Ise gidememe anksyete kaygi

Yaptim zaten buldum girdim olmadı ciktim sorun bu. Hep bunu yaşıyorum. O an bu kaygi ve stresle nasıl baş edilir bilmiyorum eve bi geliyorum berbat halde oluyorum ise gidemeyecek kadar

Ortama alışınca geçer aynen ama sorun o zamana kadar dayanabilmek siz başlarda ne kadar sikinti yaşadınız? Nasil aştiniz bunu ?
Öncesinde bı kaç yıl evde oturdum. Hem isim yoktu hem param. Sürekli olarak evdeydim. Otobüse binerken bile korkuyordum.disari çıkmak insanların arasına karismaktan korkuyordum.İsi öğrendikçe o kaygı azaldı bende. Sürekli mesaiye kalıyordum o yüzden.İster istemez insanlarla muhatap oluyorsun.
Bu kadar insan yapabiliyorsa sen neden yapamayasin. İlk başta arkadaş ortamı olarak görme işi öğrenmeyi ön plana al. Gerisi kendiliğinden geliyor

Önce müşteri olarak ortama girip sonra alışık olduğum ortamda çalışmanın bir şekli varmı diye bir düşün işte bu şekilde olursa çok yumuşak bir geçiş olur

Sizi oyle iyi anlıyorum ki. Ben anksiyeteden dolayı değil çalışmak evden disari cikamiyorum. O kadar zor ki yaşamayan kimse anlamıyor degil arkadaşların bazen ailen bile. Sadece gercekten guvendiklerinize paylaşın bu durumu herkese anlatmayın cunku anlamiyorlar sen yapiyosun kafamda kuruyosun üstüne git diyolar sadece bu kadar. Bende ilac kullaniyorum üstüne gitmeye çalışıyorum doktorumda boyle söylüyor ama olmuyor yenemiyorum. Rabbim'den hergun yardim diliyorum. Allah düşmanıma bile yaşatmasın. Görünürde hiç biseyin yok ama içimizde ne fırtınalar kopuyor kimse bilmiyor göremiyor sadece Rabbim biliyor. Sizin ki ne düzeyde bilmiyorum sadece calisacaginiz zaman mi boyle oluyorsunuz ?

Ya Allah razi olsun sizden sagolun cok iyi anlattiniz. Yeni bir iş ortamında yada yeni herhangi bir ortamda böyle oluyor. Eskiden okula kursa gittiğim de yeni insanların içine girdiğimde falan böyle olurdum. Ama o baya azaldı zamanla fakat işteki durumu yenemedim. Cunku burda isin içinde çok şey var. Başarısızlık kaygısı, sosyal kaygi vs vs. Ve en üzücü tarafı o kadar sene oku et sonuç bu yaşa gel hic bir şey yapama.Bunun stresi ve üzüntüsü de biniyor ve ben çöküşe geçiyorum artık. Ne olacak bilmiyorum. Aslında üstüne gitmek gerek bunu biliyorum ama gel de yap işte.

Allah sizden de razı olsun.Yeni bir is ortamı, kalabalık içine çıkma evinden baska farkli bir ortamda bulunma en cok bu tur durumlarda artiyor anksiyete. Bende 6 yıl okudum ve şuan da çalışmadığım icin cok üzülüyorum hatta 4 ay once işi bırakma sebemimdi anksiyete. cunku bulunduğum işyerine bi faydam olmamaya başlamıştı anlatsam kimse anlamayacaktı. Kendimi eve kapattım bu iyi geldimi hayir buda çözüm değil biliyorum dediginiz gibi keske bunu yapmak kolay olsa.

Başaramazsanız başarana kadar uğraşırsınız bu kadar basit
Sizi sevseler ne kazanacaksınız sevmeseler ne kaybedeceksiniz? Siz onları seveceğinize emin misiniz? Sizin onları sevip sevmemeniz umurlarında mı?
Çalışmak zorunda değilsiniz ihtiyacınız varsa yada istiyorsanız çalışırsınız
Ben çalışmıyorum şükürler olsun çok mutlu bir insanım
Hayatın çalışmaktan ibaret olmadığını anlamak için örneğe ihtiyacınız var mı gerçekten ya
Birşey üretmek için illa maaşlı bir işiniz olması gerekmiyorki

Sizi cok iyi anliyorum. Isyerlerinde büyük stresler yasandigi doğru. Ama insanlar bunu cogu zaman kötülük olsun diye yapmıyor. Onlar da çok yorulup bitiyor şu hayatın içinde. Kendini ezdirmemek için biraz daha sert duruyor. Bu size karşı yapilan, olan bir şey değil. Insanlar size karşı değil, yalnızca kendilerinden yanalar. O yüzden, filan kişi beni yargıladı mı, fesmekan kişi o sözüyle ne demek istedi, müdür yan mı bakti gibi alinganliklari bırakın. Muhakkak basladiginiz işi yürütecek yetenektesinizdir. Konuyu acarkenki ve yorumlara cevap verirken kullandığınız ifadelerden, iyi eğitimli, dikkatli, empatisi yüksek biri olduğunuz çok belli. Kolay gelsin. Sevgiler

korkunun üzerine gitmelisin gerekiyorsa destek almalısın psikolojik,özgüven eksikliinden kaynaklanıyor olabilir bu durum ve atlatabileceğini düşünüyorum.Herkes çalışmak zorunda değil tabii ki kiminin maddi durumu iyi oluyor doğuştan geleceğide garanti oluyor öyle bir hayata sahipseniz bunuda tercih edebilirsiniz.

terapi almanız lazım ama çok pahalı iyi terapistler maalesef
parasız onu da yapamazsınız

psikologum böyle durumlarda “en fazla ne olabilir?” Sorusunu cevaplatırdı bana. O kadar iyi gelirdi ki. Korkularımın üzerine gitmeye başladım bu şekilde, hatta bir gün gerçekten çok ciddi bir şekilde tansiyonum düştü ve sokakta yalnızdım, sadece bulduğum ilk ağaca yaslandım ve geçmesini bekledim, hepsi bu “amaaaaan” dediğin zaman daha güçlü oluyorsun, umursamazsan yok oluyorlar. Kullandığın ilaç etki etmemişse doğru ilaç değildir, bende 3, 5 ilaç denedikten sonra bende işe yarayan ilacı buldum. Ve düşünce şeklimi değiştirmek için elimden geleni yapıyorum bu süreçte.

Ama olmaz ki. Yani ne münasebet çalışma otur öyle tavsiye mi olur? Hiçbir psikolojik hastalık iyileşmez bu mantıkla.

Uzun soluklu bir terapiye ihtiyaciniz var, bu da maddi guc gerektiriyor. Ise baslarsaniz gerekirse maasinizi birkac ay terapiye yatirip iyilesebilirsiniz. Bu bir motivasyon sebebi aslinda calismak icin

Hangi ilaci kullanıyorsunuz acaba ?

Size birşey söyleyeyim.aşırı güzel ve gösterişli giyinmiyorsanız kimsenin umrumda bile değilsiniz.koca gün kimse varlığınızı bile farketmiyor. Hatta zorla kendinizi farkettirmeye çalışsanız bile beceremezsiniz.bu şekilde motivasyon mu olur diyenler olabilir ama gerçekler buar.o yüzden stres yapmaya hiç ama hiç gerek yok.

Belki de işinizi sevmediğiniz için böyle oluyorsunuz. Sevdiğiniz bir işte sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum

Aynısı bende de var.Sosyal fobı bu.Sizi çok iyi anlıyorum.Psikoterapi alabilirsiniz

Bu şekilde bir arkadaşım vardı. Ayrıldı şuan işten. Hep geç gidiyordu falan çıkardılar tabi. Hiç sevmiyordu iş yerini de. Ama şuan çok pişman. Elinizde değil anlıyorum. Ama yaş ilerldikçe iş bulmak da zorlaşacak. Terapi alın maddi durum yeterse. Yetmiyorsa zaten çalışmanız gerek. Kendi paranızı kazanmak gibisi var mı? İstediğinizi yapmak kendi paranızla. Ben üstüne gidin diyen doktorlarınıza katılıyorum. Ne münasebet bu yaşta evde oturun herkes çalışmak zorunda değil. Hı çok zenginseniz bilemem tabi. Ama yine de insanın kendi parasını kazanması çok başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…