- 27 Mayıs 2014
- 832
- 1.659
-
- Konu Sahibi possibleornot
ne yapacaksanız hedefiniz sosyal medyayı iyi kullanıp oradan yürümek olsun su an piyasa orda dönüyoHerkese merhaba
Ben ve sözlüm mühendisiz. Fakat çok düşük maaşlarla çalışıyoruz.
Aklımızda iş kurma fikri var ek olarak. Ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz bilmiyorum. Zamanı mı onu da bilmiyorum. E-ticaret olabilir , 3D yazıcımız var oradan ürün satmak olabilir. Ama aklımızda fikir yok maalesef :) Sadece ek gelir için düşük bütçeli birşeyler üretmek istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz ? Üretime nasıl karar verebiliriz ? Veya tam zamanı mıdır ? Sizin tecrübeleriniz nelerdir
Konum lütfen taşınmasın şuan maddiyat bizim için çok büyük bir dert. İkimiz de yılbaşından sonra neredeyse asgari ücret maaş alacağız maalesef. Mayıs gibi evlenmeyi düşünüyoruz.
Bence imkanınız varsa kaçın gidin bu ülkeden,yılbaşından sonra herşey daha da zor olacak.Herkese merhaba
Aklımızda iş kurma fikri var ek olarak. Ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz bilmiyorum. Zamanı mı onu da bilmiyorum. E-ticaret olabilir , 3D yazıcımız var oradan ürün satmak olabilir. Ama aklımızda fikir yok maalesef :) Sadece ek gelir için düşük bütçeli birşeyler üretmek istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz ? Üretime nasıl karar verebiliriz ? Veya tam zamanı mıdır ? Sizin tecrübeleriniz nelerdir
Konum lütfen taşınmasın şuan maddiyat bizim için çok büyük bir dert. İkimiz de yılbaşından sonra neredeyse asgari ücret maaş alacağız maalesef. Mayıs gibi evlenmeyi düşünüyoruz.
Ya cidden bakıyorum bazen sadece günlük yaşantısını paylaşıp yüzbinlerce kazanan tip var :)ne yapacaksanız hedefiniz sosyal medyayı iyi kullanıp oradan yürümek olsun su an piyasa orda dönüyo
Hiç zamanı değil. Şu ekonomik ortamda bu vergi yükleriyle astarı yüzünden pahalıya gelir daha çok içeri girersiniz.Herkese merhaba
Keşke…Bence imkanınız varsa kaçın gidin bu ülkeden,yılbaşından sonra herşey daha da zor olacak.
Açık konuşmak gerekirse ilk etapta deneme amacıyla vergisiz bir alışveriş deneyip sonrasında iş tutarsa vergi levhası vs tercih ederizHiç zamanı değil. Şu ekonomik ortamda bu vergi yükleriyle astarı yüzünden pahalıya gelir daha çok içeri girersiniz.
Tabiki ama kişisel deneyimlerinden biz şu şekilde şunu tespit ettik diye fikir verebilirler :) biz de kompedanı olacak değiliz makul bir ek gelir peşindeyiz :)İş kurmaya dair orijinal fikirleri olanlar buradan kimseciklerle paylaşmaz bence
Yeni ve güçlü Türkiye ..Bir mühendis nasıl asgari ücret alır
Benim de taniklarim var . 4000 altinda calisiyor suan . Bilgisayar muhendisi.Bir mühendis nasıl asgari ücret alır
Yurt disi neden istemiyorsunuz?Yeni ve güçlü Türkiye ..
Asgari ücrete %50 zam geldi ve bize asla o oranda yapmayacaklar. %20 zam gelirse öpüp başıma koyarım. Tecrübem arttı ama geçen seneden daha fakirim.
Ve inanın bu paraya çalışan sayısız mühendis var
Benim eşim 15 senelik mühendis,5350 lira net maaş alıyor.Şaşırılacak bir durum değil bu,Türkiye gerçeği.Yeni ve güçlü Türkiye ..
Asgari ücrete %50 zam geldi ve bize asla o oranda yapmayacaklar. %20 zam gelirse öpüp başıma koyarım. Tecrübem arttı ama geçen seneden daha fakirim.
Ve inanın bu paraya çalışan sayısız mühendis var
Bence artık ne satsaniz gider. Herkes herşeyi alıyor. Süsle ilgili daha çok oluyorHerkese merhaba
İstemez olur muyum :) şuan için imkanımız yok.Yurt disi neden istemiyorsunuz?
Çok üzüldüm. Gerçekten ..Benim eşim 15 senelik mühendis,5350 lira net maaş alıyor.Şaşırılacak bir durum değil bu,Türkiye gerçeği.
Yok şirket kurmak gibi değil de kendimize ek gelir olabilecek potansiyel bir iş kurarsak tutarsa şirket açabilirizIş kurmanin hic zamani degil demeye geldim, sektörünüze cok uzağım.
Vergiden muaf sekilde kucuk capli bir seyler yapicaksaniz deneyin. Sirket kurmayi gerektiren bir seye suan girismeyin.