- 7 Aralık 2018
- 6.754
- 17.655
- 27
-
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Referans kısmına bir şey yazmak önemli değil. Şirket içinde tanıdığın varsa o etki eder ama onun dışında önemi yok, referans isteyen olursa sorarlar.Merhabalar
25 yaşındayım ve şu an çalışıyorum. Ancak lisans hayatımda ve sonrasında gerçekten çok fazla sosyal faaliyete ve bölümümle alakalı projelere katıldım. Lisans okuduğum okul pek iyi değildi ama yükseğimi güzel bir okulda tamamladım. Bunun dışında aldığım ekstra eğitimler de var. Ama sorun şu ki bir türlü istediğim kurumsal yerlerde işe başlayamıyorum. Şimdi bu dediğim garip gelebilir sonuçta ülkemizde işsizlik gırla gidiyor. Ancak asıl sorum şu: benimle aynı yaşta olan ve deneyimlerimizin hemen hemen aynı olduğu pek çok tanıdığım gerçekten tanınmış kurumsal firmalarda işe başladılar. Hatta bazılarıyla aynı projelerde yer aldık. Herhangi bir yurt dışı deneyimleri vs. de yok. Yan gelip yatan insanlar değiller ama özgeçmişlerimizde afaki bir fark yok diyebilirim. Sizce buradaki kritik noktalar neler? Yani neyi yanlış yapıyorum ya da yapmadığım ne olabilir acaba? Bu konuda deneyimli hatta insan kaynakları alanında bilgisi olan kişiler yorum yapabilirse çok sevinirim. Birkaç kez böyle kurumsal yerlerden görüşmeye çağrıldım ancak olumlu sonuçlanmadı. Bu arada cv’mde referans kısmına herhangi bir şey yazmadım bunun etkisi olur mu?
Ben kendimi ifade edebilen biriyim sakin ve düzgün konuşurum ama o “piyasa insanı” havası yok. Yani kişiliğim hiç öyle olmadı. Cv’me yazdığım her şeyi açıklıyorum. Neler yaptığımdan bahsediyorum vs.Benim çalıştığım yerde de sizin cv nize benzer nitelikte cv ye sahip insanlar var.
En büyük özellikleri, ağızlarının aşırı iyi laf yapması ve aşırı istekli görünmeleri.
Bu ikisi ile birlikte kendilerini güzel satıyorlar.
Projeler ve gönüllü deneyimler sizin için önemli miydi yoksa belli bir firmada sigortalı çalışmış olması şart mıydı?Ben hep işveren konumundaydım.Kurumsal şirketlerde hiç çalışmadım.Eleman ararken bizde tecrübe önemli,daha önce çalıştığı yeri arar,bilgi alırız.Sanki olay cv değil.İlk karşılaşmada aldığınız o enerji,aura,kendini ifade edebilmesi.Yine de bu dediğim benim gözlemlediklerim.Kurumsal şirketler de bu nasıl olur,fikrim yok.
Mesela bana sorulan sorulardan bazıları: kendinizden bahseder misiniz, insanlar sizi nasıl tanımlar? Ücret beklentisi ve firmamızı araştırdınız mı gibi şeylerdi. Soruları cevapladım ve ben de onlara sorular sordum. Mesela siz olsaydınız nasıl cevaplardınız?O kadar da deneyimli olmayan ama mülakatta baya akıllıca cevaplar veren ve "bunu alalım ya bu işi yapar öğrenir" dedirten adaylar bir tık daha yüksek puan alıyor.
Bizde öyle durumlar önemli değil.Önemli olan güleryüzlü,samimi,tatlı dilli,insanlara nasıl davranacağını,konuşacağını bilmesi,güvenilir olması,işi bilmesi.Belki bunlar kurumsal şirketler için önemli değildir.Projeler ve gönüllü deneyimler sizin için önemli miydi yoksa belli bir firmada sigortalı çalışmış olması şart mıydı?
Projeler ve gönüllü deneyimler sizin için önemli miydi yoksa belli bir firmada sigortalı çalışmış olması şart mıydı?
Mesela bana sorulan sorulardan bazıları: kendinizden bahseder misiniz, insanlar sizi nasıl tanımlar? Ücret beklentisi ve firmamızı araştırdınız mı gibi şeylerdi. Soruları cevapladım ve ben de onlara sorular sordum. Mesela siz olsaydınız nasıl cevaplardınız?
Merhabalar
25 yaşındayım ve şu an çalışıyorum. Ancak lisans hayatımda ve sonrasında gerçekten çok fazla sosyal faaliyete ve bölümümle alakalı projelere katıldım. Lisans okuduğum okul pek iyi değildi ama yükseğimi güzel bir okulda tamamladım. Bunun dışında aldığım ekstra eğitimler de var. Ama sorun şu ki bir türlü istediğim kurumsal yerlerde işe başlayamıyorum. Şimdi bu dediğim garip gelebilir sonuçta ülkemizde işsizlik gırla gidiyor. Ancak asıl sorum şu: benimle aynı yaşta olan ve deneyimlerimizin hemen hemen aynı olduğu pek çok tanıdığım gerçekten tanınmış kurumsal firmalarda işe başladılar. Hatta bazılarıyla aynı projelerde yer aldık. Herhangi bir yurt dışı deneyimleri vs. de yok. Yan gelip yatan insanlar değiller ama özgeçmişlerimizde afaki bir fark yok diyebilirim. Sizce buradaki kritik noktalar neler? Yani neyi yanlış yapıyorum ya da yapmadığım ne olabilir acaba? Bu konuda deneyimli hatta insan kaynakları alanında bilgisi olan kişiler yorum yapabilirse çok sevinirim. Birkaç kez böyle kurumsal yerlerden görüşmeye çağrıldım ancak olumlu sonuçlanmadı. Bu arada cv’mde referans kısmına herhangi bir şey yazmadım bunun etkisi olur mu?
Mesela bana sorulan sorulardan bazıları: kendinizden bahseder misiniz, insanlar sizi nasıl tanımlar? Ücret beklentisi ve firmamızı araştırdınız mı gibi şeylerdi. Soruları cevapladım ve ben de onlara sorular sordum. Mesela siz olsaydınız nasıl cevaplardınız?
özgüven, hazır cevaplık, tuttuğunu koparan bir karakter, işi çok istediğini gösteren bir tutum. Bunları yapıyor olabilirler.Merhabalar