İş kurmak istiyoruz aklımız da Kreş açmak var.Lütfen fikirlerinizi bekliyoruz l

benesmeralda

Kanatlarım var ruhumda...
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
110
17
298
Arkadaşlar İzmir de yaşıyorum.4 yıl önce işimin yoğunlyuğundan dolayı doğum sebebiyle işten ayrıldım.Uuzuuuun bir dönem dinlenmiş oldum. Kardeşimin de eşinden boşanması ile hem ona deestek olmak için hem de kendi ihtiyaçlarım için birşeyler yapmayı düşündük.İkimizin de iki çocuğu var bundan olsa gerek ilk önce kreş fikri geldi aklımıza biraz çevre araştırması yaptım oğlumun kreşi ve çevre kreşler vs. aslında işin temiz saatleri belli kazançlı bir iş gib geldi fakat çok riskli bir iş olduğunu ve ağır sorumluluk gerektirdiğini karşıdan gördüğümden farklı olduğu konusunda uyarılar aldım;ikinci olarak cafe işi geldi aklımızdan bu işinde çok yıpratıcı olduğunu kendine ve ailene ayıracak vaktinin kalmadığını çalışanlara bağımlı olduğunu söylediler,açıkçası umudum kırıldı.İki kardeş önceki işklerimizden edindiğimiz tecrübe ve kişilik özelliklerimizden dolayı insanlarla kolay iletişim kurabilen prezantabl hırslı ve çalışkan bir yapıya sahibiz.Kardeşimin maddi manevi benimde ruh sağlığım için acil işe ihtiyacımız varne iş yapabileceğimiz konusunda ve ayrıca kreş ve cafe ile ilgili tecrübeleriniz var ise eğer lütfen bize yardımcı olup fikirlerinizi paylaşın

Son düzenleme:
Yurt dışı bağlantılı işler de olabilir...Benim ithalat tecrübem kardeşiminde iyi yabancı dili var

Benimde kafamda bir kac is var ama daha tam belirgin degil. 2-3 ay sonra belli olacak. Ithalat kolay is degil bir tek yabanci dille bitmiyor. Kres daha mantikli bence. Cafe acmayi da unut derim.

Eğer aklınızda iş kurmak varsa ve daha belirlemediyseniz tekstil işine girmenizi öneririm. Ablam 4 sene önce bu tarz bi yer açtı ve şuan gayet iyi para kazanıyor. Ama markalaşma yavaş yavaş kalkmaya başlıyor insanlar tek örnek giyinmek istemiyorlar bu yüzden farklı markalardan ürün alabilirsiniz diye düşünüyorum.

kreş ısı cok daha zor olur .kreş acmak ıcın ne kadar ısletme sahıbı olsanız da

en azından meslek lısesı cıkıslı cocuk gelısımı mezunu olmanız lazım ,

sonuc da velıler cocuklarını emanet edıyor .egıtmenlerınden tutun ısletme

sahıplerıne kadar verımlı olmasını ısterler .

sonra cocuklar ıcın 1-2 cocuk gelısımı mezun ogretmen de almanız gerekıyor .

onlar da ozel kurumlar da az para almıyorlar gucunuz yeter mı buna ?

en ıyısı cafe ısletmecısı .kucuk bır yer acarsanız elemana bıle ıhtıyac

duymazsınız .ıkı kısı kucuk bır yerı ısletebılır .olmadı bır tane eleman alırsınız .

Son düzenleme:
merhaba öncelikle inş.gönlünüzden geçen bi iş olur ,bende izmirde yaşıyorum benimde hep kafamda cafe açmak var,hatta ist.te çok beyendiğim bi yerin şubesini açmak isterim ama henüz maddi şartlarım buna el vermiyor.umarım herşey sizin için güzel olur

Kreşi açmak için mezuniyet aranmıyordur büyük ihtimalle ama tabi çalışacak olanlarda olması gerekiyordur herhalde. Onun dışında kreş anaokulu gibi işlerin belli ve ayrıntılı kuralları vardır açılacağı yer, düzeni yangın merdiveni Tuvaletlerin çocuğa uygunluğu uyunacak bölüm var mı vs aklıma şuan gelenler bunlar. bu işin içinde değilim dolayısıyla muhakkak bilmediğim ve çocuklar için önemli olan başka şeyleride vardır. yani haydi ben bi müstakil ev kiraladım kreş açalım deyip açılış yapamıyorsun bildiğim kadarıyla kreşlerde meb'e bağlı oluyor. yani eğer açmayı düşünüyorsanız bence muhakkak geçmişinde bu işi yapmış tecrübeli birini bulmanız ve beraber adımınız atmanız gerekir ya da fgerçekten bu ayrıntıların tamamını iyi bilen bir uzmanla berber işe başlamanız lazım açılış kısmında...

cafe işi belki daha uygun olur hem iki kişi olmanızdan dolayı tek kişinin omuzlarını tüm yük binmeyeceğinden altından kalkılabilir amatabi haftasonunun olmayacağını düşünmeniz lazım... Belediye ve maliye dışındaki resmi işlemlerin dışında ayrıca hijyenin önemli olduğu bir iş olduğu için çalışanların bulaşıcı hastalığı vs olmadığına dair belli zamanlarda rapor almanız filan gerekir o da basit birşey zaten.

tek fikir verebilirim lütfen işinin ehli insanlar çalıştırın, ucuza çalışıyorlar diye lise çocuk gelişimi mezunu insanlar almayın...onlar yardımcı olarak çalışsınlar.ana işi öğretmenler ve "4 yıllık" çocuk gelişimi mezunlarına bırakın... çocuklar için yeterli oyun alanı sağlayın prosedürden ziyade,bizim çocuklarımızın burda emniyette olduğuna ,eğlendiğine ve öğrendiğine emin olabilirmiyiz diye düşünün...elma armut yetiştirmiyorsunuz,çocukla ilgileneceksiniz sonuçta.

acık konusayım.. her nerde isenız kres veya cafeden önemlisi oradaki insanların etkınlıgıne gore bi işyerı acmanız sizin için daha kazanclı olur..

mesela;

okul cevresındeysenız--kırtasıye,pastane,borekci,kantın gibi market yada okullarda kantınler için ihaleler duzenlenıyor eger yeterli sermayenız varsa olabılır dıcem ama yaz aylarında 3aylık surecte baska iş bulmanız gerekıyor..

halk egitim cevresındeysenız; yuncu,yapı-market satan dukkanlar, pastane-borekcı,kırtasıye ,cay evi vsvs

carsı içiyse; ayaküstü yenılebılecek gıdalar,doner gibi.. büfe ,simit sarayı..sermayenız mıktarında nezih bir lokanta

univ -kampus o tarz yerlerse; camasırcı ,apart,kuru temzleme, oğrencıye uygun lokantalar,cafeler vs..

sermayenız ve bulundugunuz muhite göre iş yerınızı ona göre secın derim.. birde kira olacak buyuk ıhtımal işte o muhite gore kiralayacagınız iş yerınınde artacagını unutmayın.
kreste olsa cafede olsa sigortalı işçi calıstıracaksınız nıhayetınde..

krese göre ben cafeyi tercih ederdim.. kresin sorumlulugu daha fazla cunku... şimdiden hayırlı olsun,bol kazanclar dilerim

aslinda ayni fikir iki sene once ve hala yine bende'de var.
Siz turkiyede yasiyorsunuz gerci... bizim burda kres acmamiz icin bir suru degisik rapor,projeler hem dis hem ic binanin( yada evin) hazirlanmazsi gerekiyor. Agir sorumluluk gerekdigide cok dogru, ornegi bizim burda bir cocuk ayagi kaydi, dusdu.. onun icin bile rapor hazirlamak sorundayiz, yada hesabini vermeliyiz, eminim turkiyede'de hemen hemen ayni islemler vardir. Kagit isi cok! Ama cok kazancli bir is..
Zadece ikiniz yapacaksanizda ozaman belirli bir sinira kadar cocuklara baka bilirsiniz ve bunlarda cocuklarin yasina gore degisiyor.
Ayrica Temizlilik konusunda cok dikat etmeniz gerekiyor, havalandirma, vs
Riskililigide bir nefi size bagli. Ama kresde calismaniz icin bunun uzerine bir eyitim almaniz gerekmiyormu?

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum tecrübe ve önerilerinizi değerlendirip araştırıyorum;fikirlerinize ihtiyacım var bekliyorum...

kreş açmak cok buyuk sorumluluk.. bır cocugun en onemlı temellerı okul oncesı egıtımde atılıyor.. bunun ıcın egıtımler almalı ve yanınızda mutlaka cocukları psıkolojılerınden anlıyan bırı calıstırmalısınız.. egıtımlı bırı yanı.. mesela benım yıgenım krestekı resımlerınde hıc anne babasıyla kendını yanyana yapmıyormus.. okuldakı hoca cagırdı ve o resmın aslında cok yalnızlık cektıgını aılesının calıstıgı ıcın onu sevmedıgını dusundugunun bır sıımgesıymıs... bu cok kötu bır durum ınan...

Canım yorumun için teşekkürler. Benim kardeşim de yurt dışından gelip yerleşecek asıl o yüzden iyi araştırmaya çalışıyorum;çünkü orada ki imkanlarını bırakıp gelecek tek başına iki çocukla çok zorlanıyor hiç kimse ve desteği yok.O nun tecrübelerinden de yararlanmak istiyorum neticede kreş polursa eğer Onun da 2 çocuğu var 7 senedir kreşe gönderiyor çocukları sistemi yöntemi biliyor bir şeyler katabilir fayda elde edebiliriz diye düşünüyorum.Temizlik konusu hijyen şart problem olacağını sanmıyorum ikimizde titiziz zatenKreş açmak için prosedür olarak kurucu müdürün bu eğitimi almış olması kafi diye biliyorum;ayrıca çok araştırdım kursa gideyim diye fakat böyle bir kurs eğitim kurumu yok üniversite gibi 2 ve 4 yıllık eğitimler mevcut talep olmadığı için de açılmıyormuş malesef 17 yıllık anne olmamam rağmen ve zaten bu işin eğitimini alan öğretmenler çalışacak olsa bile konuya tamamen hakim ve profosyenel açıdan bakabilmek için araştırdım fakat bulamadım.Canım senin için de en hayırlısı ne ise o olsun umarım her şey senin de bizim de istediğimizden de daha güzel olsun.

Son düzenleme:
Canım yorumun için teşekkür ederim her şey den önce ben iki çocuk annesiyim ;evlat sahibi olmayı insanın kendinden düşünmeden vazgeçebilmesi olarak yorumluyorum.Bana emanet edilecek çocuklar eğer kreş işi olursa tabii ki benim için ticari ranttan önce vicdani sorumluluk altına sokacak.Bu yüzden bu kadar düşünüyorum yoksa kaygısızca hemen açabilirim.Bu sorumluluğu omuzlamak hak verirsiniz ki hiç kolay değil insan her işten para kazanabilir fakat bu onun her işi iyi bilinçli ve ahlaklı yaptığı anlamına gelmez.Ben ne işi yaparsam yapayım kimsenin vebalini üzerimde taşımayı istemiyorum ki psikolojisi bozuk bir insanın çocuklara nasıl hitap etmesini bilmeyen insanların yetiştiremediği çocuklarımız geleceğin suçlularıdır ve ben zaten böyle bir yükü kaldıramam kaldırmak istemem.Herkes işinin ehli ve sabırlı vicdanlı tecrübeli bilinçli olmak zorunda işin ucunda hepimizin çocuklarının geleceği var! Her şeyin hayırlısı olsun...

ikiside çok zor işler sorumluluklarıda ağır.Al sat öneririm, bijuteri, iç çamaşırı, çorap dünyası çanta açık parfüm vs. bayanların kolaylıkla üstesinden gelebileceği işler ve doğru yapıldığında güzel paralar dönüyor.Ayrıca gıda sektörünüde düşünün bence.

Canım yorumun için teşekkür ederim.Hangi iş olduğuna bir karar versem zaten İzmir deyim mutlaka o iş ile ilgili yere açmayı düşünüyoruz.Fikirlerin için sağol,mesela üniversite çevresi apart çok güzel fikir bu da geçmişti önceden aklımdan Her şeyin hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…