• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Değiştirme

bluesky8

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
8
4
6
31
Merhaba. Ben isim değiştirme başvurusu yapacağım ama dilekçeyi mahkemeye verdikten sonra polis adresimize gelip soruşturma yapıyor mu, apartmanda komşulara bu isimle mi tanınıyor şeklinde sorular. İsmini değiştiren kişiler için polis böyle bir soruşturma yapmış. Herkes için yapılıyor mu bu soruşturma yoksa mahkemeden mahkemeye değişir mi soruşturma olup olmaması ? İsim değiştirenler bilgilendirme yapabilir mi ? Teşekkürler

İsim değişikliği için mahkemeye gitmenize gerek yok, bir defaya mahsus nüfustan da değiştirebilirsiniz, araştırın göreceksiniz.
ama sizin dediğiniz sanırım sadece bir harf yanlış yazıldığında nüfus müdürlüğü düzeltebilir. Benim tamamen eski isim silinip yeni isim yazılacak. Araştırdım tamamen değiştiren herkes bu şekilde dava açmış. Merak ettiğim isim değiştirmek için dava açan birkaç kişiye polis gelip araştırma yapmış. Gerçekten bu isimle mi tanınıyor diye. Doğruluk payını merak ettim

ama sizin dediğiniz sanırım sadece bir harf yanlış yazıldığında nüfus müdürlüğü düzeltebilir. Benim tamamen eski isim silinip yeni isim yazılacak. Araştırdım tamamen değiştiren herkes bu şekilde dava açmış. Merak ettiğim isim değiştirmek için dava açan birkaç kişiye polis gelip araştırma yapmış. Gerçekten bu isimle mi tanınıyor diye. Doğruluk payını merak ettim
Hayır dava açmanız gerekmiyor artık. Ama polis soruşturma kısmını bilemiyorum...

Back