isim ve kişilik bağlantısı

Günaydın hanımlar,
Ben iki gün önce oğlumun olacağını öğrendim.
Eşim CEYHUN ismini koymak istiyor.
Anlamı benimde hoşuma gitti.
Acaba kişiliği nasıl olur. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

tecrübelerime dayanarak söylüyorum BATUlar çok yaramaz oluyor:))ve de çok güçlü oluyorlar kodumu oturtuyorlar yani:))oğlum tam bir kopil canımızı çıkarıyor.

Merve'ler genelde şımarık ve başına buyruk. (genelde bu isimdekiler sevilmez)
Tuba'lar dedikoducu
Betül'ler hafif oynak (tanıdıklarım baya oynaktı gerçi )
Esma'lar zeki ve azimli
Zeki'ler tembel
Sonu can ve han ile bitenler genelde yaramaz
ahmet ve mehmet'ler ağır başlı
fatma'lar kompleksli (yanlış anlaşılmasın şimdiye kadar 7 fatma tanıdım hepsi böyleydi)
ayşe'ler dedikoducu ve kadersiz
ece,pelin,sinem ve tuğçe isimdekiler şımarık
Zeynep inatçı

Bu kadar

biz sevgilimle kısmetse kızımız olursa Hayal ismini istiyoruz ama bugun bi tanıdık Hayal hayatını hayal aleminde gibi yaşar falan dedi o yüzden kafam karıştı bilgisi olan var mı :44:

Gerçekten benim babamın adıda Ali gerçektende adam eserikli
fatmalar cimri oluyor
zeynepler sırbaz sabırlı iyi niyetliler
içinde gül geçenler çok dedikoducu kıskanç oluyor
tabi bunlar benim gözlemlerim

başınabuyruk
nereye isterse oraya giden-esen-
ele avuca sığmayan

rüzgarın anlamı gibi aynı......

ama simi rüzgra olmadığı halde böyle insanlar da çok.
anne babanın terbiyesi,kişillik yapıları,genetik kalıtım....bunlar bence daha da önemli.

bence yanına bir isim daha koyun.
ben kızımın isminin yanına bir isim daha koymadığıma pişmanım.
psikologlar çift isimli olmanın daha iyi olduğunu söylüyorlar.çünkü çocukistedği ismi seçecek.bir seçenek sunmuş olacaksın.diğer türlü çocuk simini sevmese bile kullanmak zorunda en azından belli bir yaşa kadar.

merhaba benim kızımın adı eylül, şuan 6 aylık hamileyim oğlumun adını ege koymayı düşümüyoruz.sizce eylül - ege isimleri nasıl..

ilginç bir konu.
ben de fatmalar çileli
olur diye duymuştum..

Kayınbabamın annesinin ve kayınvalidemin adı Fatma,babamda haliyle kızıma Fatma ismini koymamızı istiyor.Oğluma zaten onun adını verdim ama kızımda yapamam.O kadar kahrını çekiyorum bebemin en güzel kısım olan ad koyma evresine gelince otobüsle gelip koyup gitmeyi biliyorlar sadece.Ama iyi yürekli olduğum için yine de araştırdım,özelliklede ismi Fatma olanlara sordum ve genel kanı mutsuz,hayallerine ulaşamayan,bahtsız olduklarıydı.Hastanedeki hemşiremiz asla koymayın nolur dedi.İyice tamah ettim.

2 yıl kadar bebek ve çocuk hemşireliği yapmıştım,büşra,kübra ve Merveler kadar yaramaz,terbiye almayan,sus,dur bilemeyen bebeler görmedim.Şunu yaparsan susarız derlerdi hemen yapardım,kandırdık,kandırdık diye hoplarlardı.Babam Türkçe öğretmeni,ona bu durumu anlattığımda al benden de o kadar dedi.Ders çalışmayan,aklı dışarıda olan,tenefüste sınıfa en son giren,sınıfın düzenini bozanlardı dedi.Tuğba lar aşırı kıskanç,ders çalışmayan,lüks düşkünü,dedikodu yapan gençlerdi.Erkeklerde de Yiğitler kadar yaramazı yoktu.Doktor arkadaşlar bile bu isimden soğuduklarını söylerlerdi.Heleki sonunda can da eklenmişse vay haline.Furkanlar çok yaramaz ve çok çabuk hastalanıyorlar.Tuğçeler savurgan ve kendini beğenmiş,Ayşeler süslü,Begümler hanım hanımcık oluyorlardı.Adı Gül ile başlayanlar gerçekten gülmemek için çaba sarfeden bebeler oluyordu.

bilgeler nasıl olurmuş acep..bilen beri gelsin

Bilge ler adları gibi bilmiş oluyorlar.Erkeklerde de bilgin.

Aylin ismindeki öğrencimle aylin-yulin-şulin diye dalga geçiyorlardı.

Ya açıkcası çok inanmadım,yani bir tane yiğit yaramaz diye diğer yiğit de yaramaz olacak manasına gelmemeli.Ama insan merak da ediyor doğrusu.Benim kızımın adı da Ecrin..Ecrin'in anlamı mükafat,hediye,sevap,ödül anlamlarını taşıyor.Henüz 11 aylık yaklaşık 16 gün sonra 1 yaşına basacak.Bazen çok akıllı,bazen de çok yaramaz oluyor.Bakalım Ecrin ismi ile fikirleriniz neler?

benim de etrafımda gördüğüm
furkan lar çok yaramaz
kadir ler napçaa hiç belli olmayan
isminde şen hecesi geçenler gerçekten etrafa karşı neşeli ama herşeyi içinde yaşayan
gördüğüm zeyneplerin hepsi çok güzel
fatoş ya da fatma konuya yazanlardan birinin dediği gibi fazlasıyla kompleksli
şimdi hamileyim ve ben de oğlumun adını kerem koymayı düşünüyorum anlamı da cömert inşallah öyle de olur
etrafınızda kerem isminde tanıdığınız var mı acaba?
bu arada diğer oğlumun adı da eymen o da maşallah çok akıllı bi çocuk anlamı da çok güzel hayırlı, kutlu demek

isimler karakterleri oluşturur. Peygamber efendimizinde bunun üzerine söledikleri var. mesela kayınvalidesinin ismi Berra ydı ve değiştirdi ismini çünkü berre gururlu kibirli çok güzel gibi anlamlara geliyordu. ve dediki çocuklarınıza bu tarz isimleri koymayın. anlamları çokönemli. artı bi kitapda okumuştum isimler karakterin %80 ini oluşturur bunu deney bile yapıp kanıtlamışlar.
oğluma isim ararken çok araştırmıştım. çok şükr isminden çok memnunum ona göre de imanlı birçocuk olur inşallah. Muhammed Turab.

Bütün konuyu okudum .
I harfi ciddi hastalık
f de aşırı meraklı ilk sevdiği ile evlenmeli yoksa istediğini kaf dağına kadar arar yazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…