Abla sabahın 7.30 unda işten çıkarıldın gelme diye arandım. sonra o günde başka birinin işe başladığını öğrendim. yanlış anlamayın işyerinde hatam da olur yanlışım da olabilir çok normal ama ilk önce ihtar verilir sonra işten çıkartılır. Çocuk değilim ki. Performans bilmem ne inanmıyorum. Nerede yanlış yaptım algılayamıyorum.+1
Bu şekilde işten çıkarma olmaz adam gibi konuşursun bu bu sebeplerden dolayı çıkarıyoruz diye.
Ben konu sahibesinde bir hata olduğunu zannetmiyorum ama bu işyeri profesyonelce çalışmıyor.
sigortalısınızdır değil mi? Gidin şikayet edin. Bana süre tanımadılar diye. Yazmıştım yukarıda yine yazıyorum. Torpilli biri geldi sizin yerinizeAbla sabahın 7.30 unda işten çıkarıldın gelme diye arandım. sonra o günde başka birinin işe başladığını öğrendim. yanlış anlamayın işyerinde hatam da olur yanlışım da olabilir çok normal ama ilk önce ihtar verilir sonra işten çıkartılır. Çocuk değilim ki. Performans bilmem ne inanmıyorum. Nerede yanlış yaptım algılayamıyorum.
seninle ilgili degil ki baskasını almak için yer acmışlar hiç kendini sorgulamaArkadaşlar şu an kendimi iyi hissetmiyorum, bütün olumsuzluklar üst üste geldi fikilerinize ihtiyacım var.
Daha önce konu açmıştım çağrı merkezinde 1 haftada işten çıkarılmamı konu alıyordu. ekim ortasında bir iş buldum kendime. unlu mamüller şirketine ait fırın elemanlığıydı. süpermarketlere bu marka yeni girmiş, donuk olarak ürün geliyor pişirme ve satışı marketin içinde oluyor. Ben de bu markette pişirme ve satışından sorumluydum. Çok karışanım yoktu, denetim için haftada 1-2 kere gelirlerdi ve olumsuz yorum yapmazlardı. Yarım saatten fazla da kalmazlardı zaten. Çalıştığım süre zarfında ciddi bir tartışma, olay olmadı.
Bu gün izinliydim. Beni işe alan Mehmet bey sabah 7.30 gibi aradı. Bana mail geldi performansın düşük olduğu için işten çıkartılmışsın dedi. sebebini sordum, öğreneyim öğlen seni tekrardan arayacağım dedi şu an ondan ses bekliyorum. Süpermarkette çalışan birini aradım (nilüfer hanım, tezgahtar) işten çıkarıldım nilü, bilginiz var mı, şubede benimle ilgili şikayet mi oldu diye sordum bilgisi yokmuş onu aradığım zamanda da müdürlükten 2 kişi gelmiş yanlarında bir bayan ona işbaşı yaptıracaklarmış.
O an sanki organlarıma kızgın yağ döküldü, içim yandı. 2 haftalık insanı işten çıkarmak için çok ciddi bir problem olmalı arkadaşlar. Ayrıca hatalarımı, eksiklerimi bana söylemeliler 2. kez aynı şeyi yaparsam işten çıkarsınlar. Paldır küldür aranıp da işten çıkarıldın demek o gün de bir kızı iş başı yaptırmak 2-3 günlük mevzudur. Düşünülür, karar verilir eleman bulunulur.Benim niye haberim yok?
Ben iş hayatında nerede hata yapıyorum, ne eksiğim var algılayamıyorum. Kavgam veya biriyle çekişmem olmadı. İşimi de sahiplenerek yapan bir insanım. Ama bunlar yetmiyor mu? Yaşım 23, çok da çömez değilim. Göremediğim nedir? Hangi noktalarda sıkıntım olabilir? Görüşlerinize ihtiyacım var
Abla sabahın 7.30 unda işten çıkarıldın gelme diye arandım. sonra o günde başka birinin işe başladığını öğrendim. yanlış anlamayın işyerinde hatam da olur yanlışım da olabilir çok normal ama ilk önce ihtar verilir sonra işten çıkartılır. Çocuk değilim ki. Performans bilmem ne inanmıyorum. Nerede yanlış yaptım algılayamıyorum.
Sigortan var mıydı ?Abla sabahın 7.30 unda işten çıkarıldın gelme diye arandım. sonra o günde başka birinin işe başladığını öğrendim. yanlış anlamayın işyerinde hatam da olur yanlışım da olabilir çok normal ama ilk önce ihtar verilir sonra işten çıkartılır. Çocuk değilim ki. Performans bilmem ne inanmıyorum. Nerede yanlış yaptım algılayamıyorum.
Arkadaşlar şu an kendimi iyi hissetmiyorum, bütün olumsuzluklar üst üste geldi fikilerinize ihtiyacım var.
Daha önce konu açmıştım çağrı merkezinde 1 haftada işten çıkarılmamı konu alıyordu. ekim ortasında bir iş buldum kendime. unlu mamüller şirketine ait fırın elemanlığıydı. süpermarketlere bu marka yeni girmiş, donuk olarak ürün geliyor pişirme ve satışı marketin içinde oluyor. Ben de bu markette pişirme ve satışından sorumluydum. Çok karışanım yoktu, denetim için haftada 1-2 kere gelirlerdi ve olumsuz yorum yapmazlardı. Yarım saatten fazla da kalmazlardı zaten. Çalıştığım süre zarfında ciddi bir tartışma, olay olmadı.
Bu gün izinliydim. Beni işe alan Mehmet bey sabah 7.30 gibi aradı. Bana mail geldi performansın düşük olduğu için işten çıkartılmışsın dedi. sebebini sordum, öğreneyim öğlen seni tekrardan arayacağım dedi şu an ondan ses bekliyorum. Süpermarkette çalışan birini aradım (nilüfer hanım, tezgahtar) işten çıkarıldım nilü, bilginiz var mı, şubede benimle ilgili şikayet mi oldu diye sordum bilgisi yokmuş onu aradığım zamanda da müdürlükten 2 kişi gelmiş yanlarında bir bayan ona işbaşı yaptıracaklarmış.
O an sanki organlarıma kızgın yağ döküldü, içim yandı. 2 haftalık insanı işten çıkarmak için çok ciddi bir problem olmalı arkadaşlar. Ayrıca hatalarımı, eksiklerimi bana söylemeliler 2. kez aynı şeyi yaparsam işten çıkarsınlar. Paldır küldür aranıp da işten çıkarıldın demek o gün de bir kızı iş başı yaptırmak 2-3 günlük mevzudur. Düşünülür, karar verilir eleman bulunulur.Benim niye haberim yok?
Ben iş hayatında nerede hata yapıyorum, ne eksiğim var algılayamıyorum. Kavgam veya biriyle çekişmem olmadı. İşimi de sahiplenerek yapan bir insanım. Ama bunlar yetmiyor mu? Yaşım 23, çok da çömez değilim. Göremediğim nedir? Hangi noktalarda sıkıntım olabilir? Görüşlerinize ihtiyacım var
İş bulmak o kadar zor ki asılabildiğiniz kadar asılın ama tartışmadan kavga etmeden.belki çok üstelerseniz işe ihtiyacınız olduğunu söylerseniz başka şube başka markete filan gönderirler ki işsiz kalmaktan iyidir
evet vardı ilk günden yaptılar.Sigortan var mıydı ?
teşekkür ederim canım :) iyi ki buraya üye olmuşum destek verdiniz banaİş bulmak öyle zor bir şey değil.İnsanlara bu şekilde algı yapmanız onun cesaretini kırar.
Ben hiç sevmediğim bir yer de sırf arkadaşlarım 'Aman iş bulmadan çıkma,aman iş bulmak zor sabret ' dedikleri için cesaret edemedim.4 yıl sabrettim.
Bir sabah uyandım bugün çıkışımı vereceğim dedim ; direk istifa yazdım.
İyi ki çıkmışım,iyi ki o gün cesaret etmişim.
Sadece 1 ay iş aradım biliyor musun?Görüşmelere gittim,şartları iyi olan bir yer olmadan başlamayacağım dedim.
Şu an 8 aydır ,istediğim şekilde bir yerdeyim.
Artık iş bulmak korkusu gibi bir düşüncem yok, işler yolunda gitmezse direk giderim.
Hanımefendi ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum evet iş bulmak zor siz şanslıymışsınız kolay iş bulmuşsunuz sizin kolay iş bulmanız herkes kolay bulur anlamına gelmiyor lütfen işsizlik oranlarına bir bakın:)) benim bir arkadaşım 2 yıllık çocuk gelişimi mezunu ve bankada gişe memuru oldu ben ekonomi mezunuyum açıktan üniv bitirdim işsizim.İş bulmak öyle zor bir şey değil.İnsanlara bu şekilde algı yapmanız onun cesaretini kırar.
Ben hiç sevmediğim bir yer de sırf arkadaşlarım 'Aman iş bulmadan çıkma,aman iş bulmak zor sabret ' dedikleri için cesaret edemedim.4 yıl sabrettim.
Sadece 1 ay iş aradım biliyor musun?Görüşmelere gittim,şartları iyi olan bir yer olmadan başlamayacağım dedim.
Artık iş bulmak korkusu gibi bir düşüncem yok, işler yolunda gitmezse direk giderim.
Hanımefendi ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum evet iş bulmak zor siz şanslıymışsınız kolay iş bulmuşsunuz sizin kolay iş bulmanız herkes kolay bulur anlamına gelmiyor lütfen işsizlik oranlarına bir bakın:)) benim bir arkadaşım 2 yıllık çocuk gelişimi mezunu ve bankada gişe memuru oldu ben ekonomi mezunuyum açıktan üniv bitirdim işsizim.
Bır yerde ıse baslamıstım ama karşıdaydı oraya gıtmek ıcın 6:30da mınıbuse bınmem lazımdı.adam benı 1 hafta sonra ısten cıkardı yanınını aldı.çok uzuldum 1 aya daha yakında ıs buldum daha yuksek maas,sıgorta, ve cok yakındı evıme mudur benı haksız yere 2 sene sonra çıkardı sımdı daha yuksek maaslı,daha mutlu oldugum ıs buldum.yanı hemen uzulmemek lazım.daha ıyısı çıkabılıyor.işsizlik tabı Turkıyenın kanayan yarası.ama bazı mesleklerde ıs bulmak daha kolayİşsizlik yok hanımefendi,mesleksizlik var.
İş bulamayan çoğu kişinin mesleği yok çünkü.
Ben işletme mezunuyum,kendi alanım dışında iş yapıyorum.Yönetici asistanı oldum,dil öğrendim ikinci üniversiteye başladım.
Yani iş var ama insanlar kendi alanının dışına çıkmak istemediğin de yok.
Siz de alanınızın dışında bir şeyler yapabilirsiniz.
Kuzenım çok ıyı bır unıversıteden mezundu,bır yeer basvurmustu hatta eczacıbası bıraz onların ıstedıgınden yuksek maas soylemıs ıs gorunmesınde hemen 2 gunde baskasını ıse almıslar.kız ne oldu kabul edıyorum dusuk maası dıyecekken çoktan almışlar bıle.yanı ınsan çok iş az.sımdıkı aklım olsa 18 yasında gelecegı olan bır ıste maassız falan çalışrıdım.ılerıde ne olucak kımbılır.cıkın oglenlerı dısarı haftasonu gıbı kalabalık.dolasan işssiz ınsanlar dolu.odtü ekonomi mezunuyum 2 yabancı dil 2 aöf söyler misiniz alanım dışında ne iş yapabilirim bakıcılığa kadar her şeyi denedim de.ya da boşverin bu zihniyet yüzünden biz işsiz kaldık...küfür bile edebilirsiniz bana gerçekten bu zihniyette olduğunuz için yorumunuzu bu saatten itibaren dikkate almayacağım...
odtü ekonomi mezunuyum 2 yabancı dil 2 aöf söyler misiniz alanım dışında ne iş yapabilirim bakıcılığa kadar her şeyi denedim de.ya da boşverin bu zihniyet yüzünden biz işsiz kaldık...küfür bile edebilirsiniz bana gerçekten bu zihniyette olduğunuz için yorumunuzu bu saatten itibaren dikkate almayacağım...
odtü ekonomi mezunuyum 2 yabancı dil 2 aöf söyler misiniz alanım dışında ne iş yapabilirim bakıcılığa kadar her şeyi denedim de.ya da boşverin bu zihniyet yüzünden biz işsiz kaldık...küfür bile edebilirsiniz bana gerçekten bu zihniyette olduğunuz için yorumunuzu bu saatten itibaren dikkate almayacağım...
Odtü mezunu olup, iş bulamadım diyorsanız burda sizin bir eksikliğiniz var o zaman.Ya da beklentileriniz çok yüksek verilen maaşları begenmiyorsunuz.
Odtü den bahsediyorsunuz.
Oraya girecek kadar zeki bir insanın,alan sınavların da başarız olduğunu düşünemiyorum ne yazık ki elimde değil.
Ben sıradan bir devlet üniversitesi mezunu biri olarak,üstelik sıradan bir bölüm bitirip bir yerlere gelmişsem bu benim şansım mı bilmiyorum.
Yönetici asistanlığı için 2 dil mimettir.Çok rahat iş bulabilirsiniz bu alanda,tek önerim bu olabilir size.
Zaten neden korkarsan başına gelir ..İyi karar vermişsin.İş bulmak öyle zor bir şey değil.İnsanlara bu şekilde algı yapmanız onun cesaretini kırar.