• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş verenlerin işe almama nedenleri 1

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
18
158
Diğer
eşim çalışıyor,bende aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ( hemde borçlarımızı ödemek ) eşimle organize sanayiye gittik..gitmez olaydım derdirten bir durum yaşadım ve işverenlerin insanları nsıl yalancılığa teşvik ettiğini bir kere daha anladım.bu bir iplik fabrikası ve ben mezuniyetime yüksek lisansı yazmadım ,sadece lisans mezunuyum dedim..ha şunu da söyleyeyim ,ben bir öğretmenim ama şanssız bir öğretmen..dershaneler tecrübe yok diye kabul etmez, kpss sınav sonucu berbat ,tesksile gidersin dert anlatırsın..neyse , müdür denilen şahıs beni oturtmadı ,ayakta dikti..kendisinin fen edebiyat fakültesinden hatta okuduğum bölümden heberi yok..( bilinmeyecek de bir bölüm değil) bir de bana dershanelere git , özel ders ver vs diye akıl veriyor..( bu sektörü o mu daha bilecek ben mi ? ) birde üstüne ukalaca konuşuyor , ben işverenim sen elemansın ,bana muhtaçsın havasında..öyle şeyler söylüyor ki hani bilmesem yutturur..birde şu var: hangimiz bir işe başladığımız zaman oraya kazık çakıyoruz? yani işveren bunu isteyebilir ama şartlar dahilinde bu her zaman mümkün oluyor mu ki? müğmkün olmadığını zaten astıkları elaman arama afişide gösteriyordu?beni alamazmış ..neden mi: çünkü ben öğretmenmişim ve oradan birkaç ay sonra çıkarmışım ,ama oraya alacağı lise yada ilkokul mezunu birisi çıkmazmış ,işi öğretiyormuş ona ,hep oarada kalırmış..kısmen haklı olabilir ama Allah aşkına söyleyin bunun da garantisi var mı ki? daha iyi şartlarda bir iş imkanı olduğunda yada sağlık sorunu yada şehir değiştirme gibi bir sorun olamazmı? bu sebeplerden çıkamazmı adam.ç..adamla bu yüzden kavga ettim..sonuçta hayatta hiç birşeyin garantisi yok..zaten herşey iyi olsa idi benim orada ne işim var..burası küçük bir yer ve iş imkanı da yok...hatta ilan bile yok..kapı kapı dolaşacaksınız...
daha mülakat yapmasını bilmeyen , o pozisyon için ilkokul yada lise mezununu ( üniversite mezunu biriside fen edebiyat fak ve okuduğum bölümü bilir herhalde ) oturtup , insanlara böyle ahkam kesmesinisağlayan insanlarada teşekkürlerimi sunuyorum(!)
dershaneye gidiyorum senin tecrüben yok diyip beni bu meslektende soğutan dershane müdürlerine teşekkürler (!) dershaneye gidersin işe almazlar, başka alana gidersin niye buradasın derler ,sen bize yaramazsın derler işe almazlar...eeee ben ne yapacam peki.ortada kkaldım..buğün gerçektende çok sinirlendim..Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...paramda yokki kendi işimi kurayım:((
bu arada elimde lise diplomam duruyor..sanırım lise mezunuyum diyeceğim

Son düzenleme:
Canım benim, kötü bir iş görüşmesi geçirmişsin. Ve içindekileri burada dökmüsün. Ama biraz mantıklı düşünürsen adamın da haklı olduğunu göreceksin. Hangi pozisyon için görüştün bilemiyorum ama ama eer ortaokul-lise mezununun yapabileceği bir işse seni tercih etmemesi çok normal. Çünkü işi öğreticek, tam verim almaya başlayacağı sırada sen bir dersaneden teklif alırsan ne olacak orada çalışmaya devam edermisin? Hayır. Daha senin bölümün bile duymamış birinin sana patronluk-müdürlük taslaması onu yap bunu yap demesi sana zor gelecek, hakkını arayacağın zaman ortaokul mezunundan daha çok sesin çıkacak. Senin beğenmeyeceğin bir maaşı ona teklif edebilecek.
Söyle bana ortaokul mezununun yapabileceği bir işi sana vermemesi normal değil mi...

Bence eğitimin seviyesinde bir iş ara kendine.... Vekil öğretmenlik falan yapsan, bir araştır istersen...

tamam adam kendi çapında haklı olabilir ama şu da var ki çğreteceği iş de ağır bir iş değil..basit bir iş..herkes yapabilir ama bana bunu sanki dünyanın en zor işi gibi söylüyor..o kadar yetenek gerektiren bişi ise o zaman ilkokul mezununu adam ne yapsın..küçümsemek manasında değil ,teknik açıdan söylüyorum..
şu da var..insanlar bir yere girdi mi yıllarca kalabiiliyor tabii ki , adam kimse de bir yere kazık çakmıyor..adam işi öğrenir ,bir bakmışsın bişi olmuş çıkar. öyle olmasa bizler hep yeni açılan yerlede iş buluruz değil mi? 20-30 yıllık yada 5 yılllık bir müessesede iş bulamayız ki..
ücretli öğretmenli diyorsun da başvurdum,güya torpil de vardı ama buna rağmen olmadı..burada iş yokk iş yok...sıkıntıda buradan kaynaklanıyor işte..ben zaten daha iyi imkanlar iş bulacak olsam oraya hayatta gitmezdim..eğer ki gittiysem anlayın ki o kadar çaresizim...sinir oldum yaaaaaaaaaaaaaa.((

dershanelerde calışıp deneyim kazanabilirsin bence..yüzlerce dershane var ve benc ebasarılı olanlar iyi paralar alıp sivriliyor..her seyden şikayet eden zora gelmeyenler dershane sektöründe tutunamıyor..denemelisin..

Bencede kimse biseyin garantisini veremez. Bende ona takildim yani alacagi kisinin sonsuza kadar calisacaginin garantisini veremez ki? Zaten o zihniyette biriyle calisman senide zorardi. Benimde bir arkadasim var kpss ile as dertte bir turl atanamiyor kadar uzuuyorumki. O kadar oku et sonrada boyle ortada kal. Cok zor allah yardimcin olsun

işverenlerin çoğu biraz acımasızca davranıyor
en basiti bir işe başvurduğunuzda deneyiminiz var mı diye soruyorlar
peki herkes aynı şeyi söylerse deneyimli eleman diye tutturursa
bu deneyimsiz elemanlar nerde deneyim kazanacak diye düşünen yok :delphin:
tabiki işverende haklı ama
birazcıkta insanlara şans vermek gerek
en azından deneme süresi olmalı bu süre sonunda başarılı olamadığı
takdirde istediğini yapmaya hakkı var demektir
ama bu zamanda böyle müsamma gösteren işi öğretmek taraftarı olan
iş veren bulmak zor ötesi...
birazcık insaf :1no2::1no2::1no2:

İçerik nedeniyle”İŞ VE KARİYER “bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

dershanelerde calışıp deneyim kazanabilirsin bence..yüzlerce dershane var ve benc ebasarılı olanlar iyi paralar alıp sivriliyor..her seyden şikayet eden zora gelmeyenler dershane sektöründe tutunamıyor..denemelisin..

canım burada bir sürü dershane yokki..sadece 4 dershane var..3 ü büyük dershane..gittim ama adamlar almıyor işte..napayım:kızgın:

Anlıyorum canım. Eğer İstanbul'da olsaydın bu sorun olmayacaktı işte...

Bende iş bulamamaktan yakınıyorum. Hadi ben neyse de diplomalı birisi olaraka senin bulamaman kötü...

Yaşadığın yerden kaynaklanıyor....

Son düzenleme:
Arkadaşım çok haklısın..İş bulmak o kadar zor ki artık..yıllarca oku ,çalış sonra iş yok..İşsizlik oranı iyce arttı zaten..Ben senin durumunu biliyorum biraz sabırlı ol bakalım inşallah karşına iyi bir yer çıkar.Bu kadar okuduktan sonra kendi mesleğini yapman en iyisi canım..ukala iş verenlere de ayrıca çok sinir oluyorum..para veriyosalar canın çıkana kadar çalıştırıyorlar.sana özelden msj atıcam

bunu yapanlardan biride benim patronum iş görüşmesine gelenlere o kadar acayip şeyler söylüyoki ben bile utanıyorum sekreteri olarak....koskoca adam zengin ama medeniyet yok...resmen insanları küçümsüyo dalga geçiyo....iş vermiyosan verme size uygun pozisyonumuz yok de yolla niye dalga geçiyosunki ...

bunu yapanlardan biride benim patronum iş görüşmesine gelenlere o kadar acayip şeyler söylüyoki ben bile utanıyorum sekreteri olarak....koskoca adam zengin ama medeniyet yok...resmen insanları küçümsüyo dalga geçiyo....iş vermiyosan verme size uygun pozisyonumuz yok de yolla niye dalga geçiyosunki ...

ay evet canım yaaa.birde aklınca bana nasihat ediyor..ya içeri girdim ,oturtmadı bile..birde doğru dürüst bakmadı cvme..eline alıyor ,lütfen bakıyor..ya bir hava,bir tavır sorma...eller oynuyor,gözler kısılıyor,kafa sağa sola sallanıyor,suratta umursamaz ve ben bilirim havası...yazık orada çalışanlara...işverensen de kendini de o kadar nimetten saymayacaksın..buğünün yarınıda var..

Allahın belaları ya sinir oluyorum ben böyle insanlara deneyim ararlarmış sen ananın karnından deneyimlimi cıktın demek geliyor içimden :( bi insan bir işte çalısmadan deneyim sahibimi olurmuş. Ne bu deneyim sevdası bu iş verenlerde anlamıyorum. Deneyim önemli değil önemli olan bilgi ve bunu rahatça pratiğe sokmaktır. Mülakatta bunu ölçmektir.

uyuz adamlar....

Allahın belaları ya sinir oluyorum ben böyle insanlara deneyim ararlarmış sen ananın karnından deneyimlimi cıktın demek geliyor içimden :( bi insan bir işte çalısmadan deneyim sahibimi olurmuş. Ne bu deneyim sevdası bu iş verenlerde anlamıyorum. Deneyim önemli değil önemli olan bilgi ve bunu rahatça pratiğe sokmaktır. Mülakatta bunu ölçmektir.

uyuz adamlar....

aynen canım yaaa..bıktım artık bu deneyim lafını duymaktan..bulaşıkçının bile deneyimlisini arıyorlar..çok ucuz bir kelime oldu...beni öğretmenlikten soğuttular inanın...:(( severek başlamıştım bu işe ama çok soğudum , ümitlerim tükendi:(( bu saatten sonrada efendim siz yeni mezun değilsiniz,stajınız kalkmamış,deneyiminiz yok diye almayacaklar:(( ay bıktım yaaaaaaaaaaa..artık kpss si kazanıp atanmak istiyorum nereye olursa

bu arada dün bir tekstil firmasına daha gittim ve lise mezunuyum diye yazdım....insanlara dert anlatmaktan bıktım..ne şans ki benim lise diplomam duruyor ama arkasında üniversitemin damgası var..arkasınıda incelemezler herhalde..birde tekstilde paketlemede çalıştım diye yazdım,halbuki alakası yok..napayım yaaaaaaa...başka türlü iş vermiyorlar...bazen yalan söylemek gerekiyor.)

vallaaaa bıktım bende bu durumdan kızlar...2 yıl oldu mimarlıgı bitirelii...birine mimarım diyince vovvvv negüzel meslek diyorlar...amaa insanlar hep kullanmak istiyor sizi..gidiyorum bi büroya çalışmak için..adam çizim yapmaktan başka çay kahve temizlik ne varsa yaptırıyorrr..ama ben işe girerken bana böyle bşyden bahsetmemiştii...temizlik yapma yada çay getir götür yapmak zoruma gitmez amaaa resmen kulanıyolarr insanıı gözünüzün içine baka baka...verdikleride 3 kuruş paraa....çalışmaktan nefret ettimm...allah öyle işverenlerin yanında calışmayı mecbur etmesin inş..

Vallahi banada fenalık geldi iş ararken.Ben gümrük komisyonculuğu yaptım yıllarca şimdi başvurduğum zaman evrim programını biliyomusun diye soruyolar bilmiyorum ama bilgisayarım var öğretirseniz yaparım sonuçta işi biliyorum bi programmı zor gelecek.Yok olmaz neyse gazetede bakıyosun LKS ETA bilen arıyolar hadi ismeğin verdiği kurslara katıldım sonra dedilerki nebim biliyomusun onu da öğrensen ingcen varmı derler.Benim o kadar bilgim olsa KOÇ Holdinge başvururum kalkıpta bi tekstil firmasına başvurmam.Sen şuna desene ben çıtır arıyorum sen benim işime gelmezsin.Tecrübe mecrübe boş arkadaşlar.Adam dişine göre arıyo öyle olmasa şimdiye hepimiz çalışıyo olurduk..Kolay gelsin.

malesef dersaneler de staj kalkması problem ıs e alınmak problem uc gun sonra cıkarılmak problem farklı sektorde sen bu ısten anlamazsın havasında tavırlar kendı ısınızı neden yapmıyorsunuz gıbı bır cumle sunanlar......oo ne ararsan var bu memleketde egosunu senın uzerınden tatmın edecek bı suru ınsan aaa okudunda noldu dıyennn mı ararsın var da var.......fen edebıyat fak okuyorum son senem..bunları duydukca ıcım kararıyor dıyebılrıım....ben dersaneye gorusmeye gıttım ...taaa seneye acılacakmıs dersane...sımdıden gorusmeye cagırıyolar kadro belırlenıyor....ben cvde almanca ıngılızce arapça dıllerını bılıyorum yazdım....ıngılızceme de cok iyi yazdım dıye dondu bana nerden bu kadar cok cok ıyı ıngılızcen dedı...dedım ozel lıse mezunuyum hazırlık okudum unv kurs dedım ..kımsenın ıngılızcesı cok cok ıyı olamazmıs....vay efendım cvlere ıyı yazılacakmıs....sonra cv me baktı farklı sektorde calısmıssın tecruben yok dedi....e yani okuyorum dedim ama 2 yıl gönüllü öğretmenlik yaptım dedim...o tecrübe değil benim için dedi.....onada amenna dedik...ben farklı sektörde de çalıştım bundan sonra kendi mesleğimi yapmak istiyorum kalıcı olmak için elimden gelen azmi göstereceğim dedim..döndü dedikiii geç geç bunları.....öğrenci kazandır bana yeter ben bunu ısterım ....ılk yıl yol parası verırım..dedi.....ıkıncı yıl kalıclıgına bakarız dedi.....yani sinirlerim alt üst oldu birde üzerine azar işittim..........kendi sektörümüz bile böle yaklaşırsa yazık bizee

malesef dersaneler de staj kalkması problem ıs e alınmak problem uc gun sonra cıkarılmak problem farklı sektorde sen bu ısten anlamazsın havasında tavırlar kendı ısınızı neden yapmıyorsunuz gıbı bır cumle sunanlar......oo ne ararsan var bu memleketde egosunu senın uzerınden tatmın edecek bı suru ınsan aaa okudunda noldu dıyennn mı ararsın var da var.......fen edebıyat fak okuyorum son senem..bunları duydukca ıcım kararıyor dıyebılrıım....ben dersaneye gorusmeye gıttım ...taaa seneye acılacakmıs dersane...sımdıden gorusmeye cagırıyolar kadro belırlenıyor....ben cvde almanca ıngılızce arapça dıllerını bılıyorum yazdım....ıngılızceme de cok iyi yazdım dıye dondu bana nerden bu kadar cok cok ıyı ıngılızcen dedı...dedım ozel lıse mezunuyum hazırlık okudum unv kurs dedım ..kımsenın ıngılızcesı cok cok ıyı olamazmıs....vay efendım cvlere ıyı yazılacakmıs....sonra cv me baktı farklı sektorde calısmıssın tecruben yok dedi....e yani okuyorum dedim ama 2 yıl gönüllü öğretmenlik yaptım dedim...o tecrübe değil benim için dedi.....onada amenna dedik...ben farklı sektörde de çalıştım bundan sonra kendi mesleğimi yapmak istiyorum kalıcı olmak için elimden gelen azmi göstereceğim dedim..döndü dedikiii geç geç bunları.....öğrenci kazandır bana yeter ben bunu ısterım ....ılk yıl yol parası verırım..dedi.....ıkıncı yıl kalıclıgına bakarız dedi.....yani sinirlerim alt üst oldu birde üzerine azar işittim..........kendi sektörümüz bile böle yaklaşırsa yazık bizee

arkadaşım ben bölüm okuduğuma o kadar pişmanım ki anlatamam..daha düşük puanla hemşirelik okusaydım diyorum..salak kafam..bu kadar sürünmez,milletin kahrını çekmezdim..sen yol parasını da geç..adam senin stajını kaldırsın..yol parası falan vermeyin,stajımı kaldırın de..o zaman seni adam yerine koyarlar..benden sana tavsiye..işte bana böyle davranan ,şımarıklık yapan adama haddini bildirdim..yine olsa aynı şeyi yaparım..işe ihtiyacım var mı var..paraya ihtiyacım var mı var ama milletin ayakkabısını yalayacak kadar da değil..zaten baştan sonu belli olan bir durum içinde adamı pohpohlayacak değilim..ben şimdi gitsem dershaneye ,sen mezun olmuşsun,oooooooo üstünden vakit geçmiş,staj kalkmamış gibi sorular gelecek önüme..hay ben böyle işin................

Back