İş kurmak istiyoruz aklımız da Kreş açmak var.Lütfen fikirlerinizi bekliyoruz l

Yorum için teşekkürler.Bu kadar düşünüp araştırma nedenimiz elma armut yetiştirmeyeceğimizin farkında olmamızdır...

Benimde kafamda bir kac is var ama daha tam belirgin degil. 2-3 ay sonra belli olacak. Ithalat kolay is degil bir tek yabanci dille bitmiyor. Kres daha mantikli bence. Cafe acmayi da unut derim.

Senin için de hayırlısı olsun.İthalatın zor olduğunu stresli olduğunu biliyorum daha önce ithalat yapan firmada görev almıştım yabancı dil yanı sıra tecrübeye de sahibiz.Kreş üzerinde duruyoruz daha sıcak bir fikir gibi gelmişti....

Arkadaşlar aramızda kreş ya da anaokulu olan var mı?devir mi alsak kendimiz mi açsak ne yapsakşaşırdım kaldım az zamanım kaldı 10 gün sonra kardeşim geliyor elim de hiçbir şey yok:44:

Insallah hayirlisi. Olurda Turkiye'ye yerlesirsem aklimda olan bir is. Belki beraber yapariz kimbilir:) Bir kac yerden haber bekliyorum bakalim kismet.

Eğer anaokulu açmak niyetindeyseniz, MEB'e değilde Sosyal Hizmetlere (SHÇEK) bağlı açarsanız daha avantajlı
çıkarsınız, çünkü MEB bu konuda sıkı kurallara sahip ve insanları gereksiz ayrıntılara boğmak konusunda
oldukça iddialı.
Madem kızkardeşiniz yurt dışından geliyor o halde iki yabancı dil öğreten, yabancı dile ağırlık veren bir anaokulu
açın derim. Çünkü anaokulu seviyesinde ciddi bir dil eğitimi veren anaokul sayısı az ya da çok pahalı.

Tabi uyarmadan edemeyeceğim iyi bir reklamcı olmanız gerek çünküü ebeveyenleri tanıdıkça
beklenti ve kapris konusunda ne kadar yaratıcı olduklarını çok yakından göreceksiniz :))

www.kresler.org - Kreş Açmak,Kreş Kurmak

Bunun haricinde Çocuk Parti Evi veya Çocuk Oyun Evi açmanız daha akıllıca olabilir.
Çünkü bu konuda ihtiyaç çok, alternatif pek yok.

Fikir vermesi açısından şu adresleri inceleyebilirsiniz:

curcunapartievi.com Çocuk Parti Evi

Eve Sığamadık Parti Evi - Ankara Çankaya'da Çocuk Doğum Günü kutlamak ve eğlence için en iyi adresiniz...

Arkadaşlar aramızda kreş ya da anaokulu olan var mı?devir mi alsak kendimiz mi açsak ne yapsakşaşırdım kaldım az zamanım kaldı 10 gün sonra kardeşim geliyor elim de hiçbir şey yok:44:

canım kreşim anaokulumyok ama,5 yıl bu işi yaptım.2011 yılında hamile kalınca bıraktım.ve hala evdeyim ama kızım biraz büyüyünce tekrar başlayacağım.ben çocuk gelişimi mezunu olarak işimi seviyorum.gerçekten çok güzel,keyifli ama bir o kadar da zor bir iş.
eğer baştan kurayım bu işi diye düşünüyorsan her türlü riski göz önüne alacaksın.yeterli sayıda öğrenci bulman bir kaç yılı alabilir.o öğrencileride anaokulun çok donanımlı olur eğitimciler iyi olur ise bulursun..ama dersen ki ben çok iyi reklam yapacağım,herşeyiyle dikkat çeken(anaokulu kreşlerde herşeyin göze hitap etmesi gerek)bir kurum kuracağım der ve buna odaklanırsan tabi ki başarırsın..

çok çok teşekkür ederim,aynı şeyi az önce arkadaşımla paylaştım çocuk parti doğum günü organizasyon işini çok yararlı oldu linklerin ,bu arada abimle birlikte açmayı düşünüyorum canım

yorumun için teşekkür ederim,ben de reklamın çok önemli olduğunu düşünüyorum.Hatta çocuk gelişimi ve eğitimi için farklı yöntemleri araştırıyorum. Bunları basın yolu ile duyurmayı açılışı vs.fakat açıkçası biraz inceledim o kadar çok devreden var ki rahatsız oldum; bir de arkadaşım İzmir in 250 çocuk kapasiteli kreşlerinden ve çok iyi eğitim veren kreşinden birinde çalışıyor çok zor olduğunu maddi açıdan da son dönemde çok sıkıntı olduğunu belirtti.Piyasa bozuk olduğundan velilerden ödemeleri çok gecikmeli aldıklarını söyledi:44: soğudum anlayacağın ayrıca bir kaç şubeleri var 80 kişilik şubenin bu ay ki mutfak masrafı 20 bin elektiriği suyu 5 bin tl dedi deterjanı vs.çok gideri var riski de çok fazla olduğunu hiç girmemem gerektiğini söyledi walla açıkçası kötü oldum

kreş ruhsatı için gerekenler, alacağınız sorumluluğunuzun yükü düşünüldüğünde pek cazip gelmiyor. Her köşe başında 1 kreş açıldığından, çoğunun masraflarını bile karşılayamadığını, devretmek yahut kapatmak zorunda olduklarını görürsünüz. Bana kalırsa cafe daha mantıklı ancak iyi bir yerde açılması gerektiğini unutmayın. İyi bir yerde dükkan kirası, masraflar vb. için de iyi bir sermayenizin olması gerektiğini göz önünde bulundurun derim.

Ben bir devlet anaokulunda idareciyim.Kreş ve anaokulu farklı kavramlardır.Kreşler sğlık bakanlığına bağlıdır ve 0-3 yaş çocuklarına yalnızca bakım hizmeti verirler.Anaokulları ise milli eğitim bakanlığına bağlıdır ve 3-6 yaş arası çocuklara bakım ve eğitim hizmeti verirler.Öncelikle hangisini açacağınıza karar vermelisiniz.Her ikisinin de prosedürleri farklı.Anaokulu açarsanız mutlaka üniversite mezunu bir yöneticinizin olması gerekiyor.Onun diploması olmadan anaokulu açamazsınız.O diploma açacağınız okulda sürekli asılı kalacak. Tabi öğretmenlerin de en az kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu olmaları şart.Ama ben üniversite mezunu tavsiye ederim.

kreş açmak için epey prosedür gerekiyor. birde velilerle uğraşmak zor.

bir veli hergün yumurta yensin diyorken öbürü itiraz edebiliyor.

pedegog yada psikolog var mı diye soruyorlar.

ithal ürün getirip satmak daha iyi olmaz mı? mesela oyuncak. kaliteli, lisanslı ürünler.
alerji yapmayan şeyler.

yada biberon diye bir mağaza vardı. 0-4 yaş bebek için gerekli olabilecek herşeyi satıyordu.
badi, oyuncak, küvet, biberon...

iş yapacağınız yer ve çevrede önemli... insanların alışveriş yaptığı, yürüme yolu olan bir yer olmalı. akan trafiğin olduğu bir cadde de en mükemmel yeri bile açsanız kimse uğramaz.
yada sadece üniversite öğrencilerinin takıldığı bir caddede kimse bebek mağazasına girmez...

hayırlı uğurlu olsun şimdiden... ticaret bir rüzgar, bazen yelkeni şişir gemiyi yürütür, bazen yelkeni yırtar, gemiyi batırır.

Sebay linkli arkadaşım fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Ben size bir şey sormak istiyorum hedefim en az 50 cocuğa eğitim vermeyi hedefliyoruz.Tahmini 50 çocuklu ana okulunda kaç öğretmen çalışmalı kaç hizmetli olmalı ve mutfak masrafı aylık ne kadar olur en azından gelir gideri de hesaplamak lazım yardımcı olursanız sevinirim ...

Son düzenleme:

Sağol canım her iş olabilr her türlü fikre ihtiyacımız var tabiiki sermayede önemli walla Allah yardımcımız olsun...

Evet canım kar marjinali yüksek bir iş cafe tabbii herşey yolunda gider sevilirse gerçi ben yapabileceğimize inanıyorum.Ben İzmir de yaşıyorum bizler 12 ay haftada ortalama 3-5 günümüz cafelerde geçiriyoruz.Sıcak olduğu için evlere kapanmak istemiyoruz kışın da sopğuk olmadığı için bazen Ocak ortası sahil kıyılarındaki cafelerde dışarıda kahvaltı yapıyoruz hemen hemen belirli yerler de her cafe dolu gezmeyi gece geç yatmayı seven keyifçi insanlarız fakat vakit çok önemli abim eşinden ayrıldı anneleri yanlarında değil çocukları babaya verdi.Çocukların babaya ihtiyaçları var;benim de iki çocuğum bir eşim ve sorumluluklarım var cafe olayı çok zamanını alıyor elema yönünden riskli araştırıp gözlemlediğime göre sermaye de çabası iyi masraf yapmak gerek görsellik önemli off Hayırlısı bakalım.....

Ben Ana Sınıfı Öğretmeniyim şu ana kadar farklı kurumlarda Öğretmenlik yaptım devlette üç sene ücretli Öğretmenlik yaptım şu anda bir kurumda Müdüre olarak çalışıyorum ama artık kırk yaşındayım bilgimi ve tecrübe mi kendi açmış olduğum kurumda değerlendirmek ve kendim kazanmak istiyorum bu konuyla ilgili bir ortak arayışı içindeyim sizde bir ana okulu yada Çocuk oyun evi açmak ve işletmek istiyorsanız neden birlikte yapmayalım .(meralbakis@gmail.com)

Tekstil işinden anlar mısınız bilmiyorum ama kardeşinizin yaşadığı ülkede bağlantılar kurup, aldığınız örnekleri burada ki fason firmalara yaptırıp komisyon alabilirsiniz. Eniştenin kız kardeşi Almanya ile böyle bir iş yürütüyor ve çok iyi paralar kazanıyor.

İşin içinde çocuk olunca büyük sorumluluk gerektirir bende düşünmüştüm ama cesaret edemedim allah korusun bişey olsa direk sizi suçlarlar,iyi düşünün derim.

Sakin kardesin gelmesin yurtdisindan. Hangi ülkede bilemiyorum, fakat kesin sosyal bir yardim alabilir. Cocuklar kres'e gittigine göre, is bulabilir, egitim alabilir, kendine bir meslek edinebilir. Bunun yani sira hobbisi olsun. Türk derneklere gidebilir, yada belediyenin organize ettigi kurslara katilabilir. Böylelikle yalniz kalmaz.

Ve cocuklarini kres'e birakmak ayri, bir kres acmak ayri. Cocuk gelisimini ögrenmek, bunun egitimini almis olmak cok önemli. Hangi aktiviteler yapilir, hangi yas grupa, bunlari bilmek cok önemli.

Kardesin giderse, o cocuklar orda ziyan olur. Zaten egitim sistemi berbat Türkiyede. Hayatlari sinavdan ibaret olur ve zor adapte olurlar. Ve velev ki kres tutmadi. O zaman kardesin ne yapacak? O borcun altindan nasil kalkacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…