• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim ekletmek

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.039
2.976
133
Merhaba
Adımı sevmiyorum, babaannemin adı. Kendisi ben bebekken ölmüş. Evliyim , iki soyisim kullanıyorum. Bekarlık soyismim güzel bir kadın ismi, bilmeyenler bunu ikinci adım zannedip öyle hitap ediyorlar bana, bozuntuya vermiyorum. Velhasıl ikinci bir ismim daha olsun istiyorum, hatta seçtim bile ve bu ismi yavaş yavaş insanlara söylemeye başladım. Bi tek babamdan çekiniyorum. Kendisi bunu duysa eminim çok üzülecek, surat yapacak, tavır koyacak ve kesin bu ismimi hiç önemsemeyecek. Kararım kesin isim ekletcem, aslında bana kalırsa babaanne adını komple değiştircem ama babamdan çok tepki alırım. Babamı bir şekilde yumuşatmak, gönlünü almak istiyorum. Başına böyle bir olay gelen oldu mu? Neler yaptınız? Bu süreçte beni neler bekliyor? Babama mahkeme sonuçlanınca mı söylesem? Mahkeme süresi içerisinde mi söylesem? Nasıl söylesem? Nasıl yumuşatsam?

Soracak olanlar için çocuk değilim. 33 yaşındayım, yıllarca çalışıp kazandım evim gelirim giderim ayrı. Aİlemden farklı şehirde yaşıyorum

Babaannenizin ismi çok eski veya yazılışı ya da okunuşu zor bir isimse bunu bahane edebilirsiniz.
"Çok zorlanıyorum, defalarca tekrar etmem gerekiyor" falan dersiniz.
Üzülse de üzülmese de aileniz size o isimle hitap etmeye devam edecek zaten.
O yüzden gerekçenizi söyleyip geçin, çok üstünde durmayın.

Merhaba
Adımı sevmiyorum, babaannemin adı. Kendisi ben bebekken ölmüş. Evliyim , iki soyisim kullanıyorum. Bekarlık soyismim güzel bir kadın ismi, bilmeyenler bunu ikinci adım zannedip öyle hitap ediyorlar bana, bozuntuya vermiyorum. Velhasıl ikinci bir ismim daha olsun istiyorum, hatta seçtim bile ve bu ismi yavaş yavaş insanlara söylemeye başladım. Bi tek babamdan çekiniyorum. Kendisi bunu duysa eminim çok üzülecek, surat yapacak, tavır koyacak ve kesin bu ismimi hiç önemsemeyecek. Kararım kesin isim ekletcem, aslında bana kalırsa babaanne adını komple değiştircem ama babamdan çok tepki alırım. Babamı bir şekilde yumuşatmak, gönlünü almak istiyorum. Başına böyle bir olay gelen oldu mu? Neler yaptınız? Bu süreçte beni neler bekliyor? Babama mahkeme sonuçlanınca mı söylesem? Mahkeme süresi içerisinde mi söylesem? Nasıl söylesem? Nasıl yumuşatsam?

Soracak olanlar için çocuk değilim. 33 yaşındayım, yıllarca çalışıp kazandım evim gelirim giderim ayrı. Aİlemden farklı şehirde yaşıyorum
Babanıza söylemenize gerek yok aslında, şöyle ki açın davayı mahkeme sonuçlandıktan sonra sanki normal birşeymiş gibi söyleyin laf arasında. Ömür boyu istemediğiniz bir ismi taşımak zorunda değilsiniz bu en doğal hakkınız

Bence babaannenizin her zaman kalbinizde olacağını, her cuma akşamı ona yasin okuyup göndermekle daha çok sevip saygı gösterdiğinizi ispatlayabileceğinizi, ama ismini kullanmanın sizi MUTSUZ ettiğini, baba olarak onun sizin mutluluğunuzu önemsediğini bildiğinizi söyleyebilirsiniz.

Mahkeme açmadan “benim böyle bir düşüncem ve kararım var” deyin. Bitince öğrenmesin.

Teşekkürler kızlar , çok motive edici cevaplar veriyorsunuz. Dediğiniz gibi bence de ailem eski ismimle hitap edecek. Babaannemi de hiç görmedim, kendisine karşı bir duygusal bağım yok haliyle

Merhaba

Teşekkürler kızlar , çok motive edici cevaplar veriyorsunuz. Dediğiniz gibi bence de ailem eski ismimle hitap edecek. Babaannemi de hiç görmedim, kendisine karşı bir duygusal bağım yok haliyle
Kuzenimin adı hanım di kendisi doktordu ve gelen hastalar hanım hanım diyince çok sınırlenıyordu ve adını degistirdi

Adıni cok merak ettim:) Bana da Hayriye koyacaklarmis. Sagolsun adim kotu, gencliginde eski isim deyip sevmez deyip koydurmamis. Koyde memur bir kizi cok begenirmis onun adini onermis. nurlar icinde yatsin. Su buyuklerin, ölmüşlerin adini koymaya kil oluyorum. Herkes kendi adiyla yasasin.
Degistir. Nasilsa ailen eski adinla hitap edecek orada bir sikinti yok.

Ben de bazen en az benim yaşımdaki insanların güzel isimleri olması durumunu çok seviyorum. Diyorum ne kadar vizyon sahibi anne babası varmış

bende sevmiyorum sizinki vefat etmiş ama benim ki hayattayken ağla sızla koydurtmuş annemin haberi bile yokken. söylemeyin babanız o isimle çağırsa ne olacak ki :D kimliğinize mi bakıp duruyor sanki :D

Merhaba

Sizinle ayni sureci yasadim, ben dogmadan once olmus olan anneannemin ismini vermislerdi ve yaninda da daha modern bir isim, ailem cevrem dahil benim tercihimle hep 2. ismimi kullandi. Ben anneannemin olumunden kisa sure sonra dogan ilk torun oldugum icin annelerinin ismini vermeyi uygun gormus ve acilarini boyle hafifletmisler ama hayatim boyunca sevmedim o isimle yasamayi, evet ben de annemin kirilmasindan endiselendim ama baktim bu durum beni cok mutsuz etmeye basladi, ismin eski olmasinin yaninda anneannem cok genc yasta kotu bir hastaliktan vefat etmis ve ben bu tur enerjilere cok inanirim bu durum da beni ekstra strese sokmaya basladi ve annemle konustum, o da evet cok haklisin ben hic boyle dusunmemistim tabi ki degistirebilirsin diye uzulup kirilmadan onay verdi. Internetten ornek dilekceleri inceleyip, cevremdeki insanlarin beni o isimle degil x isimle tanidigini belirttigim dilekcemi yazip dava actim, annem ve isyerinden bir arkadasimi sahit olarak yazdim. Dava gunu sahitleri bile dinlemediler max. 5 dk icinde yeni ismimle mahkemeden ayrildim :) size tavsiyem hic ertelemeyin, eminim babaniz da anlayis gosterecektir, inanin kus gibi hafiflemis hissedeceksiniz.

Değiştir
Söylemene gerek yok
Onlar yine sana öyle seslenecek nasılsa
Boşuna gerilmez baban hem
Kimliğin de eline geçmeyeceğine göre sorun olmaz

Sizinle ayni sureci yasadim, ben dogmadan once olmus olan anneannemin ismini vermislerdi ve yaninda da daha modern bir isim, ailem cevrem dahil benim tercihimle hep 2. ismimi kullandi. Ben anneannemin olumunden kisa sure sonra dogan ilk torun oldugum icin annelerinin ismini vermeyi uygun gormus ve acilarini boyle hafifletmisler ama hayatim boyunca sevmedim o isimle yasamayi, evet ben de annemin kirilmasindan endiselendim ama baktim bu durum beni cok mutsuz etmeye basladi, ismin eski olmasinin yaninda anneannem cok genc yasta kotu bir hastaliktan vefat etmis ve ben bu tur enerjilere cok inanirim bu durum da beni ekstra strese sokmaya basladi ve annemle konustum, o da evet cok haklisin ben hic boyle dusunmemistim tabi ki degistirebilirsin diye uzulup kirilmadan onay verdi. Internetten ornek dilekceleri inceleyip, cevremdeki insanlarin beni o isimle degil x isimle tanidigini belirttigim dilekcemi yazip dava actim, annem ve isyerinden bir arkadasimi sahit olarak yazdim. Dava gunu sahitleri bile dinlemediler max. 5 dk icinde yeni ismimle mahkemeden ayrildim :) size tavsiyem hic ertelemeyin, eminim babaniz da anlayis gosterecektir, inanin kus gibi hafiflemis hissedeceksiniz.

Yaa çok güzel anlattınız teşekkürler. Peki dava açtıktan sonra ne zaman mahkeme oldu. Hangi şehirdesiniz? Şehire göre de bence süre değişir

Benim kuzenimin ismi de babannemin ismiydi ve eski olmasinin yaninda komikti de:) isimle kendisinin alakasi yoktu o derece yani.degistireli on bes yil oldu sonradan taniyanlar eski ismini bilmez bile ama aile olarak bize hep garip geldi soylerken.hala da dil ucuyla sanki baskasindan bahsediliyor gibi soyleriz sanirim kimse kabullenemedi yeni ismini ailede ve yakin cevrede.komsular zaten eski ismini soyler hala.ama kendisi gayet mutlu siz de nasil mutlu olacaksaniz oyle yapin babaniz da kabul edecektir eninde sonunda.keske anne babalara karisilmasa da cocuklarina gonullerince isim verebilselerdi.

Bence isim eklettirme direk değiştir.Hem iki tane soyadı kullanıyorsun bir de iki ismin olunca çok uzun olur.Bi tanıdığımız vardı öyle komik duruyor gerçekten düşünsene doktor randevusuna falan gitmişsin bağırıyolar ismini
Şaziye Pelinsu Koçarslanlı Peynircioğluuuu :DD

.Babanın sürekli nufus cüzdanını kontrol edecek hali yok hayat senin hayatın bu isimle ömür boyu yaşayacak sensin nasıl mutluysan öyle yap.

Back