eşim çalışıyor,bende aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ( hemde borçlarımızı ödemek ) eşimle organize sanayiye gittik..gitmez olaydım derdirten bir durum yaşadım ve işverenlerin insanları nsıl yalancılığa teşvik ettiğini bir kere daha anladım.bu bir iplik fabrikası ve ben mezuniyetime yüksek lisansı yazmadım ,sadece lisans mezunuyum dedim..ha şunu da söyleyeyim ,ben bir öğretmenim ama şanssız bir öğretmen..dershaneler tecrübe yok diye kabul etmez, kpss sınav sonucu berbat ,tesksile gidersin dert anlatırsın..neyse , müdür denilen şahıs beni oturtmadı ,ayakta dikti..kendisinin fen edebiyat fakültesinden hatta okuduğum bölümden heberi yok..( bilinmeyecek de bir bölüm değil) bir de bana dershanelere git , özel ders ver vs diye akıl veriyor..( bu sektörü o mu daha bilecek ben mi ? ) birde üstüne ukalaca konuşuyor , ben işverenim sen elemansın ,bana muhtaçsın havasında..öyle şeyler söylüyor ki hani bilmesem yutturur..birde şu var: hangimiz bir işe başladığımız zaman oraya kazık çakıyoruz? yani işveren bunu isteyebilir ama şartlar dahilinde bu her zaman mümkün oluyor mu ki? müğmkün olmadığını zaten astıkları elaman arama afişide gösteriyordu?beni alamazmış ..neden mi: çünkü ben öğretmenmişim ve oradan birkaç ay sonra çıkarmışım ,ama oraya alacağı lise yada ilkokul mezunu birisi çıkmazmış ,işi öğretiyormuş ona ,hep oarada kalırmış..kısmen haklı olabilir ama Allah aşkına söyleyin bunun da garantisi var mı ki? daha iyi şartlarda bir iş imkanı olduğunda yada sağlık sorunu yada şehir değiştirme gibi bir sorun olamazmı? bu sebeplerden çıkamazmı adam.ç..adamla bu yüzden kavga ettim..sonuçta hayatta hiç birşeyin garantisi yok..zaten herşey iyi olsa idi benim orada ne işim var..burası küçük bir yer ve iş imkanı da yok...hatta ilan bile yok..kapı kapı dolaşacaksınız...
daha mülakat yapmasını bilmeyen , o pozisyon için ilkokul yada lise mezununu ( üniversite mezunu biriside fen edebiyat fak ve okuduğum bölümü bilir herhalde ) oturtup , insanlara böyle ahkam kesmesinisağlayan insanlarada teşekkürlerimi sunuyorum(!)
dershaneye gidiyorum senin tecrüben yok diyip beni bu meslektende soğutan dershane müdürlerine teşekkürler (!) dershaneye gidersin işe almazlar, başka alana gidersin niye buradasın derler ,sen bize yaramazsın derler işe almazlar...eeee ben ne yapacam peki.ortada kkaldım..buğün gerçektende çok sinirlendim..Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...paramda yokki kendi işimi kurayım(
bu arada elimde lise diplomam duruyor..sanırım lise mezunuyum diyeceğim
daha mülakat yapmasını bilmeyen , o pozisyon için ilkokul yada lise mezununu ( üniversite mezunu biriside fen edebiyat fak ve okuduğum bölümü bilir herhalde ) oturtup , insanlara böyle ahkam kesmesinisağlayan insanlarada teşekkürlerimi sunuyorum(!)
dershaneye gidiyorum senin tecrüben yok diyip beni bu meslektende soğutan dershane müdürlerine teşekkürler (!) dershaneye gidersin işe almazlar, başka alana gidersin niye buradasın derler ,sen bize yaramazsın derler işe almazlar...eeee ben ne yapacam peki.ortada kkaldım..buğün gerçektende çok sinirlendim..Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...paramda yokki kendi işimi kurayım(
bu arada elimde lise diplomam duruyor..sanırım lise mezunuyum diyeceğim
Son düzenleme: