• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Ekleme

gerçekten mi:) o zaman kesin deneyeceğim
öncekini silmek istemiyorum sadece eklemek istiyorum
beğendiğim isim Elif belki arapça diye eleştiren olacak belki anlamını eleştiren olacak falan filan ama seviyorum ya düz mantık sadece bu isimle hitap edilsin istiyorum öyle değişik bir duygu:))
Elif ismini bende severim herşeyin başlangıcı gibi hevesli net derin güzel insanlar olurlar

ilginç. hiç böyle bir şeye denk gelmedim. ama bu kadar yani konu açacak kadar olduysanız deneyebilirsiniz şansınızı.
yalnız Arapça isimleri severim ama elif adı yüzünden kız çocuklarına bakış açım değişti iyi mi :D eşimin bir yeğeni var elif adından da kendinde nefret ettirdi. o yüzden elifi duyunca şaşırdım :D

ilginç. hiç böyle bir şeye denk gelmedim. ama bu kadar yani konu açacak kadar olduysanız deneyebilirsiniz şansınızı.
yalnız Arapça isimleri severim ama elif adı yüzünden kız çocuklarına bakış açım değişti iyi mi :KK70: eşimin bir yeğeni var elif adından da kendinde nefret ettirdi. o yüzden elifi duyunca şaşırdım :KK70:
benim de sevmediğim elif ler var ne yalan söyleyeyim sevdiklerime de bayılmam hatta öyle yani:))
kişilerden bağımsız isim güzel bence.)

Bence kimliğe ekletmeden önce insanlara alıştırmaya yavaş yavaş başlayın. Mesela yeni tanıştığınız insanlara kendinizi Elif diye tanıtın, eski isminizle hitap eden olursa düzeltin vs. Böylece hem siz hem de çevreniz alışmış olur. Kimliğe ekletmeyi beklemeyin yani, karar verdiyseniz hemen adım atın.

Bence kimliğe ekletmeden önce insanlara alıştırmaya yavaş yavaş başlayın. Mesela yeni tanıştığınız insanlara kendinizi Elif diye tanıtın, eski isminizle hitap eden olursa düzeltin vs. Böylece hem siz hem de çevreniz alışmış olur. Kimliğe ekletmeyi beklemeyin yani, karar verdiyseniz hemen adım atın.
bu da bir alternatif:)

tanıkla hallolur, tabi yalancı tanıklık oluyor sizin durumunuzda.
"biz onu öyle tanıdık, ya da aile içinde hep bu isimle seslenirdik" gibi...
anladım belki yalancı tanık olmadan da oluyordur avukat bir arkadaşla konuşcam bugün bakalım:)

anladım belki yalancı tanık olmadan da oluyordur avukat bir arkadaşla konuşcam bugün bakalım:)
siz isminizi değiştirmiyorsunuz, ekleme yapmak istiyorsunuz.
haklı bir sebep olmalı bunun için.
örfe adete aykırı, tuhaf, dalga geçilecek, mesleki açıdan sorun oluşturacak bir isminiz yoksa,
"başka isimle tanınmak" dışında bir haklı sebebiniz görünmüyor.
bunun için de yalancı tanık lazım..
sevgiler..

Ben bekarken bi kursa gitmistim sevdigim bi ismi soyledim hersey o sekilde hotap etti yeni arkadaslarim da da oyle oldu ancak bu kadariyla yetindim :)

kızlar dava kağıdım geldi:)
10 Ekim de davam var inşallah sıkıntı çıkmaz
artık adımda Elif de olacak inşallah:))

Merhaba sizin için çok sevindim Elif Hanım. Ben de karar verdim ama süreçten habersizim ve araştırma yapmaya çalışıyorum. Nasıl oldu neler gerekiyor anlatabilir misiniz size zahmet

Back
X