kendine yeni bi iş bak derim. malesef işverenler biri gider biri gelir diyor orda senin yaptığın işin varkında bile değiller, iş yapmakta önemli değil, önemli olan yapıyormuş gibi gözükmekte sen sıkma canını eminim daha iyi bir iş bulabilirsin. umudunu yitirme.:10::3:

Sen kendin işten çıkacaksan eğer tazminat almamayı göze aldın demektir.Sorun ne olursa olsun işveren elemanı işten çıkıyor diye tazminat vermez.Ama hakkında hayırlısı olur inşallah.Özeller böyle maalesef..Bende senin gibiyim hem muhasebe hem temizlik aldığım para asgari ücret.Napalım buna mecburum:14::14:

canım niye sen çıkıyorsun ya. az zaman mı 3,5 senelik tazminatını niye çöpe atıyorsun?

oyle bir adamsa o adam seni bıktırmadan sana yol vermz sende her halukarda kendi bıkarak cıkarsın bence iş aramaya basla derim cok bile cekmissn ..

Yıllık izinde yeni bir işe girdim bir kaç gün deneyip hoşuma giderse diğer işi bırakacağım tabi bu arada yıllık iznimin bir kısmı arada kaynadı.. İş klinik ve çok yoğun bir sürü kurumla anlaşması olduğu için evrak işi çok resmi kurumlarla sürekli iletişim halindesin diğer yandan hasta alıyorsun epey yorucu.. 8 saat çalışılacak ama bu yoğunluğa dayanabilirmiyim bilmiyorum :s Diğer işimle yeni iş arasında 400 tl fark var burda bana cazip gelen maaş ama dimyat a pirince giderken evde ki bulgurdan olabilirim :50:

evet ama bu o kadar kolay değil :(( 3 gündür çalışıyorum burda iş yoğun stresli sorumluluğu yüksek ama maaşı da 3/1 oranında iyi diğerinden..

tamam diğer işinde az alıyordun ama daha çok vaktin ve huzurun vardı ozaman herşeyden önce nerde huzur buluyorsan bence onu tercih et sonra para gelir arkadaşım..

İşletme myo mezunuyum, aynı zamanda bilg muh eğitimi aldım 13/14 yıllık iş deneyimim mevcut.. Eğitim özel sektörde malesef fazla bağlayıcı değil.

Resmi olarak daha işten ayrılmadım ama yeni yerim de göreve dün başladım iş inanılmaz stresli ve şimdiden pişman oldum :(( Patronla görüştüm ama resmi istifamı vermedim napsam yeni iş bulana kadar devam etsem mi acaba?

Yani eski yerimden resmi olarak ayrılmadım ama patronla el sıkışıp ayrıldık şimdi ne diyebilirim ki :((

Bir aşk ,bir aile, bir de iş sıkıntıları canıma yetti..
Paraya acil ihtiyacın yoksa,nasılsa özel şirket,çok getirisi yoksa,fazla sabrını zorlama,daha uygun bir iş ara.Zamanla yaparın diyorsan ayrılma..Diğer işe karar vermeden işten çıkman yanlış olmuş.Ordaki sıkıntıların fazla değilmiş bence,bunalmamışsın.İşten nefret eder duruma gelmemişsin...Acil paraya ihtiyacın vars,yeni işini zamanla kapmaya bak,maaşı daha fazlaymış hem.Alışırsın belki de,değişiklik bazen iyi olur...Bu arada yine içine sinmezse başka iş ararsın..

Back