• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İşe başlayacak anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

marii

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
96
0
621
Diğer
İşe başlayacak anneler sütlerini nasıl saklıyorlar!!!! Biberonlamı yoksa kaşıklama vericeksiniz? Bebeğinize kim bakıcak

Mrb arkadaşım,ben şimdiden kim bakacak diye çok düşünüyorum.daha doğum yapmadım dooğum tarihim 3 ekim ondan sonra doğum izni rapor,ücretsiz izinle bu seneyi dolduracağım ama şimdiden seneuye kim bakacak onu düşünüyorum.Anneanemiz çalışıyor.mecbur bakıcı olack galiba.Hernekadar içime hiç sinmesede

Anne sütünü sağıp dolapta 2-3 gün, derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsin. Bebek seni kaç saatte bir emiyorsa o şekilde sütünü sağmalısın. Ilık suda ısıtıp kaşıkla veya biberonla , büyükse bebeğin bardakla verebilirsin. Biberona alışkın değilse işe başlamadan alıştırmanı öneririm. Çünkü alışmaları çok zor oluyor. Kaşıkla beslemekse çok zor , çünkü süt çok kıvamsız , yarısı ağzına yarısı dışarıya gidiyor. Çok da zaman alıyor.Ben şimdi bu sıkıntıları çok yaşıyorum. 3 aylık kızım biberon almıyor , kaşıkla yemiyor. Aç kalıyor. Sütün içine 1 tane bebe bisküvisi eritip kaşıkla az az veriyor annem. Her öneriyi deniyorum bakalım alışabilecekmiyiz.

Bende ekim sonu işe başlıycam kızım beni 1 aydır emmiyo bende sütümü sağıp yediriyorum önceleri kaşıkla verdim ama hakketen çok zor yutmuyo ağzında tutuyo geri atıyo anlayacağın sütün yarısı dıları çıkıyo her yedikten sonra üst değiştiriyosun ve çok vakit alıyo bu nedenle ben chicco'nun anne memesi gibi olan biberonunda aldım kauçuk bpa 0 kanserojen madde içermiyo çok rahat ettim oda yadırgamadı tavsiye ederim.

Merhabalar yarın işe başlıyorum:(
Son gün ne kadar da zormuş..Ne yapacağımı şaşırdım yarın halim ne olacak hiç bilmiyorum...Kızımla dolu dolu geçen 7 ay rüya gibi geliyor şimdi..
Çeşit çeşit biberonlar deniyorum son bir aydır (ilk altı ay sadece emdi) ama yok almıyor :((
Aç olduğunda bile reddediyor..O kadar uğraştım, gecelerce kalktım süt sağdım ama nasıl içirecekler bilmiyorum...

Bu arada bebeğime teyzem bakacak. En azından bu biraz içimi rahatlatıyor ama gene de çok zor bebeğimi bırakmak...
İnşallah bebişim çok zorlanmadan alışır yeni düzenine..

bende 3.5 aylık bebişimden ayrıldım işe başladım, annem bakıyor o yönden gözüm arkada değil. ama emme konusunda içimde burukluk var, ya azalırsa sütüm doymazsa bebeğim diye endişeliyim hatta bu gün sağdığım süt az geldi çok moralim bozuldu sonuçta bu gün sağdığım yarını idare edebilecek kadar olmalı. sizler günlük ne kadar sağıyorsunuz??

bende 3.5 aylık bebişimden ayrıldım işe başladım, annem bakıyor o yönden gözüm arkada değil. ama emme konusunda içimde burukluk var, ya azalırsa sütüm doymazsa bebeğim diye endişeliyim hatta bu gün sağdığım süt az geldi çok moralim bozuldu sonuçta bu gün sağdığım yarını idare edebilecek kadar olmalı. sizler günlük ne kadar sağıyorsunuz??

Aslında gün içinde ne kadar sık sağarsan o kadar süt üretimi oluyor.Ama işyerinde saat başı süt sağma lüksüm olmayacağını biliyorummafoldumben

ben 2 ay oldu işe baslayalı.5 aylık oldu oglusum.çok tereddut etmıstım nasıl bırakcam dıye.annem bakıyor o benı bıraz rahatlatıyor tabı.allahtan iş yerım anneme yakın ve 2 saatte bır bebegımı gorup emzıre bılıyorum.ay sonu semıner için sehır dısına cıkacagım.işte o zaman ne yapacak bebegım hala dusunuyorum.allah hepımızın yardımcısı olsun.:sinifsinif:

ben işe başlayalı bir ayı geçti alışmak çok zor gerçekten. ilk 20 gün kayınvaldem baktı şimdi annem bakıyo içim rahat ama yinede yanında olmayı istiyo insan. ben sabah işe gelmeden önce emziriyorum sonra sağıyorum yaklaşık 150 ml falan içiyo öğlene kadar, yoğurt ve meyve püresi yiyo tabi o günkü iştahına bağlı beyfendinin. öğlen emziriyorum 100ml süt bırakıyorum saat 3,5 olunca işten çıkıp yine emziriyorum.ben işteyken hiç sağmıyorum. gece iyi emdiği için yeterli sütü alıyodur diye düşünüyorum. çalışan anne olmak zor arkadaşlar. işte biraz yorulsam sütüm azalıyo.Allah yardımcımız olsun. annem nisan ayına kadar bakarım diyo o gidince bakıcı bulmak zorundayım napıcam bilmiyorum.düşün düşün işin içinden çıkamıyorum.mafoldumben

Ne kadar şanslısınız bebeklerinize kaydirigubbakcemile4Anneleriniz baktığı için

evet ama oda nisanda evine döncek babam daha fazla kalmasına izin vermiyo. gurbette olmak çok zor. hiç tanıdığımız yok burda bebeğe bakacı arıyoruz onu bile bulamıyoruz. iş arkadaşlarımın eşleri bakarız diyo ama evde iki üç çocuk benimkiyle nasıl ilgilensin. eve gelip bakacak kimseyi bulamıyorum. mardin nusaybinde türkçe konuşan bakıcı bulmak çok zor. mardin nusaybinde oturan kimse yokmu bu forumda acaba bebeğe bakacak.bilmiyorumkismile

evet ama oda nisanda evine döncek babam daha fazla kalmasına izin vermiyo. gurbette olmak çok zor. hiç tanıdığımız yok burda bebeğe bakacı arıyoruz onu bile bulamıyoruz. iş arkadaşlarımın eşleri bakarız diyo ama evde iki üç çocuk benimkiyle nasıl ilgilensin. eve gelip bakacak kimseyi bulamıyorum. mardin nusaybinde türkçe konuşan bakıcı bulmak çok zor. mardin nusaybinde oturan kimse yokmu bu forumda acaba bebeğe bakacak.bilmiyorumkismile

Bakıcı kreş bölümüne yazsana belki çıkar canım

Back