• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş konusunda yardımınıza ihtiyacım var, lütfen...

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
704
754
33
29
Merhaba,

Ben özel sektörde öğretmenlik yapıyorum. İşe başladım önce saatlik idi sonra ücret yetmedi tam zamanlıya geçtim ama bin pişman oldum. İşverenimiz mobbing uyguluyor, bize değer vermiyor. Maaşlar gününde yatmıyor, yemekler çok kötü gibi bir sürü şikayetim var okul ile ilgili...

Zaten istifa edip etmemek arasındaydım, bu sabah da uzun zamandır çalışmak istediğim yerden teklif geldi, 15 gün içinde alım yapıyorlarmış. Benim şu an çalıştığım kurumda sözleşmem var, istifa edersem bana bir yaptırım olur mu? İstifa ederken ne demeliyim?

Maaşı Ödenmeyen İşçinin İstifa Hakkı:
İşçinin ihbar sürelerini beklemeksizin ve tazminata hak kazanacak şekilde iş akdini feshedebileceği haller İş Kanunu 24.maddede sayılmıştır.

Eğer banka üzerinden maaş yatıyorsa bu zaten delil sayılır. Sözleşmenizde de tarihler belirtilmişse ona göre hareket edin.

Tabi kafanıza göre işten çıkamıyorsunuz, öncesinde haber vermek gerekiyor. Ancak maaşların zamanında yatmaması haklı fesih sebebidir. Siz bi işvereninizle konuşun bence.

Maaşı Ödenmeyen İşçinin İstifa Hakkı:
İşçinin ihbar sürelerini beklemeksizin ve tazminata hak kazanacak şekilde iş akdini feshedebileceği haller İş Kanunu 24.maddede sayılmıştır.

Eğer banka üzerinden maaş yatıyorsa bu zaten delil sayılır. Sözleşmenizde de tarihler belirtilmişse ona göre hareket edin.

Sözleşmem bana verilmedi, ne yazıyor bilmiyorum. Bize maaşlar ayın 1inde yatar dendi, 10'una kadar sürüyor.

15 gün önceden haber verecektim, yani yarın konuşacaktım ki o da yerime 15 gün içinde birini bulsun diye.

En meşhur kolejlerden birinde çalıştım yıllarca. Yani çıkıp gitmek isteyene yaptırım uygulanmıyordu. Normalde maaşının bilmemkaçı kadar tazminat ödemesi lazım. Siz müdürünüzle güzelce konuşup durumu anlatın, şikayetlerinizi dile getirin, onlar zaten büyük ihtimalle git diyeceklerdir. Çünkü siz maaşınızı geç aldığınız için haklı olarak iş akdinizi feshedebiliyor hatta dava açabiliyorsunuz.

Hocam siz yarin uygun bir dille konusun pasif kalmayin karşısında

Ben sakin yapılı bir insanım, karşımdaki insanlar ne yazık ki öyle değiller. Nasıl bir hır gür çıkar bilemiyorum.

En meşhur kolejlerden birinde çalıştım yıllarca. Yani çıkıp gitmek isteyene yaptırım uygulanmıyordu. Normalde maaşının bilmemkaçı kadar tazminat ödemesi lazım. Siz müdürünüzle güzelce konuşup durumu anlatın, şikayetlerinizi dile getirin, onlar zaten büyük ihtimalle git diyeceklerdir. Çünkü siz maaşınızı geç aldığınız için haklı olarak iş akdinizi feshedebiliyor hatta dava açabiliyorsunuz.

İşte en büyük korkum da o ya. Tazminat ödemek. Şu an onu ödeyecek toplu bir param da yok. Bana ciddi bir bahane lazım aslında.

Nemrut suratlı müdünüzle (mobing dediğiniz için böyle varsayıyorum) muhatap olmak istemiyorsanız noter aracalığıyla kurumunuza maaşınızı gününde almadığınız için haklı fesih yaptığınızı belirten bir yazı gönderebilirsiniz. Biraz araştırın avukatsız haklı fesih nasıl yapılır diye.

Bana ciddi bir bahane lazım aslında.

Bahaneye ihtiyacınız yok güzel hocam =)
Maaşı gününde almamak haklı fesih sebebidir. Yani iş akdinizi tek taraflı sonlandırabilirsiniz.
Ben de haklı fesih yaptım doğa kolejinden.
Ben avukata verdim tazminatımı da almak için. Davayı da kazandım. Hala paramı alamadım ama faiziyle alacağım.. Bence konuşun zaten şikayet edin söylenin biraz tırnaklarınızı çıkarın onlar yürü git derler =)

O sozleşmelerin bir onemi yok neredeyse yaptirim uygulayan yeri daha goremedim. Gecen sene sozlesmem olmasina ragmen aralikta ciktim gittim, maasim gec yatiyordu 3 5 kere kurucunun yanina gidip maasimin dilencisi oluyordum resmen. Daha dünde okulun rehberlikcisi sinirlenip cikmis gitmis. Maasiniz yatmadigina gore zaten kucuk bir kurum ugrasmazlar yani. 15 gune cikiyorum ben sizin yuzunden maddi sorunlar yasiyorum diyin cikin.

Back
X