Ben de sabah gözümün çapağini silip sacimi tepeden tollik yapip kot-kazak ise gidiyorum :)
O yuzden sizi anliyorum ama ben ofiste calisiyorum ve gelenin gidenin oldugu - şık olmami gerektirecek bir yer degil. Yüzüm canli zaten, çok da göze görünmüyor makyajsizligim (sevgilimle bulusurken bile anca rimel surerim)
Ama su bir gerçek ki gittigim yerlerde benimle ilgilen kişinin kiyafeti -hali tavri bence onemsiz değil... bugun mesela bütün gün hastanedeydim. Benimle ozel olarak ilgilenen bir kadin vardi. Girecegim her kisim oncesi doktoru arayip "askim kiz geldi alayim miii? Bitanem napiyorsun? Kizi tahlile alalim mii? Böcegim müsait mi röntgen? geliyoruz o zaman aşkim tamam" falan deyip durdu.
Bu bile beni rahatsiz etti mesela :)
Neyse ki siyah takimini çekmiş -ciddi giyinmisti. Öyle de olmasa "allahim nereye geldim ben" diye dusunebilirdim.
Ayni sekilde doktorlarla da... batın ultrason çektirdim mesela bugün . Bilen bilir- ust bolgen tamamen ciplak oluyor. Ben boyle seylerden cok utanan biri degilimdir ama doktorum günlük kumaş pantolon-ustune tsort giymisti. Sahsen ben rahatsiz oldum o an. Üstünde doktor önlüğü olsaydi surec benim icin daha iyi ilerlerdi çünkü hasta-doktor moduna girmis olurdum. Ama kot-tsort olunca adamla doktorculuk oynuyoruz gibi hissettim

Yani bence sirketiniz hakli. Insan icine cikiyorsaniz- hele de hastane ortami gibi stresli insanlarin karsinda gorecegi kisi olacaksaniz biraz daha profesyonel görünmekte fayda var.
Ama sirker size hem az para verip hem kaliteli giyinmenizi istiyorsa bu da yanlis.
Burada bir kiz konu acmisti mesela. Calistigi yer şık olmasini istiyormus-goz onunde durdugu icin. Ve kiza gayet yuksek bir limit vermislerdi gitsin kaliteli seyler alsin diye.
Ama tüm ulkenin boyle musasir medeniyet seviyesine gelmesi zor tabii...