İsim değişikliği yapan arkadaşlar

chiLL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
7.732
8.224
Benim 2 ismim var biri kimligim de yazıyor. Kimliğinde yazmayan ismin sakıncalı olduğunu öğrenince kullanmamaya karar verdim. Kimlikteki ismimi kullanıyorum suan ama hiç benmişim gibi gelmiyor. Sanki başkasına sesleniyorlar gibi hissediyorum. 2 isimden de hoşlanmiyorum. Hele ki kimligimdeki isimden hiç. Artık bu isim karmasasindan sıkıldım telaffuz etmesi çok kolay da değil 2 yaşındaki yigenimin herkesin ismini öğrenip sayarken bana ^bu^ demesi bile beni ismimden soguttu. Üstelik adımı da koyan kişi göbeğimi kesen ebe. Bi isim bulmak için bile ugrasmamislar zamanında.
Kendime yeni bir isim bulmaya karar verdim .
Eşim bana kendisi ve kızımla uyan bir isim buldu degistirelim dedi. Bende degistirmek istiyorum ama kimligimdeki isimle de çok komik oldu :) onu sildirelim diyorum ama sıkıntı çıkarmı bu sefer. Yanına ekletsem bi isim sıkıntı olmaz da sildirince ne olur? Ya da hiç degistirmesem mi ? Zaten artık o isimle hitap eden çok olmayacak ama insanlar da diyor ya sana ne diyelim bilmiyoruz diye.(27 yaşındayım )
Artık isim karmasasindan da sıkıldım.
Degistirenler ne gibi sıkıntı yaşadı Merak ediyorum. Yanına isim eklemek mi daha iyi ismi direk degistirmek mi?
Ve lütfen anne babalar çocuklarına düzgün tek bir isim koysunlar. ..

Son düzenleme:
Resmi kurumlarda eski isim kalacağı için bir sıkıntı olur mu diye merak ediyorum

sanırım bu durumda sorun yaşamamak için isim değişikliği içeren kararı hep yanınızda bulundurmanız gerekir.
noter tastikli onayını falan da sklayıp her şekilde garantiye almakta fayda olabilir.
özellikle önceden aldığınız sertifika ve diplomaların geçerliliğini kanıtlamak için de bu belgeye ihtiyaç duyabilirsiniz.

sildirmekten kastınız kimlikte de değiştirmek herhalde. bildiğim kadarıyla mahkeme ile oluyor ama geçen böyle bir konu vardı. orda biri artık dilekçe ile oluyor diye yazmıştı.
araştırın çok istiyorsanız.
ha değiştirmeden olmaz mı olur.
kimlikteki ismi çok farklı olup, çevresince farklı bir isimle bilinen kişiler biliyorum.
arada resmi dairede sorun olur. sen Ayşe dersin, kimlikte hani Fatma yazıyordur ya.. o bakımdan.. :)

sanırım bu durumda sorun yaşamamak için isim değişikliği içeren kararı hep yanınızda bulundurmanız gerekir.
noter tastikli onayını falan da sklayıp her şekilde garantiye almakta fayda olabilir.
özellikle önceden aldığınız sertifika ve diplomaların geçerliliğini kanıtlamak için de bu belgeye ihtiyaç duyabilirsiniz.
Uf bu da sinir bozucu bir durum her dakika kağıdı al o benim de :)
Teşekkür ederim canim

Uf bu da sinir bozucu bir durum her dakika kağıdı al o benim de :)
Teşekkür ederim canim

:)
yok ya, ehliyet kimlik nasıl taşıyorsan cüzdanda ona da bir yer ayıracaksın, o kadar.
olmadı fotokopisini taşırsın, aslına zarar gelmesin diye.
bir de ben bu tarz belgeleri noterde onaylatıp aslı gibidir damgası ile ayrı bir yerde saklıyorum da.

Ben yakın zamanda isim değiştirme yaptım.. Artık çok kolay halledilebiliyor ama tam anlayamadım, kimliğinizde bir isim var bazı çevreniz başka bir isim söylüyor ama ikisini de istemiyor musunuz?

Ben yakın zamanda isim değiştirme yaptım.. Artık çok kolay halledilebiliyor ama tam anlayamadım, kimliğinizde bir isim var bazı çevreniz başka bir isim söylüyor ama ikisini de istemiyor musunuz?
Kimligim de bir isim var
Cevremin kullandığı ayrıca bir isim daha var gobek adı gibi
Ben 2 ismi de sevmiyorum
3. Bi isim var aklımda bu kullanacağım
Kimlikteki ismi tamamen drgistirsem mi yoksa ekleme mi yapsam acaba dedim.
Siz ekleme mi yaptınız değiştirdiniz mi

Kimligim de bir isim var
Cevremin kullandığı ayrıca bir isim daha var gobek adı gibi
Ben 2 ismi de sevmiyorum
3. Bi isim var aklımda bu kullanacağım
Kimlikteki ismi tamamen drgistirsem mi yoksa ekleme mi yapsam acaba dedim.
Siz ekleme mi yaptınız değiştirdiniz mi
Ben ismim dinen uygun olmadığı için ve bana ağır geldiğini düşündüğüm için komple değiştirdim. Başka kullandığım bir isim yoktu. Kendim seçtim. 2-3 ay oldu. Tabi daha kimse alışamadı eski isimle hitap edildiği vs oluyor ben düzeltiyorum. Bir de değiştirmek kolay ama ondan sonra ki işlemler biraz sıkıntı oluyor. Bankalar, ehliyet, sgk bir sürü zart zurt iş çıkıyor. Mahkeme kararım her daim yanımda mesela.

"kullanması sakıncalı" isim ne ola ki?
Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah’a isyan ederek Cennet’e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.

in vino veritas in vino veritas

Ben ismim dinen uygun olmadığı için ve bana ağır geldiğini düşündüğüm için komple değiştirdim. Başka kullandığım bir isim yoktu. Kendim seçtim. 2-3 ay oldu. Tabi daha kimse alışamadı eski isimle hitap edildiği vs oluyor ben düzeltiyorum. Bir de değiştirmek kolay ama ondan sonra ki işlemler biraz sıkıntı oluyor. Bankalar, ehliyet, sgk bir sürü zart zurt iş çıkıyor. Mahkeme kararım her daim yanımda mesela.

Benim şimdi ne yapmam gerekir degistirmek için bana anlatirmisin yapmış biri olarak.

Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Allah’a isyan ederek Cennet’e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Hahah bu kadar tesadüf.. Yazıldığına göre bende itiraf edeyim. İrem olan ismimi değiştirdim bende :KK48:

Irem
Irem = Cennet bahçesi.
gecen bende gördüm bunu. Ve benimde adım irem
ama bu tabir cok sonraları cıktı. Tuhaf geliyor bana acıkcası

Benim şimdi ne yapmam gerekir degistirmek için bana anlatirmisin yapmış biri olarak.
Asliye hukuk mahkemesine dilekçe vermek sadece yapman gereken.. 2 tane de şahitin olması gerek. Vezneye para yatırılıyor 250-350 arası değişiyor. Mahkeme bitince dosya masrafı vs vs düşülmüş bir şekilde paranı geri iade alıyorsun.

X