İş ciddiyete binince (acil yardım)

Kariyer mi sevgili mi

• Kariyerine odaklan

OY: 48 88,9%
  • Böyle düzgün sevgiliyi kariyerin için kaybetme

OY: 6 11,1%

• Ankete Katılan
    54
Başarılı bir bayanım bu yüzden burda bir çok büyük şirkete girebilecek eğitime yeterliliğe sahibim.Memleketi küçük bir şehir. bunca emeğime başarıma değecek mühendislik alanı olmayan bir yer yani bu kadar başarılı olmayıp sıradan bir uni bitirip de o memlekette iş bulabilcegim bi yer.anlatabilmişimdir umarım yüksek bir kariyere sahip olmak varken istanbulda,sevgilimin memleketinde böyle bir yükselme olanagım olmayacak

Saydıklarınızdan hiç biri yerinizde olsaydım benim için sorun teşkil etmezdi. Biri hariç. Kendi memleketinde yaşamak istiyorsa ve sizin orada iş alanınız yoksa, ve buna rağmen sizin durumunuzu yok sayarak memleketinde yaşamak konusunda diretiyorsa, ayrılın. Yani ben öyle yapardım. Kimse benimle hırs,başarı bilmemne konusunda yarışmak zorunda değil. O kendi çabaladığı kadar biryere gelir siz kendi çabaladığınız kadar. Üstelik erkek arkadaşınız lise mezunuda siz üniversite mezunu değilsiniz yani böyle bir farkta yok. Fakat ben yıllarca çalışıcam çabalicam istediğim yolda yüricem, sonucunda adamın biriyle evlenip gidicem onun memleketine yerleşicem, ve mesleğimi yapamicam????? Akıl kârı değil. Sadece bu sebeple karşımdaki beni kaybederdi.

o zaman bunu ona anlatacaksın

anlamıyorsa da seçimini yapacaksın

ama o yüksek kariyer 10 yıl sonra lanet olsun diye de gözüne gözükebilir diyeyim zira sürekli çalış çalış insan bunalıyor

o zaman bunu ona anlatacaksın

anlamıyorsa da seçimini yapacaksın

ama o yüksek kariyer 10 yıl sonra lanet olsun diye de gözüne gözükebilir diyeyim zira sürekli çalış çalış insan bunalıyor
Evet haklısınız ve karşıma çıkan insanların berbat kişiliklerini görünce sevgilimi kaybettigime yanabilirim

Evet haklısınız ve karşıma çıkan insanların berbat kişiliklerini görünce sevgilimi kaybettigime yanabilirim
ben sadece sevgili olarka yazmadım

hani iyi bir kariyer vs

İstanbul yol iz vs

çekiyorsun çekiyorsun ve özel sektör bir gün seni kapının önüne bırakabiliyor

bir yerde çalıştım ben erken ayrıldım da bir arkadaş vardı 19,5 yıllık iken çıkarıldı

piyasadan vs tamamen kopmuştu camia onu o işyeri iel özdeşleştirdi ki ben 6 yıl çalıştım 5 yıldır ayrıyım beni bile hala orda sanırlar o kadar meşhurdu yani

o nedenle başarı, kariyer vs de her zaman daha iyi imkan getirmiyor zira yarınımızın garantisi yok

Siz en iyisi ayrılın . Oldu da evlendiniz adamı ezersin sürekli ben senden daha fazla eğitimliyim diye. Senin durduğun yere bak bide benimkine bak dersin. Şimdiden beğenmemeler başlamış zaten uzatmanız anlamsız.

Benim arkadaşım Boğaziçi mezunu dereceyle bitirdi kocası özel üniversite ite kaka bitirdi kocası kendi işini kurdu arkadaşımdan şuan çok kazanıyor arkadaşım yükselip gitmekte ben onların hiçbir sorununu göremiyorum eşi hep destek tam destek çocuklarına akşam kocası baktı arkadaşım bilmem ne seminerlerde sertifikalar aldı tezler yazdı
Karşındaki insan çalışır mı çalışmaz mı ona bakmalısın seni destekler mi ?
tek sorunun memleket küçük bir şehirde de gayet başarılı olabilirsin
Tabi İst dan vazgeçmek kolay değildir ne olacağı belli olmaz debelenip durabilirsin de her şey mükemmel de olabilir ben sevdiğimden vazgeçmezdim
Dediğiniz gibi çalışkansanız her yerde başarılı olabilirsiniz ortalama bir memlekette
çok çok küçük ilçe falansa onu bilmem

Iyi bir universitede okumak, iyi bir dereceyle mezun olmak her zaman is hayatnda basarili olacaginiz anlamina gelmez.

Standart bir okulda standart dereceyle mezun olmus insanlarda basarisiz olacak diye de birsey yok.

Erkek arkadasinizi tamamen size ayak bagi olarak goruyorsunuz, sizin gibi biri olmadigi icin asagida goruyorsunuz bu da sizde farkinda misiniz bilmem ego yapiyor.

Akrabam iki senelik ozelde okudu. Dersleri hic iyi degildi. Ama is hayatinda zehir gibi. insanlar degisebilir bazi basarilarin tadini aldiktan sonra hirslanabilir.

bende okumus, okumaktan calismaktan yanayim. Hirsli olmak guzel ama dozunda. Bir soz var "kariyer guzel birsey ama geceleri ona sarilip uyuyamazsiniz"

Haklısınız belkide teşekkürler yorumunuz için

adamın hırsından kariyerinden kurslara gidip gitmemesinden ziyade takılmanız gereken noktanın bencilliği olduğunu düşünüyorum..
hiçte anlattığınız gibi karakteri düzgün değil..
memleketinde yaşamayı kafaya koymuş peki bunu aranızda konuştunuz mu ?
kendisi mi verdi bu kararı..
sizin iş alanınızın olmadığı bir yerde yaşamayı düşünen ve size saygısı olmayan biri..
düpedüz bencil bir adam ..

Burnunu biraz indir derim, sonra yere cakilirsan kırılabilir

Evet biraz bencilce yaptıgı.Ama ona bencilsin diyince istanbulda sürünecegimeze benim memleketimde çok büyük imkanlar var onlara arkamı çeviremem diyor benim açımdan da daha rahat refah yaşarmışız istanbula oranla

Kariyer mi ask mi diye sorabildigine göre ömrünü bu adamla gecirecek kadar sevmiyorsun demektir. Bence duygularını gozden gecir. Kariyer, para mutluluk getirmez.

o zaman siz bir tercih yapacaksınız..
ben yerinizde olsam gitmezdim zira bu ikileme düştüysem aşktan gözüm kör olmamış demektir..
aşık olmadığım bir adam içinde maceraya atılmazdım..

Bilgisayar müh ama uzman oldugum alan yaygın bir alan degil

iş dünyasında evdeki hesap çarşıya uymayabilir bugün kariyer kariyer dersin gidip gideceğin en fazla bir üniversitede araştırma görevlisi olursun oda çok sıkı torpil falan bulursan küçümsemiyorum yanlış anlamayın sizin kariyer hedefinizin altındadır diye söylüyorum yurt dışı imkanın falan varsa o ayrı tabi bilemem abd olur ingiltere almanya rusya olur üni 1 öğrencilerinin yüksek lisans diye gezmeye gittiği kuzey ülkeri hariç olur bilmiyorum arkadaşını seviyomusun sevmiyomusun ama mezun olduğunda TÜRKİYE ŞARTLARINDA senin gitmek istediğin yerle olduğun yer arasında hep fark olacaktır sadece senin için değil tüm türkiyede yaşayan insanlar için ve benim gördüğüm kazananlar erkek arkadaşın gibi çevresi olanlar banka hesapları dolu olanlardır kötü bişey söylemiyorum yanlış anlama beni ne kadar zenginse ALLAH 1 kat daha versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…