• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is mi mankenlik ajansi mi

Elbasantava

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
269
127
23
35
Bi hastanede calisiyorum bugun bana uyari geldi moralim bozuldu
Ben makyaj yapmiyomusum sik giyinmiyormusum olgun bi calisan kadin profilim yokmus bu da hastalarda guven sorunu yaratiyormus
Ya degistirecekmisim giyimimi makyajimi ya da yollarini benle ayiracaklarmis
Ben kendimi bildim bileli cok sade yasarim taki takmam kiyafetlerim hep spordur
Gittim is cikisi magazaya hem param yetmedi hem de denediklerim sanki annemin kiyafetlerini denemisim gibi oldu
Olmuyo iste universte ogrencisi gibi giyinebiliyorum yakismiyo emanet duruyo gibi
Ne yapmaliyim ben cok canim sikildi yardim edin lutfen :/

Bana da çok saçma geliyor asgari ücret verip hem de giyim kuşamın şık olmasını saçların yapılı makyajlı olmasını beklemek. İş için kıyafetiniz yok mu ? Yani siyah pantolon beyaz gömlek filan vermiyorlar mı çalıştığınız yerde?

Hangi biriminde çalışıyorsunuz ki? Taytla, kotla salaş bi şekilde işe gitmiyorsanız (mevki tabiki onemli) bi sıkıntı yaratmaması lazim. Acaba çok mu özensiz gibi duruyorsunuz? Mesela yöneticilerin daha dikkatli giyinmeleri gerekir

Bence haklılar..Yani spor kıyafetlerle gerçekten orada güvenilir bir hava yaratmaniz çok zor yerine göre giyinmelisiniz..
Siz manken ajansımı demissiniz ama işiniz dolayısı ile şık giyinmeniz şart aslında
Ama ya makyaj? Bide hani para olsa bile ben o zevk sahibi yapida degilim alismisim ya ogrenci gibi giyinmeye bana emanet gibi duruyo gibi geliyo
Guzel giyinmek kendime yakistirmak icin ne yapmam gerek bilmiyorum yardimci olun lutfen

Kimse sizden manken gibi giyinmenizi beklemiyordur. İş yerinde hele ki insanlarla birebir diyalog içindeyseniz sizden makyaj, şık giyim beklemeleri normal. Bunun kadınlara özel olduğunu düşünmüyorum erkeklerin de 2 karış sakal ile işe gitmesine izin verilmiyordur örneğin. Keşke herkes istediği gibi giyinse ama iş yerinin bir düzeni var bu düzenin dışına çıkıyorsanız uyarılmanız normal. Giyiminiz öğrenci gibi ama artık öğrenci değilsiniz.

Hic sasirmadim ,kadin olmak zor cunku.is arama sitlerinde cok sik gordum "eli yuzu duzgun yada fiziksel gorunusune onem veren bayan elemanlar" diye...Kadinsan eger dis gorunusun dikkat cekici olmali is hayatinda.Isin garibi bakimli gorundugun zaman da "araniyormussun " gibi de bir algi olusur erkekler de.Dedigim gibi kadin olmak zor is hayatinda bile; ya taciz edilir,ya baski gorur,ya kucumsenir...

Kimse sizden manken gibi giyinmenizi beklemiyordur. İş yerinde hele ki insanlarla birebir diyalog içindeyseniz sizden makyaj, şık giyim beklemeleri normal. Bunun kadınlara özel olduğunu düşünmüyorum erkeklerin de 2 karış sakal ile işe gitmesine izin verilmiyordur örneğin. Keşke herkes istediği gibi giyinse ama iş yerinin bir düzeni var bu düzenin dışına çıkıyorsanız uyarılmanız normal. Giyiminiz öğrenci gibi ama artık öğrenci değilsiniz.
Isyerin de elbette kurallar vardir,kimsenin soylemesine bile gerek kalmadan kisinin hangi ortamda nasil giyinmesi gerektigini bilmesi gerekir ammmaaa hic bir kadin makyaj yapmak zorunda birakilmamalidir.bu zorbaliga girer.Topuklu giyme zorunludur diyemez (sadece ornek) .Dediginiz gibi erkekler uzerin de elbette kurallar uygulaniyor olabilir bu konuda biz kadinlara cok fazla yukleniliyor.Gobekli oldugu icin hic bir erkegin ise alinmadigini duyamazsiniz ama kilolu bir kadin icin buju soyleyemeyiz.Hatta is gorusmesin de dis gorunusunun elestirildigi kadinlar biliyorum.

Güzel giyinmek için çok para harcamanıza veya manken gibi giyinmenize gerek yok. Birkaç tane siyah kumaş pantolon alın. Bir giydiğiniz pantolonu iki gün sonra yıkayın kurumazsa öbürünü giyin. Siyah pantolonun üzerine her türlü kazak bluz uyar. İndirimde çok uygun fiyata kazaklar bluzlar satılıyor.

Isyerin de elbette kurallar vardir,kimsenin soylemesine bile gerek kalmadan kisinin hangi ortamda nasil giyinmesi gerektigini bilmesi gerekir ammmaaa hic bir kadin makyaj yapmak zorunda birakilmamalidir.bu zorbaliga girer.Topuklu giyme zorunludur diyemez (sadece ornek) .Dediginiz gibi erkekler uzerin de elbette kurallar uygulaniyor olabilir bu konuda biz kadinlara cok fazla yukleniliyor.Gobekli oldugu icin hic bir erkegin ise alinmadigini duyamazsiniz ama kilolu bir kadin icin buju soyleyemeyiz.Hatta is gorusmesin de dis gorunusunun elestirildigi kadinlar biliyorum.
Tamam da makyaj dediğiniz de düğüne gider gibi değildir bi rımel bir ruj allık yeter ayrıca memnun olmayan çalışmayabilir zorbalık olduğunu düsünmuyorum muhtemelen hastalara birebir görüşen bir işi vardır ve özel hastanelerde böyle seylere dikkat ediyorlar

Isyerine uymak zorundasiniz üzgünüm ama :KK43: daha uygun markalardan bakin koton lcw gibi 2 renk kumaş pantolon ,gömlek,topuklu da iş görür bi de ceket alın öyle değişip değişip giyiverin. Ruj allik rimel tamamdir. Bazı yerlerde uymak zorunda olabiliyoruz kurumsal durumlarda özellikle. Benim makyajım silinse uyarı alıyorum , tirnagimda ki oje dahi kontrol edilir isim geregi isime ve kendime olan saygim sevgimden dolayi yapıyorum severek. Prestiji ve kuumsalligi ile ilgili kişisel algılamayın. Yapacak bisey yok ekmek parası 😊

Ama ya makyaj? Bide hani para olsa bile ben o zevk sahibi yapida degilim alismisim ya ogrenci gibi giyinmeye bana emanet gibi duruyo gibi geliyo
Guzel giyinmek kendime yakistirmak icin ne yapmam gerek bilmiyorum yardimci olun lutfen
youtube da günlük makyaj videolarını izleyerek öğrenebilirsiniz. zaten çok abartı makyaj yapmanıza gerek yok.

Yani çok profosyonel bir makyaj yapmanizi zaten beklemiyorlar sadece çok hafif yaşınıza uygun sizi hoş gösterecek bir makyaj yeter li..
Biraz ten teninize uygun fondöten,bir rimel ve açık tonlarda bir ruj bile yeter..
Youtube da makyaj videoları var izleyebilirsiniz

Bana da düz ayakkabı yerine topuklu ayakkabı giyiyorum diye uyarı gelmişti. Topuklu dediysem, 3-4 cm.
Çok geçmeden de istifa ettim zaten.
Umarım istifa etmek gibi bir imkanın vardır, yoksa Allah kolaylık versin diyorum.

Saydığınız örnekler elbette mevcut ne yazık ki ama konu sahibinin yaşadığı durum üzerine konuşmalıyız bence. Neticede konu sahibi kilolusun kilo ver diye eleştirilmiş değil. Ben hiçbir iş görüşmesinde dış görünüşümden dolayı eleştirilmedim. Bankaya iş görüşmesine bir arkadaşım kot pantolon ile gittiğinde eleştirilmişti ve ben iş verende bu konuda suç bulamadım. Banka gibi bir ortam kot pantolonu kaldırmaz çünkü. Kişinin hangi ortamda nasıl giyinmesi gerektiğini bilmesi burda devreye giriyor işte.
Kendimden örnek verirsem fazla beyaz ve solgun bir yüzüm var. Makyaj yapmazsam en az 5 kişiden hayırdır hasta mısın yüzün çok solgun dönüşü alıyorum. Bu yüzden özellikle iş yerinde makyaj benim için zorunluluk.
Kimsenin konu sahibine her gün kırmızı ruj sürmek zorundasın, profesyonel makyaj şart dediğini sanmıyorum eğer deseydi evet bu zorbalığa girerdi ama iş yerinde hafif bir makyaj daha sağlıklı, canlı, özenli görünmek için bence olması gereken. Konu sahibi de daha cansız, solgun gözüküyor olmalı ki dikkat çekmiş ve makyaj yapmalısın uyarısı almış. Herkes daha klasik, şık ama konu sahibinin kendi tabiriyle üniversiteli gibi giyiniyorsa göze batmaması kaçınılmaz.
Herkesin istediğini giyinebildiği bir çalışma düzenimiz yok ve önümüzdeki yıllar içinde olması mümkün değil.

Mesela arabam yok 3 vasita degistiriyorum hava buz gibi ve bu soguktan koruyabilecek tek bi montum var o da sisme kayakci montu gibi
Simdi ben bunu alip da kumas pantolonla nasil giyeyim Allah askina

Yani size kalkipta kat kat makyaj yapın demezler. Ruj allık ve rimel yeterli. Topuklu ayakkabidan ziyade de t shirt yerine gömlek. Acaba cok mu renkli ya dasalaş giyiniyorsunuz ? Kot yerine kumaş pantolon isteyebilirler. Saçınızı da örülü kullanıverirsiniz. Bir gün örüp bir gün açarsiniz. Olay bakimli görünmekte süslenmektense. Bazı işyerlerinde güzellik salonlarında özellikle badana yapmış gibi bir ton fondöten pembe rujlar simsiyah kaşlar cok cirkin duruyor öyle de yapmayın. Onun disinda bir beyaz kazak bir beyaz gömlek 3-4 tanede renkli fular alın. Spor ayakkabi dahi giyseniz şık görünürsünüz

Son düzenleme:
Back
X