• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi bırakmalı mıyım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum..

x1x1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
227
1
68
Burdur
mrb kızlar
ben bi ilçede belediyede çalışmaktayım ama kadrolu değilim şirkete bağlı çalışıyoruz ama çalıştığım birim çok iyi bi birim işimide düzgün yaparım herkeste bilir çok ta taktir ederler beni... ilerde yani bikaç yıl sonra kadroya geçme durumu olabilir... 24 yaşındayım ve her zaman dedimki eğer evlenirsem mutasıp bi aile olsun cematten biri ile evleneyim dedim şimdide karşıma öyle biri çıktı ama o ankarada ben burda kabul edersem benm oraya gitmem gerekcek dolayısı ile işi bırakmam gerekecek çocuğun maddi durumu oldukça iyiymiş birde rızkı veren Allah diye düşünürüm.. çalışmak güzel ama Allah a karşı kulluk görevini yerine getirmekte çok güzel... yarın öbür gün başıma kötü bi iş gelirse aldatılırsam ayrılırsak o zaman ne yaparım işi bırakırsam... ya karar veremiyorum fikirlerinizi alabilir miyim???

Son düzenleme:
Canım bende işimi, ailemi bırakıp ayrı bir şehre gelin gidiyorum. Üstelik gideceğim yer ufak bir ilçe. Senin tam tersin:1: o kişiye karşı bir sevgi besliyorsan, yuva kurmak güzel olsa gerek diye düşünüyorum:34:

tanımıyorum görücü usulü olacak ama ailesini gördüm akrabalrını kapalı yüzü nurlu ağırbaşlı hanımefendi insanlar. en azından Allah korkusu var...

Son düzenleme:
Tam anlamıyla tanıyıp beğendikten sonra kesin evlenmeye karar verirsen yuvanı kurarsın şehirde,

İş yerindeki şirketle de görüşüp şehirdeki bir belediyede aynı görevde yer almak istediğini söylersin,

Tabi mümkünse,olmadı işi bırakmadan şehirde benzer işler bakabilirsin,

ALLAHın işi belli mi olur belki daha iyi bi iş de bulabilirsin...
:40:

Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi....

Evlenir ve şehir değiştirirseniz; gittiğiniz yerde yine bir iş bulabilirsiniz. Bulamazsanız/bulmazsanız, evinizde oturur çocuklarınıza bakarsınız vs.

Şimdiden aldatılırsam, eşim beni kapının önüne koyarsa gibi şeyleri düşünmeyin. Hayat bu ne getireceği belli olmaz. Evlenince de mesleğiniz elinizde olacak nasılsa. Evlilik cüzdanınızı alıp, mesleğinizi vermiyorsunuz herhalde?

"çalışmak güzel ama Allah a karşı kulluk görevini yerine getirmekte çok güzel"bu cümle ile ne anlatmak istediğini anlayamadım??

cnm 1 yıldır çalışıyorum ve Allah a kul olamadığımı düşünüyorum ne namazlarımı vaktinde kılabiliyorum ne de sohbetlere devam edebiliyorum vicdanım rahatsız bu durumdan.

cnm 1 yıldır çalışıyorum ve Allah a kul olamadığımı düşünüyorum ne namazlarımı vaktinde kılabiliyorum ne de sohbetlere devam edebiliyorum vicdanım rahatsız bu durumdan.

Anladım diyim geçiyim bari,ne diyim ki :53::53:

bence çalışmak da bi ibadettir...allah'dan hayırlısını dile..hayırlısıyla,mutlu olacaksam bu kişiyle yuvamı kurayım diye dua et:40:

ırmağın karsısında bir çiftçi aile varmış. Diğer tarafta dda bir çiftçi adam varmış.aile kzını suya göndermşkız bir türlü gelmemiş.annesi gitmiş peşine saatler geçmiş o da gelmemiş. Babası merak etmiş. Düşmş peşlerine. Meğer kız bu oturms ağlıyomuş annesi ile beraber. Babası ne oldu demiş. Kız da ben bu ırmağn karsısındaki çiftçiyle evlensem çocuğum olsa suya giderken bu ırmağa düşse ben ne yaparım??annesi ile beraber otrms buna ağlıyolar. Babası da demiş kızım sen bu adamla evlenmedin çocuğun olmadı.suya gitmedi.ırmakta boğulmadı.ikisini de bi güzel pataklamış(fıkra da olsa şiddete karsıyım:19:)..sizinki de tam böyle bişey

Son düzenleme:
"çalışmak güzel ama Allah a karşı kulluk görevini yerine getirmekte çok güzel"bu cümle ile ne anlatmak istediğini anlayamadım??

benim de kafam karıştı
şimdi ben çalışıyorum diye allahın kulluk görevini yerine getirmeyip kötü kul mu oluyorum :26:

Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi....

Evlenir ve şehir değiştirirseniz; gittiğiniz yerde yine bir iş bulabilirsiniz. Bulamazsanız/bulmazsanız, evinizde oturur çocuklarınıza bakarsınız vs.

Şimdiden aldatılırsam, eşim beni kapının önüne koyarsa gibi şeyleri düşünmeyin. Hayat bu ne getireceği belli olmaz. Evlenince de mesleğiniz elinizde olacak nasılsa. Evlilik cüzdanınızı alıp, mesleğinizi vermiyorsunuz herhalde?

arkadasimiza katiliyorum..

en basindan beri olumsuz düsüncelerle yola cikmayin..

hersey gönlünüzce olsun insaAllah :71:

profile bakılırsa arkadas lise mezunu ve evli bir doktor! büyük ihtimal kafaya alındık yine:19::19:

çalışmak güzel bir şey. mesleğin varsa orada da iş bulursun. kadroya kpss girerekte geçebilirsin. belediyelerde o kadar da kolay değil kadroya geçmek seçim vaadleri.. eğer karşındaki çocuğun maaşı iyi ahlakı düzgün ailesi düzgün insansa bence düşün derim.
hemen demişsin ki aldatırsa filan sen şimdiden kafaya koymuşsun aldatacağını....
bende boşandım ve boşandıktan sonra memur oldum.. evlenmeden önce hiç çalışmadım. aldatma filan yoktu. tabiki dünyanın bintürlü hali var. ama sen allahtan hayırlısını iste. illaki cemaatten diyipte kabul etme. nice cemaatten insan tanıyorum ben...için ısındıysa mantıklı geliyorsa düşün... çalışmasan bile mutlaka boş durmazsın merak etme... yok kermesti... geziydi falan filaan işte:37:

çalışmak güzel bir şey. mesleğin varsa orada da iş bulursun. kadroya kpss girerekte geçebilirsin. belediyelerde o kadar da kolay değil kadroya geçmek seçim vaadleri.. eğer karşındaki çocuğun maaşı iyi ahlakı düzgün ailesi düzgün insansa bence düşün derim.
hemen demişsin ki aldatırsa filan sen şimdiden kafaya koymuşsun aldatacağını....
bende boşandım ve boşandıktan sonra memur oldum.. evlenmeden önce hiç çalışmadım. aldatma filan yoktu. tabiki dünyanın bintürlü hali var. ama sen allahtan hayırlısını iste. illaki cemaatten diyipte kabul etme. nice cemaatten insan tanıyorum ben...için ısındıysa mantıklı geliyorsa düşün... çalışmasan bile mutlaka boş durmazsın merak etme... yok kermesti... geziydi falan filaan işte:37:

cnm benim çok teşekkür ederim verdiğin fikir için o kadar kişi girdi çıktı ama sen bana yol gösterdin saol. ya arkadaşlar bi sürü ifade kullanmış doğmamış çocuğa don biçmek gibi demiş biri bi hikaye anlatmış iyide o kararı verdikten sonra zaten işten vazgeçiyorsun başka bir hayata başlıyorsun o zaman dönüşü olmaz, ben onu demek istedim. saol cnm.

mrb kızlar
ben bi ilçede belediyede çalışmaktayım ama kadrolu değilim şirkete bağlı çalışıyoruz ama çalıştığım birim çok iyi bi birim işimide düzgün yaparım herkeste bilir çok ta taktir ederler beni... ilerde yani bikaç yıl sonra kadroya geçme durumu olabilir... 24 yaşındayım ve her zaman dedimki eğer evlenirsem mutasıp bi aile olsun cematten biri ile evleneyim dedim şimdide karşıma öyle biri çıktı ama o ankarada ben burda kabul edersem benm oraya gitmem gerekcek dolayısı ile işi bırakmam gerekecek çocuğun maddi durumu oldukça iyiymiş birde rızkı veren Allah diye düşünürüm.. çalışmak güzel ama Allah a karşı kulluk görevini yerine getirmekte çok güzel... yarın öbür gün başıma kötü bi iş gelirse aldatılırsam ayrılırsak o zaman ne yaparım işi bırakırsam... ya karar veremiyorum fikirlerinizi alabilir miyim???

Belediyeyede kadroya geçmen için kpss şart. Kpss kazanıp Bakanlıkça atanabilirsin ancak. Şirkete bağlı olarak başka şehirdede çalışabilirsin bence.

ben de anlamadım:44:

namazlarınızı kılıp,ibadetlerinizi yerine getirebiliyosanız daha güzel tabi ama benim iyi kul olma anlayışım namazla,oruçla sınırlı değil.çalışmak,iyi insan olmak,dürüst ve ahlaklı olmak,kul hakkı yememek,yalan söylememek,saygılı ve merhametli olmak,iyi evlat olmak iyi bir kul olmaya yeterlidir.
ayrıca sadece kapalı insanlar mı ahlaklı ve" nur" ludur?

Back