• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi bırakmalı mıyım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum..

cnm 1 yıldır çalışıyorum ve Allah a kul olamadığımı düşünüyorum ne namazlarımı vaktinde kılabiliyorum ne de sohbetlere devam edebiliyorum vicdanım rahatsız bu durumdan.

Bu nasıl bir düşüncedir anlamadım:96:Çalışan insanlar Allah CC'ye kul olamıyorlar mı?O'nun ne kadar affedici,ne kadar bağışlayıcı ve kullarını ne kadar sevdiğini bilmiyor musun ki böyle düşünüyorsun?Çalışmanında ibadet olduğunu bilmiyor musun yoksa?Hem çalışman hemde namazlarını (kaza namazı olarak da olsa) kılmanın,Allah CC katında ne kadar büyük yeri var,haberin yok mu yoksa?:53:

çalışıp mesleğinde ilerleyip ilerde çocuğun olduğunda ona da iyi bi hayat vermek, eşinin yükünü biraz olsun hafifletip ona destek vermek bence ibadetlerin en güzelidir.
senin bahsettiğin damat adayının geliri iyiymiş, ama herkesin kısmeti öyle olmuyor, bence bu yüzden çalışıyorum Allaha kulluk görevimi yerine getiremiyorum gibi şeyler düşünme, unutma sende bu bahsettiğin adayla evlenemeyebilirsin, başkası çıkar karşına tek kuruşa muhtaç kalabilirsin
hayatta kalabilmek için çalışmak zorunda insanlar, Allah bizi bununla yargılamaz, yargılayacak olsaydı dünyanın düzenin bu hale gelmesini engellerdi, onun ne kadar affedici ve hoşgörülü olduğunu unutma.

ayrıca sen kulluk görevini düşünüyorsun da evlendin 1 sene sonra eşin sana ''ben kulluk görevimi yerine getiremiyorum ben çalışmayacağım sen çalış eve bak'' derse ne yapacaksın? onun da hakkı yok mu bunu istemeye? yani neden kendini düşünüyorsun ki sadece? ben kendi görevimi yerine getireyim, eşim eşşek gibi çalışıp bana baksın, Allaha kul olmasa da olur. bu mudur?

Back