• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim problemi

Severus

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2009
540
268
303
İstanbul
Sevgili KK'nın güzel kadınları! Yardım istiyoruz sizden, kuzenim doğacak lakin isim bulmakta zorluk çekiyoruz herkes her isme burun kıvırıyor :KK51: cinsiyet kız, öyle çok bilindik isimler olmasa anlamı telafuzu güzel olsa mesela var mı duyduğunuz etrafınızda böyle bir isim?:KK16:

Bizim de kızımız olacak inşallah. Biz seçeneği ikiye düşürdük: Ilgın ve Tuğçe. Aklımızın bir köşesinde İdil de var. İsim listemiz şu şekildeydi:

Alkım : GÖKKUŞAĞI
Almıla : KIZIL ELMA
Armağan
Çağlayan
Doğa
Dolunay
Gökben
Görkem
Ilgın
İdil
Tuğçe
Tomris
Umay

Daha önceden hangi isimlerin önerilip beğenilmediğini yazarsanız insanlar aynı isimleri önermez, böyle çok sağlıklı öneriler alamazsınız. Konu çok genel açılmış.
Alınan falan olur diye yapmiyim dedim :( ama haklısınız Merve gibi Zeynep, Gamze, Gizem bu tarz günümüzde popüler olan isimleri beğenmiyorlar.

Liva ismi olabilir :) anlamıda 1. Bayrak. 2. Mülki idarede kaza-vilayet arasında bir derece, sancak. 3. Livai saadet, Liva-i şerif. Hz. Muhammed (s.a.s)'in bayrağı Livaü'l-Hamd: Muhammed ümmetinin mahşer günü altında toplanacakları bayrak.

Almila duydum geçen.
Önceden duysam kızıma koyardım.
Elma gibi kırmızı yanaklı güzel demekmiş.

Almıla aslında Kızıl Elma demek. Azıcık siyasi bir yönü olduğu için ileride çocuğun başına iş açmasın diye vazgeçtik. Yoksa ilk istediğimiz isimdi.

Alınan falan olur diye yapmiyim dedim :KK43: ama haklısınız Merve gibi Zeynep, Gamze, Gizem bu tarz günümüzde popüler olan isimleri beğenmiyorlar.

Ben Rus kökenli isimleri beğeniyorum burada belki taşa tutarlar ama ne yapayım :) Lara, Vera, Alina gibi.

Ben Rus kökenli isimleri beğeniyorum burada belki taşa tutarlar ama ne yapayım :) Lara, Vera, Alina gibi.

Ben de Rus nehir isimlerini begeniyorum. Idil ve Volga ikilisi kulagima cok hos geliyor. Sonu a ile iten Slavik isimlerden favorim de Marina , valla deniz kokusu , yelkenlileri cagristiriyor ferah guzel bir isim.

Sevgili KK'nın güzel kadınları! Yardım istiyoruz sizden, kuzenim doğacak lakin isim bulmakta zorluk çekiyoruz herkes her isme burun kıvırıyor :KK51: cinsiyet kız, öyle çok bilindik isimler olmasa anlamı telafuzu güzel olsa mesela var mı duyduğunuz etrafınızda böyle bir isim?:KK16:
Ravza ,rüveyda, ikra,ırmak,turna,elifsu

Darya var Rus kökenli burada Derya olabilir. Anya, Lena gibi isimler de güzel. Kuzenimin eşi Rus, kız çocukları oldu ben de Rus kökenli Türkçe isimler sormuştum onlar isim seçme aşamasındayken, baya güzel isim önerileri gelmişti bana mesela. Eski konularımdan bakabilirsiniz.

Back
X