Ishal ve kabızlık için!!

ceremino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
708
0
40
İSHAL İÇİN
1- 1 çorba kaşığı kuru kahve 1/2 limon suyuyla kanştırılıp aç karma yutulur.
2- Mazı toz yapılır. yemekten sonra suyla içilir.
3- Hindistan cevizi. 1 kaşık zencefil. 1 çay kaşığı şap. 1 yumurta akı. 1 çorba kaşığı taze kahve macun yapılıp yutulur.

KABIZLIK
1- Kaynatılmış bir incir sirke içine konur. Suyundan içilir. incir yenir.
2- Sinameki çay gibi kaynatılıp şekerli içilir.
3- Sabah l kuru kayısı yenip üstüne ılık bir bardak su içilir.
4- Sabah aç karina rafine edilmemiş zeytinyağı (l çay bardağı) içilir.
5- Gece yatmadan yerfıstığı yiyip. ılık su için.
6- Bir bardak süte l tatlı kaşığı keten tohumu atıp için.

canım ya ben bu kabızlık için herşeyi denedim ama malesef hiç bir işe yaramıyor benim durumum vahim yani:çok üzgünüm::a015:

senin doktora görünmen gerekiyor bence bağırsaklarına bakmalı..

geçmiş olsun:teselli:

iri kahverengi susamlar var keten tohumu salataya atiliyo veya yogurtla karistirilip yeniyor yada bir yemek kasigi agiza alinip üzerine su iciliyor ondan deneyin pisman olmazsiniz

Kabızlık için sinemeke bence yanlıştır kullanmak çünkü bagırsakları ciddi şekilde etkiliyo...Onu içmeyi bırakınca acayip derecede yemek yiyosun:1closedeyes:

Ben hamile kalmadan da kabızlık çekiyordum şu an iyim ama bağırsaklarımın aktif çalışması açısından benimde içmem olurmu?
Bebeğime bu konuda bir zararı olur mu diye düşünmeden edemiyorum da..
:1rolleyes:

Sakın yazacaklarımı yabana atmayın:))Kabızlık için önerilerimdir doktorumdan:))Hiç kabızlık yaşamadım ama dokturum önerdi,13 haftalık hamileyim zaten:))

1* Kara kuru erik hoşafı:)
2* Elma(ikili etkisi var,hem ishal için,hem kabızlık için)
3* Kayısı
4* 6 Saatte bir çay kaşığı ile saf zeytin yağı

Bunları hem siz hem 40 günlük bebeğinize bile uygulayabilirsiniz..Benim oğlum hiç anne sütü almadı ve direk mama ile beslendi..Çok şeyler yaşadık..Benim oğlumu mamasına kattığım zeytinyağı(ama kaliteli,saf) ve kara kuru erik hoşafı kurtardı..
Lütfen deneyin:))
Büyükler ise yazdıklarımın hepsini gönül rahatlığı ile uygulayabilirler..

X