Sorun olmaz zaten biyerde 7 sene çalışma Hayatınız olmuş.
Eğer maas iyiyse ve ortamdaki kişide kötü değilse takmayın bence. Zaten eve yakınmış diğer türlü yol çok yoruyor.
O galde biryandan iş bakmaya başlayın. Zaten şimdi bile bulsanız iş 15 gün ihbar süreniz olacak. Hemen bulacağımızın da garantisi yok 2 aya bulsanız 15 günde ihbar süresi neredeyse burada da 1 seneye yakın çalışmış olacaksınız.Maas iyi degil,
acikcasi kabul ederken de cok zorlandim,
ama 2 yildir dogum nedeniyle issiz oldugum icin uzun is arama psikolojisine sokmak istemedim kendimi.
Kotu de olsa bir baslangic olur diye dusundum.
Ama sonradan gordum ki sirketin genel maas politikasi bu sekilde, yani 7 ay sonra da bana istedigim maasi vermeyecekler,
e memnun olmadigim baska seyler de var tabi .
Dayanilmayacak durumda ise is aramaya baslayin derim...ama su da olabilir...7 yil ayni yerde calisinca yeni girdiginiz yerde de eski duzeni ariyor olabilirsiniz. Ne gibi sorunlar var biraz anlatirsaniz daha kolay fikir verebiliriz...
O galde biryandan iş bakmaya başlayın. Zaten şimdi bile bulsanız iş 15 gün ihbar süreniz olacak. Hemen bulacağımızın da garantisi yok 2 aya bulsanız 15 günde ihbar süresi neredeyse burada da 1 seneye yakın çalışmış olacaksınız.
evet dediginiz dogru,
ben biraz rahata alistim :)
eskiden cok buyuk bir sirkette muhendis olarak calisiyordum, kendi isim disinda hic bir is yapmiyordum.
su an kucuk bir sirket ve patronumuz cok cimri.
Bazi kararlar bana cok komik geliyor, tahammul de etmek istemiyorum.
Ornek vereyim, ofis tasindi, yeni ofisin baoya badanasini patron ve ik muduru yaptilar,
eski ofisin temizligini ik muduru yapti.
benden bu tarz isler istenmedi ama bu durum bana sirket hakkinda iyi hisler beslemememe mani oluyor.
Gerekirse yazmazsınız CV ye. Bence düşünebilirsiniz. 3 aylık deneyimi yazmak zorunda değilsiniz.yok suan 2 aydir calisiyorum.
bir sirket var, daha oncesinde gorustugum ve bu sirketle anlasinca gorusmeleri sonlandirdigimiz.
onlara yazarsam hizli bir surec yasayabiliriz,
yani sadece 3 ay calismis olabilirim o durumda.
Insn bana bütün patron Şirketleri böyle.evet dediginiz dogru,
ben biraz rahata alistim :)
eskiden cok buyuk bir sirkette muhendis olarak calisiyordum, kendi isim disinda hic bir is yapmiyordum.
su an kucuk bir sirket ve patronumuz cok cimri.
Bazi kararlar bana cok komik geliyor, tahammul de etmek istemiyorum.
Ornek vereyim, ofis tasindi, yeni ofisin baoya badanasini patron ve ik muduru yaptilar,
eski ofisin temizligini ik muduru yapti.
benden bu tarz isler istenmedi ama bu durum benim sirket hakkinda iyi hisler beslemememe mani oluyor.
Gerekirse yazmazsınız CV ye. Bence düşünebilirsiniz. 3 aylık deneyimi yazmak zorunda değilsiniz.
Eğer memnun değilseniz görüşün diğer yerle.
Bu arada ne iş yapıyorsunuz
Kurumsal Hafıza acısından Dediğiniz gibi sorun yaratabilir.ya o da cok kotu bir sey, cunku zaten 2 yil issizdim.
muhendisim ve bizim meslekte 2 yillik ara cok uzun, bu deneyimi yazmazsam o zaman da boyle bir sikinti cikiyor iste.
tek korkum, ya bu kadin daha ise gireli 2 ay olmus, simdi is degistiriyor, bizi de iki ay sonra birakir gider diye dusunmeleri.
Şimdi ben azıcık abla moduna geçeyim
Otur oturduğun yerde
O 7 yıl çalıştığın kurum her yerde bulunmaz
Bir de daha önce eşinin önceki ülkedeki işi Hakkında da konuşmuştuk hani her iş kendisine kalıyor bilgisayar bozulunca yapacak Adam yok vs diye
Kurum olmayan çoğu şirket böyle
Bence bir süre orada devam et 7 ayın dolsun hem biraz da oranın çalışma hayatına adapte ol
Evet senin cv de kısa süreli çalışmaya bahanen var yeni gelmiştim beni tatmin edemeyeceğini çalışınca anladım beni aşağı çekti ayrıldım dersin vs de bence iş bulmadan asla ayrılma
Bir de iki yıl evde oturup iki ay çalışınca iş hayatına adapte olamamış gibi olursun
Kendini az güncelle bu süreçte sonra ayrılırsın
Güncellemeler devam ediyor ekranı kapatmayınız yazısı var şimdi önünde
Bu arada evet o yakın mesafe önemli en azından küçük bir tık daha büyüyünceye dile biraz hakim oluncaya kadar
Memnun ve mutlu değilseniz çalışmayın tabi
CV nize yazmak zorunda değilsiniz yazmayın bence
Bu arada şehrin en kurumsal firmasında çalışırken odamdaki koltukları sildim zira şirketin görevlisi ve temizlikçi diye tutulan kadın koltukları deterjana bulayıp çıkmışlardı odadan
Yapmam gereken iş vardı onları tekrar çağırtıp temizlemelerini beklemek işkence idi
Ha amirim çok kızmıştı ama işim vardı bitmesi gereken
ya damdan beni biliyorsun,
ben uzman olarak calisiyordum,
su an junior muamelesi goruyorum, junior maasi aliyorum, inan cok koyuyor((
tek cocuklar dolayisiyla iyi olur diye dusundum, ama sindiremiyorum da iste bir turlu.
senin tercih etmenle patronun sana bunu yap demesinde fark var ama,
bu senin is tanimina saygi duymadigini gosterir.
veya gunluk temizlige verecegi paranin hesabini yaptigini gosterir ki, boyle kucuk hesaplar yapan bir sirket bir yere gidemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?