• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is mi mankenlik ajansi mi

Mesela arabam yok 3 vasita degistiriyorum hava buz gibi ve bu soguktan koruyabilecek tek bi montum var o da sisme kayakci montu gibi
Simdi ben bunu alip da kumas pantolonla nasil giyeyim Allah askina

Ben giyiyordum 😅 milletin ne düşündüğünden ziyade sağlığım önemli. Ne iş yapıyorsunuz tam olarak?

Mesela arabam yok 3 vasita degistiriyorum hava buz gibi ve bu soguktan koruyabilecek tek bi montum var o da sisme kayakci montu gibi
Valla ben giyiyorum
Beni iş yerinde görenler dışarda görseler tanımazlar o kadar ki tarz farkımız var
Bizde de kumaş zorunlu ve klasik ayakkabılar
Mecburen giyiyorum kendimi hiç iyi hissetmesemde.
Kotonun kumaş pantolonları slim fit oluyor paçaları dar üste cuk oturuyor 3 4 rengini aldım değiştir değiştir giyiyorum fiyatları da 50 tl civarı
Üzerine de düz kazak alın yine bi kaç renk değiştirin giyin
Dışınıza ne giydiğinizi dert etmeyin hiç oraya gidince çıkarırsınız zaten
Benim de yeşil montum var çok saçma kombini zor ama herşeyin üstüne onu giyiyorum alakasız da olsa ofiste çıkarıyorum nasılsa

Valla benimde arabam yok ve ince giymek zorundayım verdikleri şeyler çok kalın değil paşa paşa giyiyorum ince de olsa meslek yani yapacak bir şey yok calismak zorundaysanız mecbur

Yolda kotu hissetmiyo musunuz oyle de Bide pantolonlari ne renk aldiniz
Valla ben giyiyorum
Beni iş yerinde görenler dışarda görseler tanımazlar o kadar ki tarz farkımız var
Bizde de kumaş zorunlu ve klasik ayakkabılar
Mecburen giyiyorum kendimi hiç iyi hissetmesemde.
Kotonun kumaş pantolonları slim fit oluyor paçaları dar üste cuk oturuyor 3 4 rengini aldım değiştir değiştir giyiyorum fiyatları da 50 tl civarı
Üzerine de düz kazak alın yine bi kaç renk değiştirin giyin
Dışınıza ne giydiğinizi dert etmeyin hiç oraya gidince çıkarırsınız zaten
Benim de yeşil montum var çok saçma kombini zor ama herşeyin üstüne onu giyiyorum alakasız da olsa ofiste çıkarıyorum nasılsa

Bana sacmalik geldi acikcasi, isyerine mi gidiyorsunuz defileye mi?

Ben ozel hastaneye giderim genelde, 1 kez olsun kabul gorevlisi kiz ne giymis diye bakmadim. Benim icin onemli olan

- uslup nasil: saygili ve duzgun mu yoksa yilisik mi
- mahkeme duvari suratli, somurtkan olmasinlar: yuzume somurta somurta bakmasinlar valla hastaysam bir de hic cekemiyorum

Bu kadar. Kadin zaten oturuyor, ne giydigi gorunmuyor ki masanin arkasinda ne giyerse giysin bana ne....

Asgari ucret verip sonra da iyi giyimli birini beklemek zaten ayrica sacma ya neyse.

Giysi, makyaj tip gibi konularla kadınlara ayrım yapılmasından ayrıca nefret ediyorum.

Neyse konuya geleyim konu sahibesi isinden memnunsan bence birkac parca kiyafet al indirimden. Koton'dan kumas pantalon alabilirsin. Ustune de acik renkli bir gomlek + sueter veya kazak giyersin. 10tlye bile cok guzel kupeler var , tek tasli minik bir tane al. Makyajlik da uygun fiyatli bir rimel, bir allik al yeter bence.

Bölümünüz nedir? Gerçekten merak ettim, danışma veya banko sekreteri olsaniz onların formalari oluyor

Ben işyerinizin istediğinde anormal bir durum görmedim. Her kurumun kendine göre kuralları vardır. Özellikle de insanlarla birebir muhattap olunan sektörlerde tabii ki sizden temiz, bakımlı ve şık olmanız beklenebilir. Eski iş yerimde topuklu ayakkabı ve makyaj zorunluluğu vardı. İşe babet, bot, sporla falan gider iş yerinde topuklularımı giyerdim mesela. Makyaj içinde sizden bir mua profesyonelliğinde makyaj beklemiyolardır. Solgun gözükmeyeceğiniz, canlı ve taze görünümlü hafif bir makyajdır beklentileri. Yani bir hastaneye gittiğimde herhangi bir personeli tayt üstünde salaş bir tunikle ve sıfır makyaj, ne bileyim rasgele toplanmış bir saçla görsem genel olarak hastane ile ilgili olumsuz düşünmeme sebep olur. Her işin bir yakışanı vardır. İş yerinizin kuralları size uygun değil ise birebir insanla muhattap olunmayan, kıyafet yönetmeliği falan olmayan bi iş arayın derim.

Ben de spor giyinmeyi severim. Gunluk hayatta spor giyinirim, makyaj yapmam. Ancak is hayatinda giyim onemli. Ortama uygun giyinmek gerekiyor. Asiri makyaja gerek yok. Rimel, ruj ve goz kalemi bile yeterli olabilir eger makyaji sevmiyorsaniz. Kiyafet icin de cok cok abartmaya gerek yok. Şık spor kiyafet olabilir, kotu kastetmiyorum tabiki. Gomlek ve kumas pantolon gibi....

Canım bi kumaş pantolon birde gömlek giy tamam işte. Hatta üstüne ceket alabilirsin yada düz renk pantolon renginde bi hırka.
Sekreter, doktor asistanı hep böyle görüyorum ben.
Eğer yönetim gibiyse işin yine bi kumaş pantolon üzerine güzel bi kazak giyersin bi kolye takarsın olur.

Bugün lc de çok güzel kazaklar, trikolar vardı. 30-50 bandında.
Onların altına bi pantolonla çok şık olurdu.
Makyaj için de illa porselen olmasına gerek yok.
Bi kalem bi allık bide hafif bi rujda seni daha canlı gösterir.

Kadınlara bunun yüklenmesine çok karşıyım.
Ama eğer mecbursan o işe, sade şıklık yapabilirsin.

Hem kadın hem erkek çalışanın dış görünüşü, kılığı kıyafeti, makyajı vs özenli olmalıdır.
Özellikle hizmet sektöründe, hele hele hastanelerde çalışanlardan bunu beklemek çok normal çünkü oraya gelen kişilerin bilinçaltına da hitap ediyorsunuz. İnsanlar bilinçli veya bilinçsiz olarak bakımlı kişilerle muhatap olmayı tercih ederler. Tüm canlılarda bu böyledir. Kimse daha kendine özen göstermeyen biriyle çalışmak istemez ve bu bir kadın istismarı değildir. Şantiye veya bağ bahçe gibi bi yerde çalışmıyorsanız kendinize ekstra özen göstermek durumundasınız.
Güzel bi blue jean ve blazer ceketle de gayet şık olunabilir. İçine gömlek, bluz veya şık bi tshirt giyersiniz. Altına da az topuklu bi ayakkabı. Hafif makyaj ve bakımlı bi saç tamamdır.

uyari alacak kadar siz ne giyiyor olabilirsiniz diye dusundum acikcasi... hastane demissiniz guven vermiyor demissiniz. koskoca cerrahlarin sipidik terlikle gezdigini gordum ben ay bu adam guven vermiyor ben kendimi buna kestirmem demiyor kimse kapilarinin onu dolup tasiyor.

cok sacma sapan geldi, isyerinin belirledigi bir uniforma ya da kiyafet yonetmeligi yoksa boyle bir talepte bulunamazlar hele hele makyaj... hastane orasi yahu, gelenler hasta zaten kendinden tutunmus insanlar kim bakacak size de tipinizden rahatsiz olacak...

yine de, isinizi kaybetmek istemiyorsaniz degistirmek gibi bir fikriniz yoksa 3-4 kombin edinin, degistirip degistirip onlari giyin. koton bu konuda yardiminiza kosar. casual tarzinda cok uygun parcalari var. makyaj olarak ta bir rimel bir ruj muhtemelen isinizi gorur. bir arkadas fular demis siddetle katiliyorum,kot tisort bile giyseniz renk renk fularla cok hos gorunebilir

Bana hıc tuhaf gelmedı
Her ıs yerı kurumsal sırketler
Hasta ya da musterıyle bıre bır calısanlar tabıkı ozenlı gıtmelı
Ben emlak satısındaydım
Hergun ıse gıtmeden fönume kadar cektırıp makyaj yapıp gıdıyordum
Kım ne derse desın kendımız bıle bı yere gıttıgımızde bakımlı şık kışılerle muhattap olunca daha guven gelıyor

Bi hastanede calisiyorum bugun bana uyari geldi moralim bozuldu
Ben makyaj yapmiyomusum sik giyinmiyormusum olgun bi calisan kadin profilim yokmus bu da hastalarda guven sorunu yaratiyormus
Ya degistirecekmisim giyimimi makyajimi ya da yollarini benle ayiracaklarmis
Ben kendimi bildim bileli cok sade yasarim taki takmam kiyafetlerim hep spordur
Gittim is cikisi magazaya hem param yetmedi hem de denediklerim sanki annemin kiyafetlerini denemisim gibi oldu
Olmuyo iste universte ogrencisi gibi giyinebiliyorum yakismiyo emanet duruyo gibi
Ne yapmaliyim ben cok canim sikildi yardim edin lutfen :/
neden annenin kıyafetleri gibi olsun ki? dar paça düz siyah pantolon, üste tek renk bi badi, üzerine şık blazer ceket, rahat bi topuklu ayakkabı çok şık durur. google a blazer ceket kombinleri yazıp bakabilirsin.

Ben de sabah gözümün çapağini silip sacimi tepeden tollik yapip kot-kazak ise gidiyorum :)
O yuzden sizi anliyorum ama ben ofiste calisiyorum ve gelenin gidenin oldugu - şık olmami gerektirecek bir yer degil. Yüzüm canli zaten, çok da göze görünmüyor makyajsizligim (sevgilimle bulusurken bile anca rimel surerim)
Ama su bir gerçek ki gittigim yerlerde benimle ilgilen kişinin kiyafeti -hali tavri bence onemsiz değil... bugun mesela bütün gün hastanedeydim. Benimle ozel olarak ilgilenen bir kadin vardi. Girecegim her kisim oncesi doktoru arayip "askim kiz geldi alayim miii? Bitanem napiyorsun? Kizi tahlile alalim mii? Böcegim müsait mi röntgen? geliyoruz o zaman aşkim tamam" falan deyip durdu.
Bu bile beni rahatsiz etti mesela :)
Neyse ki siyah takimini çekmiş -ciddi giyinmisti. Öyle de olmasa "allahim nereye geldim ben" diye dusunebilirdim.
Ayni sekilde doktorlarla da... batın ultrason çektirdim mesela bugün . Bilen bilir- ust bolgen tamamen ciplak oluyor. Ben boyle seylerden cok utanan biri degilimdir ama doktorum günlük kumaş pantolon-ustune tsort giymisti. Sahsen ben rahatsiz oldum o an. Üstünde doktor önlüğü olsaydi surec benim icin daha iyi ilerlerdi çünkü hasta-doktor moduna girmis olurdum. Ama kot-tsort olunca adamla doktorculuk oynuyoruz gibi hissettim😅
Yani bence sirketiniz hakli. Insan icine cikiyorsaniz- hele de hastane ortami gibi stresli insanlarin karsinda gorecegi kisi olacaksaniz biraz daha profesyonel görünmekte fayda var.
Ama sirker size hem az para verip hem kaliteli giyinmenizi istiyorsa bu da yanlis.
Burada bir kiz konu acmisti mesela. Calistigi yer şık olmasini istiyormus-goz onunde durdugu icin. Ve kiza gayet yuksek bir limit vermislerdi gitsin kaliteli seyler alsin diye.
Ama tüm ulkenin boyle musasir medeniyet seviyesine gelmesi zor tabii...

Back
X