- 30 Haziran 2024
- 68
- 44
- 3
- Konu Sahibi bilinmeyenekosankiz
-
Üzüldüm adınıza. Biraz molaya ihtiyacınız var gibi.bir kaç hafta izin alsanız size iyi gelebilir belki.merhaba ben üniversiteyi bitirir bitermez çalışmaya başladım ve meslekte 3.yılım, 2 sene acil sonrası suanda asistan olarak çalışıyorum ve o kadar yoruluyorum ki.. hocayla ayrı hastayla ayrı yoğunlukla ayrı uğraşıyorum. Her sabah mutsuz uyanıyorum, her nöbetimde ağladıgım bi an oluyor.. eskiden 9 kişinin yaptıgı işi suan 4 kişi döndürmeye calışıyoruz ve sürekli azar işitiyorum, oysa ki işi düzgün yapmayı severim, haddimizi aşıyoruz bazen yoğun bakımda sacma sapan hasta takip etmeye çalışıyoruz. Yemek bile yemeden nonstop çalışıyorum liseden beri en zayıf kiloma ulaştım. Bölümümü seviyorum aslında ama bu kadar yoğun olunca hata yapmaya çok müsait oluyorsun ne yazık ki.. ve bunun düzelme ihtimali çok çok düşük.. bölümden 1 uzman 7 istifa çıktı bu zamana kadar.. istifa etmeyi çok istiyorum ama 6 ay memuriyet cezası haklarımdan birinin gitmesi beni korkutuyor daha önce istifa eden işi bırakan ya da türlü zorluklara karşı bırakmayan varsa tecrübelerini dinlemek isterim. Tükendimm yetemiyorumm
Öyle bir seçenek yok ne yazık ki.. ne zaman istifa edersem edeyim 6 ay memur olamama cezası alıyorum, memuriyet boyunca olan 3 istifa hakkımdan biri gidiyo 3.sonrası memur olamıyorum bölüm bölüm gezip istifa edemiyorum yani...İstifa hakkınızı ne zaman elde edeceksiniz memuriyetiniz zarar görmeden?
Keşke alabilsem.. gecen sene 10 gun yıllık izin hakkım yandı, bu sene de en az 10u yanacak. Sayımız yetersiz diye hepsini kullanamıyorsunÜzüldüm adınıza. Biraz molaya ihtiyacınız var gibi.bir kaç hafta izin alsanız size iyi gelebilir belki.
Ayy o kadar haklısın ki... tepki verince biz bunları zamanında iki kişi yapıyoduk deniyo ama daha gecen hafta polde bunaldıgı için kendi özel polikliniğini kapattı ne kadar söylesek biz mızırdanıyo şikayet ediyo oluyoruz o kadar çırpınmamıza rağmen eksikler göze batıyo, meslek hayatımda bu kadar kötü hissettiğim başka bir dönem olmamıştı insan biraz halden anlar, daha geçen nöbetertesi izni kaldırmakla tehdit etti, yök kadrosunda olsam arkama bile bakmadan bırakır giderim burayı şimdi feragat etmeyi düşünüyorum açıkcası acilde çalışacak gücüm de psikolojim de yok suanda ama tsm 112 vs denk gelir diye.. ama harekete geçmekte sorun yaşıyorum, cevremde çok basit seyi yapamamışım gibi bi algı var çok destekçim yokmuş gibi hissediyorummEee yani boyle calışma olmaz zaten mümkün değilHer şeyden once sağlığına dikkat et, ne olursa olsun öğle yemeğine çık aç aç düşüp bayılırsın Yetersiz, kötu degilsin çalışma sisteminiz toptan yanlış, hoca da ayrıca mal sanırım insanlar kaçmış gitmiş işte düzeltmezsen koşulları kimse durmaz ... biraz izin al, biraz daha diren istifa et sonra ne yapacaksın TUS mu göç mü? Ne olursa olsun yemek ye ama hoca ses ederse de açım öleyim mi de sesini çıkart kendini zorbalatma. Biraz diş göster biraz tatil yap , diren o sırada da saksıyı çalıştır.
Yani şöyle, her asistanlık bu kadar zor şartlarda değil. benim daha önce aynı bölümde başka hastanede asistanlık tecrubem oldu, böyle şeyler yaşanmadı. İnsan kendine ben bunu niye yapıyorum diye sorguluyo daha iyi daha mutlu olabilecekken niye 4 5 senede yıpranayım diye kızıyorAsistanlar çok zor şartlarda çalışıyor. İzin alamayacağınızı biliyorum. Uzman olunca rahatlarsınız sabredin bence
Bir önceki seneninki devrediyo ondan önceki seneninki yanıyo 2 yıl önceki iznin devretmiyo yaniİzinleriniz kullanmayınca bir dahaki seneye devretmiyor mu?
Dahili bi branş...Hangi bölümdesiniz ?
Yani şöyle, her asistanlık bu kadar zor şartlarda değil. benim daha önce aynı bölümde başka hastanede asistanlık tecrubem oldu, böyle şeyler yaşanmadı. İnsan kendine ben bunu niye yapıyorum diye sorguluyo daha iyi daha mutlu olabilecekken niye 4 5 senede yıpranayım diye kızıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?