is konusunda tavsiye ve onerilerinize acigim yardimci olursaniz sevinirim

sanslikiz1483

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2024
62
15
26
Merhaba is konusunda tavsiye ve onerilerinize acigim yardimci olursaniz sevinirim

2021 Hukuk mezunuyum staj yaptim 1 yil ve Sonra sinavlara hazirlanmaya basladim ilk olarak hakimlikten elendim kpss ye girmistim 83 aldim duz memurluk icin mulakatlara girdim gumruk muhafaza ya basvurdum dun yine aciklandi yedeklere kalmisim yine

Ne yapacagimi bilmiyorum issizlik asiri zor olmaya basladi aileme yukum maddi durumumuz cok iyi degil herkes bagli avukatligi cok kotuluyor muvekkil getirecek bir cevrede yok aile memur

Sizce ne yapabilirim bu saatten Sonra Polislik zabitalik olur mu aranizda polis zabita olan var mi ? Yonelebilecegim baska bir is var mi fikir almak istiyorum sizden ? Banka alimlari var ama sinavlarinda gormedigim bir cok ders oluyor bunlarin alimlari hangi aylarda oluyor acaba ? Sehir olarak ankaradayim Ankara yada eskisehirde calismak Istiyorum sizce ne yapabilirim

Merhaba is konusunda tavsiye ve onerilerinize acigim yardimci olursaniz sevinirim

2021 Hukuk mezunuyum staj yaptim 1 yil ve Sonra sinavlara hazirlanmaya basladim ilk olarak hakimlikten elendim kpss ye girmistim 83 aldim duz memurluk icin mulakatlara girdim gumruk muhafaza ya basvurdum dun yine aciklandi yedeklere kalmisim yine

Ne yapacagimi bilmiyorum issizlik asiri zor olmaya basladi aileme yukum maddi durumumuz cok iyi degil herkes bagli avukatligi cok kotuluyor muvekkil getirecek bir cevrede yok aile memur

Sizce ne yapabilirim bu saatten Sonra Polislik zabitalik olur mu aranizda polis zabita olan var mi ? Yonelebilecegim baska bir is var mi fikir almak istiyorum sizden ? Banka alimlari var ama sinavlarinda gormedigim bir cok ders oluyor bunlarin alimlari hangi aylarda oluyor acaba ? Sehir olarak ankaradayim Ankara yada eskisehirde calismak Istiyorum sizce ne yapabilirim
Önce kendi alanına bir yogunlas. Hiç denedin mi ? Kulaktan dolma bilgiyle yola çıkma.

Kardeşim Bilkent mezunu hukuk. Şu an çok iyi bir maaşla şirket birleşmeleri vesaire yapıyor. Maaşı 100k üstü öyle söyleyim. Şirketlerde çalışmak istiyorsan yabancı dil çok önemli. Ama sırf iş olsun diye çalışma. Mesleğinle orantılı araştır
Ben kpss ve Hakimlik yuzunden yabanci dile hic yonelemedim Eskisehir mezunuyum zaten :KK43:

Baroya neden kayıt olmadınız ordan da dava gelirdi belki yağmaz ama akar ilk etapta
sonra birilerinin yanında başlarsınız çevreniz olur zamanla
birde hukuk mezunu olup neden zabıta gümrük vs. ne güzel itibarlı bir mesleğiniz var
ve özellikle bir konuda uzmanlaşın
akrabamın kızı gemi liman bilmem neyi avukatlığı diye alanda geliştirdi kendini şimdi paraya para demiyor

Inanamazsniz ama o kadar cok var ki asgari yol yemek teklif ediyorlar arti cumartesi de calisma var
Boş boş oturmaktan daha iyi değil mi? Hem yeni mezun avukata kim çok para verir ki. İlk asgari ücret dolaylarında başlar sonra ilerler. İş işte bulunur.

Inanamazsniz ama o kadar cok var ki asgari yol yemek teklif ediyorlar arti cumartesi de calisma var

İşin bir ucundan tut, başka alternatifin var mı? Stajı da ektim gittim diyorsun eee ne yapsınlar müdür mü yapsınlar? 2 yıl çalış, CVni doldur sonra şartları daha iyi olan iş bakarsın. Biraz sabret, sebat etmeden bu iş olmuyor, her iş için çaba koymak gerekiyor. Evet asgari ücret az ama çoğu junior pozisyonda insan bu ülkede bu paraya çalışıyor artık. Sen de biraz sabret işi kap, CVni yap sonra kalifiye eleman olarak iş ararsın.

İşin bir ucundan tut, başka alternatifin var mı? Stajı da ektim gittim diyorsun eee ne yapsınlar müdür mü yapsınlar? 2 yıl çalış, CVni doldur sonra şartları daha iyi olan iş bakarsın. Biraz sabret, sebat etmeden bu iş olmuyor, her iş için çaba koymak gerekiyor. Evet asgari ücret az ama çoğu junior pozisyonda insan bu ülkede bu paraya çalışıyor artık. Sen de biraz sabret işi kap, CVni yap sonra kalifiye eleman olarak iş ararsın.
Staji ekip gitmedim 1 yil zorunlu staj var ya onu tamamlayip biraktim onu belirtmek icin yazmistim , haklisiniz 1 her zaman 0 den daha buyuk o kadar kotulediler ki belki de gozum korktu

Ben kpss ve Hakimlik yuzunden yabanci dile hic yonelemedim Eskisehir mezunuyum zaten :KK43:
Bunlar dil öğrenmeye engel mi? Dil bilen hakim olunmuyor mu? İlk stajdan sonra hiç mi çevre edinmediniz? Staj demek tecrübe edinmek, teoriği bitirip pratik iş hayatına giriş yapmak demek. Sadece ders çalışıp sınav mı geçtiniz?

Bence o beğenmediğiniz asgari ücretli avukatlık işine girin ve baro ücretini ödeyin. Biraz pişin çevre edinin iş başvuruları yapın. Ben okulu bitireyim de iş hazır hemen atanırım hayali artık imkansız gibi. Bankada bari hukuk departmanına girmeye çalışın. Az versinler, düşük pozisyondan başlatsınlar bunu önemsemeyin çünkü daha hiçsiniz. Basamak olarak düşünün.

X