• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iş yerinden rutin kontroller için izin alamama hakkında

rezer

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
6
0
6
İstanbul
Hanımlar merhaba

benim çok önemli sorunum var ve sizlerin bilgisine ihtiyacım var, ben 7 aydır özel bir şirkette çalışıyorum ve 7+4 günlük hamileyim
iş yerime bunu söylediğimde ilan verip yerime birini aramaya başladılar ve ben bunu tesadüf öğrendim. bunu kendilerine sorduğumda ise performansınla alakalı hamilelikten değil diye bahane üretiyorlar.beni işten çıkaracaklar bunun için ne yapmam lazım ve ben daha kan testimi yaptıramadım hafta içi izin kullandırmıyorlar
doktoruma sadece cumartesi gidebiliyorum ama testleri devlet hastanesinde veya aile hekimliğinde yaptırmam gerekiyor çünkü özel hastane çok para istiyor ve devlette yaptırmam gerek ama bunun içinde 35 km yol gitmem lazım ve oda sadece hafta içi izin alırsam olur. fakat bunlar izin vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar yollamıyorlar sorun çıkarıp tirip atıyorlar ben şimdi ne yapacağım kızlar ? bana yardımcı olur musunuz .

konuyla ılgılı fazla bılgım yok ama ısten cıkarılırsan sgkdan cıkıs verdıklerınde kagıt verıyoalr ınunla ıskura vbasvur vermezselerde yıne basvur ısten cıkarıldıgını sole sen cıkma onlar cıkarsın ben devlet hastanesınde calısıodum dugunume 1 ay vardı tamamı bunalr yenı personle alıcakalrdı ve cıkısta yapıcakalrdı bana cıkıs verdıler tazmınat alsaydım 1000 tl fln alıcaktım ama ben ıskurdan 2500 falan alıycam her ay para yaıryolar hesabına özel oldugu ıcın ızın konusunda problem yasarsın zaten ınsanların anlayısına kalmıs ama yazdgın kadaıyla baskasını aradıklarına göre anlayıssızlarr

konuyla ılgılı fazla bılgım yok ama ısten cıkarılırsan sgkdan cıkıs verdıklerınde kagıt verıyoalr ınunla ıskura vbasvur vermezselerde yıne basvur ısten cıkarıldıgını sole sen cıkma onlar cıkarsın ben devlet hastanesınde calısıodum dugunume 1 ay vardı tamamı bunalr yenı personle alıcakalrdı ve cıkısta yapıcakalrdı bana cıkıs verdıler tazmınat alsaydım 1000 tl fln alıcaktım ama ben ıskurdan 2500 falan alıycam her ay para yaıryolar hesabına özel oldugu ıcın ızın konusunda problem yasarsın zaten ınsanların anlayısına kalmıs ama yazdgın kadaıyla baskasını aradıklarına göre anlayıssızlarr

canım işkur hangi şartlarda o parayı veriyor?

Canım ssk limi çalışıyorsun anliyamadim ancak bu konuları en net sgk yi 170 ariyarak öğrenebilirsiniz biran öncede doktor kontrolüne gitmelisiniz gerekli vitaminlere baslamalisin bebeğin için ssk li calisiyosan eğer çalışma saatlerini düzenlemeleri ağır isde calisiyosan işini hafifletmeliler aylık rutin kontrollerine de ücretli izin vermek zorundalar mevzuat.com dan detaylı bilgileride okuyabilir ve iş yerine bu bilgilerinle onları zor duruma sokacağını hissettirmen gerek

Back