• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Ekleme

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.819
4.747
83
Kızlar biraz tuhaf gelecek belki ama ben başka bir isim istiyorum kendime ya:)) ismim güzel ama bir isim var yıllardır çok severim eklemek istiyorum işte
netten baktım açılan davalarda birileri onunla hitap etmesi lazım ya da çevrede onunla biliniyor olması lazım filan diyor dilekçelerde hiç böyle bir durum yok şu an benim için ama istiyorum birileri o isimle hitap etsin bana çok seviyorum...çocuğuma da koymak istemiyorum kendime istiyorum yahu..var mı isim değişikliği yapan arkadaşlar? ya da eklettirenler? illa şart mı bir gerçek sebep sadece seviyorum istiyorum desem dava sonuçlanır mı ? bilen var mı ki?

Canim komik olmaz mı belli yasa gelmişsin herkes biliyor olacak o ismi kendi kendine koyduğunu. Bir anda kimse de o isimle hitap edemez sana alisilmislik var. Ne biliyim bence komik yani
evet herkes hitap etmesin ben zaten karışmam herkes istediğini söyler hitap ederken
ama yeni ortama girersem o ismi söylerim böyle böyle isteyen o isimle hitap eder ne olacak ki:p
ne bileyim:) kafayı mı yiyorum ne :deli:

Nickini değiştir biz diyelim.

Yasal şartı bilmiyorum ama çekirdek ailen ve yakın arkadaşlarına söylesen seni desteklerler herhalde, bu şekilde onların ifadeleri ile dava açabilirsin muhtemelen.
onların da henüz nasıl karşılayacağını bilmiyorum
ne diyorsun kızım sen moduna girecek ailem muhtemelen
arkadaşlarım destekler eminim de
ailemi karıştırmadan halledebilsem ne güzel olurdu

Kızlar biraz tuhaf gelecek belki ama ben başka bir isim istiyorum kendime ya:)) ismim güzel ama bir isim var yıllardır çok severim eklemek istiyorum işte
netten baktım açılan davalarda birileri onunla hitap etmesi lazım ya da çevrede onunla biliniyor olması lazım filan diyor dilekçelerde hiç böyle bir durum yok şu an benim için ama istiyorum birileri o isimle hitap etsin bana çok seviyorum...çocuğuma da koymak istemiyorum kendime istiyorum yahu..var mı isim değişikliği yapan arkadaşlar? ya da eklettirenler? illa şart mı bir gerçek sebep sadece seviyorum istiyorum desem dava sonuçlanır mı ? bilen var mı ki?

Benim kuzenim adını değiştirdi ama hiç öyle bir gerekçe olduğundan bahsetmedi ve biz yeni ismini hiç bilmiyorduk bir günde karar verdi dilekçe yazıp mahkeme kararı ile değiştirdi.Bu ara çok etkilendiğiniz o isin nedir. Merak ettim :)

onların da henüz nasıl karşılayacağını bilmiyorum
ne diyorsun kızım sen moduna girecek ailem muhtemelen
arkadaşlarım destekler eminim de
ailemi karıştırmadan halledebilsem ne güzel olurdu

Benim bir arkadaşım var, kimlikte yazan ismi dışında bir ismi daha var. Okulda vs kimlikteki ismi kullanıyor. Kendi arkadaşları ve ailesi ise diğer ismini kullanıyor. Çok değişik aslında ama öyle mutlu, kimliği de değiştirmiyor, yoksa hepimiz şahitlik ederiz. Ben yıllar sonra öğrendim kimlikteki isminin farklı olduğunu.

Benim kuzenim adını değiştirdi ama hiç öyle bir gerekçe olduğundan bahsetmedi ve biz yeni ismini hiç bilmiyorduk bir günde karar verdi dilekçe yazıp mahkeme kararı ile değiştirdi.Bu ara çok etkilendiğiniz o isin nedir. Merak ettim :)
gerçekten mi:) o zaman kesin deneyeceğim
öncekini silmek istemiyorum sadece eklemek istiyorum
beğendiğim isim Elif belki arapça diye eleştiren olacak belki anlamını eleştiren olacak falan filan ama seviyorum ya düz mantık sadece bu isimle hitap edilsin istiyorum öyle değişik bir duygu:))

Aman benimde iki ismim var kimlikte tek isimliyim fakat kimlikte kayyitli olmayan ismimle.hitap ediyor yedi suralem ben daha onu ekletmedim siz hic kullanmadkginiz isimden bahsediyorsunuz

Aman benimde iki ismim var kimlikte tek isimliyim fakat kimlikte kayyitli olmayan ismimle.hitap ediyor yedi suralem ben daha onu ekletmedim siz hic kullanmadkginiz isimden bahsediyorsunuz
ama kimse bana o isimle hitap etmiyorki
düşünsenize adın ne diyen birisine Elif desem direk yalan çünkü kimse bana Elif demiyor şu an
ama kimlikte yazarsa özgürce söyleyebileceğim benim adım Elif diye :KK53:

gerçekten mi:) o zaman kesin deneyeceğim
öncekini silmek istemiyorum sadece eklemek istiyorum
beğendiğim isim Elif belki arapça diye eleştiren olacak belki anlamını eleştiren olacak falan filan ama seviyorum ya düz mantık sadece bu isimle hitap edilsin istiyorum öyle değişik bir duygu:))

Asla çok güzel bir isim benimde ilerde kızım olursa adını elif koymak istemişimdir.Siz yinede bir hukukçuya vs danışın derim ben yada bulunduğunuz şehirdeki adliyeye gidebilirsiniz.

Üniversitede bir arkadaşım değiştirmişti ismini. Bir gün geldi, adımı değiştirmeye karar verdim diye. O da eskisini sildirmeden ekleme yaptırdı sadece. Bir dilekçeyle halletti çok kısa sürede. Bence hiç komik değil. Kimliğini değişip geldiğinde ilk ben yeni ismiyle hitap etmiştim arkadaşıma. Çok mutlu olmuştu. Yavaş yavaş herkes alıştı yeni ismine. İstiyorsan sen de eklettir. Sen istedikten sonra da kim ne derse desin, boşver :KK39:

Üniversitede bir arkadaşım değiştirmişti ismini. Bir gün geldi, adımı değiştirmeye karar verdim diye. O da eskisini sildirmeden ekleme yaptırdı sadece. Bir dilekçeyle halletti çok kısa sürede. Bence hiç komik değil. Kimliğini değişip geldiğinde ilk ben yeni ismiyle hitap etmiştim arkadaşıma. Çok mutlu olmuştu. Yavaş yavaş herkes alıştı yeni ismine. İstiyorsan sen de eklettir. Sen istedikten sonra da kim ne derse desin, boşver :KK39:
ya ne kadar pozitifsiniz
çoook teşekkür ederim :KK200:
yapıcam ben bunu ya bugün kesin kararımı verdim gerçekten ruhuma iyi gelecek hissediyorum :)

komik değil zor da değil. matbu bi dilekçesi var onun her dilekçe de istisnasız aynı şey yazıyor nerdeyse; çevremde diğer ismi de kullanıyorum ama resmi işlemlerde kimlikteki ismimi karışıklığa meydan vermemek adına demen yeterli, akraba olmayan 2 şahit gerekiyor toplamda 150-200 tl arası bi şey tutuyor masraflar. kimlikteki ismine alışanlar öyle devam eder ama yeni girdiğin ortamlar da rahatlıkla kullanırsın ismini canım. zaten zamanla tanıdıkların da alışır.

komik değil zor da değil. matbu bi dilekçesi var onun her dilekçe de istisnasız aynı şey yazıyor nerdeyse; çevremde diğer ismi de kullanıyorum ama resmi işlemlerde kimlikteki ismimi karışıklığa meydan vermemek adına demen yeterli, akraba olmayan 2 şahit gerekiyor toplamda 150-200 tl arası bi şey tutuyor masraflar. kimlikteki ismine alışanlar öyle devam eder ama yeni girdiğin ortamlar da rahatlıkla kullanırsın ismini canım. zaten zamanla tanıdıkların da alışır.
çok teşekkür ederim çok ne güzel açıklamışsınız sağolun:KK54:

Back
X