İş yeri açma fikri

elfce92

Ol dedi Oluverdi. Elhamdulillah :)
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
1.953
700
163
merhaba arkadaşlar. umarım doğru yere konu açıyorumdur ama fikirlerinize ihtiyacım var.

bir önceki konumda erkek arkadaşımın iş konusunda yüzünün gülmediğini söylemiştim. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sevgilim.771793/ okumak isteyen arkadaşlar varsa linkini attıım.

kendine bir iş yeri açmayı düşünüyor ama ne açabileceği konusunda bir fikri yok. Araştırma yapıyoruz.
ne kadar birikimi var bilmiyorum sormadım ama bir şekilde üstesinden gelecek. çok yüksek meblağ olmamak şartıyla açabileceği bir iş fikriniz var mı ?

Is açıcam ama neolsın ?
O piti piti karar mı verecek?
Söyle ona biraz mantıklı olsun.
Bilmediğin iş yapılmaz.
Atıyorum mağaza mı açacak ee toptancıları tanımıyo hep pahalı alacak nasıl satacak?

Hayır tabi ki bir fikir bulup onun üzerinde yoğunlaşacak. elbette hemen açamaz :)

En çok kızdığım konu.

Hangi işi yapabiliyorsanız o işi yapın.Bu işler kumara benzer.Esnaflık sanıldığı kadar kolay değil.
Aldısı verdisi , vergileri , tasdikleri ıvırları zıvırları..
Bunun altından kalkabilecekmisiniz ?
Kafanızda planladığınız sektör neyse ben size yardımcı olayım.

Bilmediğiniz bir işe girmek, ciddi yatırım gerektiriyorsa risktir. En azından işi bilen birisi ile böyle bir adım atsa daha risksiz olur gibi geliyor.
Her koşulda esnaflık hiç kolay bir şey değil. Bunu unutmamak lazım.

Bildiği bir şey olmasında fayda var tabi, var mı babadan kalma bir meslek falan?

Yoksa eğer ilgisini çeken bir şey var mı?

En maliyetsiz ve kazançlı işlerden biri berberliktir ama onu da bilmesi lazım; olmaz yani.

Şimdi iş yeri açmak çok riskli.

Ama en tutulabilecek şey şu 1 milyoncu tarzında ne ararsa insanların ucuza bulabileceği yer.

daha çok giyim konusunu düşünüyor aslında. bir mesleği var ama iş görmüyor malesef. burada o işi yapamıyor. el sanatları mezunu.
bir iş bulup daha çok o konuda araştırma yapacaktı.

babası memur. maalesef yok.
yani dediğim gibi bir fikir bulup üstünde yoğunlaşıp araştırma yapıp. hazır olduğunda açmak.

daha çok giyim konusunu düşünüyor aslında. bir mesleği var ama iş görmüyor malesef. burada o işi yapamıyor. el sanatları mezunu.
bir iş bulup daha çok o konuda araştırma yapacaktı.

Merkezi bir konumda olacaksa olsun yoksa hiç bulaşmayın.İnanın çok zor.

Nispeten masrafsız iş emlakcılık diye biliyorum

babası memur. maalesef yok.
yani dediğim gibi bir fikir bulup üstünde yoğunlaşıp araştırma yapıp. hazır olduğunda açmak.
valla cafeler desen belli bir markayı takip etmek trend artık. Millet isme takılıyor artık, Kahve Dünyası gibi.
Kaç tane açıldıysa hep boş görüyorum, üzülüyorum insanlar için. Onca masraftan sonra..
Akarı, kokarı, atılanı olmayan bir şey olsun. Yani sermaye hep para etsin.
O yüzden 1 milyoncu tarzında egzantirik isimli Japon Pazarı gibi yerler her zaman çalışır.

Ona iyi bir çevre ve çene lazım.
Yoksa kendi çöplüğünde pinekler pineler sonra kapatır.

Aslında çene var. cafe tarzı olabilir diye bende düşündüm ama hem yerin çok güzel olması, hemde gençlere hitap etmesi lazım. tutmama ihtimali yüksek.

Batmak için adım atıyorsunuz. Bir insanın mesleği olur o çizgide iş kurar. Ne iş kursam acaba diye iş kurulmaz. Kurulacak olanların da kazancı olmaz.

Aslında çene var. cafe tarzı olabilir diye bende düşündüm ama hem yerin çok güzel olması, hemde gençlere hitap etmesi lazım. tutmama ihtimali yüksek.
cafeye hiç girmeyin hiç hem de. çok mantıksız.
konsepte uygun dekor,yemek vs vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…