- 7 Mayıs 2011
- 489
- 95
- 73
Eğer bir zanaatı ya da mesleği yoksa insanın elinde maaşlı iş en iyisidir. Azıcık aşım aşrısız başım. İşi bilenler, ticaretin kurtları bile iflaslardan iflas beğeniyor şu dönemde.Tavsiyen???
evet daha bir masraf. tutup tutmayacağı da belli değilcafeye hiç girmeyin hiç hem de. çok mantıksız.
konsepte uygun dekor,yemek vs vs.
Dükkan kirası/tabela vergisi/muhasebeci+aylık vergiler/stopaj vergisi vs vs vs..........Bunlar sadece başlangıc!
Ben ayda kasadan cıkan paraya hayret ediyorum. (keşke doğru yere gitse verdiğimiz vergiler!)
haklısınız. bende çok karışmak istemiyorum ama bilmiyorum.Benim eşimden bazen böyle kafalar yaşar anında hayaline bile müdahale ederim .
Kirası var vergisi var faturası var toptancısı var varda var
Çok büyük kazanıcaksın ki hem işyeri hem ev giderini karşılayacaksın .
Bizim aile de fazlasıyla esnaf var
Kimi yaz iş yapamaz kimi kış ama iş yok kira almayalım fatura vergi ödemeyin diyen yok malesef
O bakımdan evet. Ama o zaman da asgari ücrete talim..Eğer bir zanaatı ya da mesleği yoksa insanın elinde maaşlı iş en iyisidir. Azıcık aşım aşrısız başım. İşi bilenler, ticaretin kurtları bile iflaslardan iflas beğeniyor şu dönemde.
O bakımdan evet. Ama o zaman da asgari ücrete talim..
Şansı varsa fabrikalarda ssk lı iş bulabilir. Yine de kafası çalışıyorsa neden olmasın.
Yıllar önce bizim fabrikaya bir çocuk nakliye yapardı. O kadar sempatik biriydi ki ne zaman makina sevkiyatı olsa benimle alakalı mutlaka onu çağırırdım. Nerede olursa olsun mutlaka yetişirdi. Bir gün aradım Samsun'daymış dedi "İpek hanım sabah ne yapcam ne etcem orada olacağım söz"
Azimliydi yani.
Bir gün konuşuyoruz. Dedim "baban falan mı nakliyeci" tır kullanıyor bu arada.
Dedi ki " askerdeyim, askerden sonra ne iş yapsam diye düşündüm. dedim bir kamyon alayım nakliye yapayım sonra zamanla bu tırı aldım şimdi kredisini ödüyorum.
ekmeğini taştan çıkaran bir çocuktu. Okusaymış iyi bir yere gelirmiş.
Vel hasıl kelam neden olmasın?
Toptancılarla uğraşmak zordur.. Her zaman uyanık olunacak!bilmiyorum her şeyi düşünmeye başlayacak işte
Toptancılarla uğraşmak zordur.. Her zaman uyanık olunacak!
Sermaye gerekli tabii ki..
Kaç tane örnek var ipekcim böyle?O bakımdan evet. Ama o zaman da asgari ücrete talim..
Şansı varsa fabrikalarda ssk lı iş bulabilir. Yine de kafası çalışıyorsa neden olmasın.
Yıllar önce bizim fabrikaya bir çocuk nakliye yapardı. O kadar sempatik biriydi ki ne zaman makina sevkiyatı olsa benimle alakalı mutlaka onu çağırırdım. Nerede olursa olsun mutlaka yetişirdi. Bir gün aradım Samsun'daymış dedi "İpek hanım sabah ne yapcam ne etcem orada olacağım söz"
Azimliydi yani.
Bir gün konuşuyoruz. Dedim "baban falan mı nakliyeci" tır kullanıyor bu arada.
Dedi ki " askerdeyim, askerden sonra ne iş yapsam diye düşündüm. dedim bir kamyon alayım nakliye yapayım sonra zamanla bu tırı aldım şimdi kredisini ödüyorum.
ekmeğini taştan çıkaran bir çocuktu. Okusaymış iyi bir yere gelirmiş.
Vel hasıl kelam neden olmasın?
Ticaret zekası diye bişey var gercekten..Kaç tane örnek var ipekcim böyle?
Denk gelir, azimlidir olur belki. Ama çok düşük ihtimal.
Çok büyük riskleri göze almak lazım.
Bir arkadaşım var motorolanın üst düzeylerindendi. Maaşı asgari ücretin 10-15 katı civarı. Motorola türkiyeden çekildi bunlar işsiz kaldılar. Ben bundan sonra emir altında çalışamam, mülakata girip kendimde beğendiğimin 3 özelliğini sayamam. İş kuracam dedi. Birikimi de var. Yapma etme demeye kalmadan bir balık restoranı açtı. Lüks de bi yer. Üç senede birikiminin 4 katı borca girdi. Beş kuruş yok cebinde. Maaşımı alacaklar diye sgklı işe girmiyor. Kırk yaşında adam markette promosyon yapıyor günlük 50-100 liraya. Nerdeeeen nereye. Bu en yakın zamanda gördüğüm örnek. Onlarcasını sayabilirim. Ticaretten anlamayan, ticari zekası olmayan adam batmaya mahkumdur.
En çok kızdığım konu.
Hangi işi yapabiliyorsanız o işi yapın.Bu işler kumara benzer.Esnaflık sanıldığı kadar kolay değil.
Aldısı verdisi , vergileri , tasdikleri ıvırları zıvırları..
Bunun altından kalkabilecekmisiniz ?
Kafanızda planladığınız sektör neyse ben size yardımcı olayı
Merkezi bir konumda olacaksa olsun yoksa hiç bulaşmayın.İnanın çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?