İş kurma fikri

celsede bitecek yani 5 dk da
Mahkemeye kdr bile hala bi ihtimal varken kocan kişisi senden af dilemiyorsa bu iş bizimki gibi çoktan bitmiş.aile iyi doldurmuş onu ne diyim!
Allahım yeni hytnda iyilerle karşılaştırsın
:)
Yanlış konu. Ama inşallah bu yorumları açacağınız konularım olmaz :)

Yok şirket kurmak gibi değil de kendimize ek gelir olabilecek potansiyel bir iş kurarsak tutarsa şirket açabiliriz

Ne muhendisisiniz peki, ne yapabilirsiniz?
Ben netten satis cok yaptim, son aylarda biraktim. Platformlarin cogu fatura kesmenizi istiyor.
Ama muaf tutulan seyler var tabii

Açık konuşmak gerekirse ilk etapta deneme amacıyla vergisiz bir alışveriş deneyip sonrasında iş tutarsa vergi levhası vs tercih ederiz
Şikayet edilirseniz ne olacak? Ben fatura kesmeyen satıcıdan alışveriş yapmam mesela, fatura kesecem deyip kesmezse de şikayet ederim. İnternet ortamında satış yapacaksınız sonuçta, takip edilmeniz çok olası. Satmadım da diyemezsiniz. Bu kez ceza ödemek zorunda kalırsınız ki devleti dolandırma suçuna bile girer vergi kaçırma.

Hayır tabiki demek istediğim fiziki bir dükkan, vergi levhası takılı bir yer değil. Ki halihazırda babasına ait bir şirket gözüküyor. Oradan yürüyebiliriz. Eğer tutarsa kendimize ait bir yer halledebiliriz. Trendyolda vs zaten fatura kesmeden şirket açmak imkansız.

Ya daha yuksek alanlari da var. Sizin ki hep ayni sirkette mi calisti acaba? Cok azmis, 15 sene icin
Eşim aslında alanında oldukça deneyimli bir gıda mühendisi,çok fazla firma değiştirdik.Şansımız yaver gitmedi.Kurumsal bir firmada calışmıyorsanız eğer özel sektör tam bir emek sömürücüsü.

20 - 25cmlik minyatür heykellerden (batman, john wick minyatürü vs.) üretebilirsiniz. Yani maliyeti nedir bilmiyorum ancak bu tip ürünlerin koleksiyonunu yapan ve bu minyatürlere yüzlerce lira ödeyen insanlar tanıyorum. Hatta ilk aşamada 2. El ürün satılan sitelerden satış yapmaya çalışabilirsiniz eğer trendyolda falan online şirket açmayacaksanız.

Mesleğiniz ne ?

Bunun yerine mühendis falansanız matematik fizik özel dersi vermeyi deneyebilirsiniz insanların en çok ihtiyaç duyduğu dersler iyi öğretirseniz öğrenci öğrenciyi getirir.

Yani şu durumda şirket kurmak pek mantıklı görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…