• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş ciddiyete binince (acil yardım)

Kariyer mi sevgili mi

• Kariyerine odaklan

OY: 48 88,9%
  • Böyle düzgün sevgiliyi kariyerin için kaybetme

OY: 6 11,1%

• Ankete Katılan
    54
Mücadele etmeyen , cabasız , ailesine güvenen erkeğe tahammülü edemem. Ayrıca neden evlenînce onun memleketine gideceksiniz ki.... Bu kadar sene boşuna mı okudunuz? Zaten evlenince neden erkek tarafının dibine gidilir cok sacma düşünün böyle isteyen erkekler aileci oluyor.Sonrada sorun üstüne sorun .... Siz zaten erkek arkadaşınızı pasif görüyorsunuz şimdiden sonradan daha da batar gözünüze bu durumda kesinlikle Kariyer Kariyer diyorum . Daha cok gencsiniz başkasını seversiniz . Ayrıca aynı evde yaşamıyana kadar kimse kimseyi cok iyi tanıyamaz .

iş dünyasında evdeki hesap çarşıya uymayabilir bugün kariyer kariyer dersin gidip gideceğin en fazla bir üniversitede araştırma görevlisi olursun oda çok sıkı torpil falan bulursan küçümsemiyorum yanlış anlamayın sizin kariyer hedefinizin altındadır diye söylüyorum yurt dışı imkanın falan varsa o ayrı tabi bilemem abd olur ingiltere almanya rusya olur üni 1 öğrencilerinin yüksek lisans diye gezmeye gittiği kuzey ülkeri hariç olur bilmiyorum arkadaşını seviyomusun sevmiyomusun ama mezun olduğunda TÜRKİYE ŞARTLARINDA senin gitmek istediğin yerle olduğun yer arasında hep fark olacaktır sadece senin için değil tüm türkiyede yaşayan insanlar için ve benim gördüğüm kazananlar erkek arkadaşın gibi çevresi olanlar banka hesapları dolu olanlardır kötü bişey söylemiyorum yanlış anlama beni ne kadar zenginse ALLAH 1 kat daha versin :)
Teşekkür ederimm :))

Sen ayrılmak istiyorsun yazdıklarından bu belli .sevgilin bencil biri olabilir ezik bir tip de olabilir ama Senşn yaptığına ne demeli ?iş ciddiye binince de ne demektir ya ...hey Allahım ...:KK12::KK12:

Merhaba kızlar yorumlarınız benim için cok önemli.yaşım 23 Bir erkek arkadaşım var o da 25 yaşında 4 senedir beraberiz.İş ciddiyete doğru gidince bende çok soru işaretleri oluşmaya başladı.sevgilim karakter olarak mükemmel bir insan başta dürüst saygılı oturup kalkmasını bilen biri.Ailesi de aynı şekilde çok düzgün insanlar.bu konuda bir problem yok fakat bana göre hem kariyer hem eğitim konusunda biraz zayıf.Ben çok hırslı ve başarılı biriyim hayatım boyunca hep burslu okudum universiteye de dereceyle girdim.Hiç boş kalmaktan hoşlanmam sürekli kendimi geliştirmek en iyi yerlerde işe girmek için kurslara gider stajlar yaparım.Erkek arkadaşım bu yonden biraz zayıf özel bir universitede dşük bir puanla girdi ve cok hırsız biri şuana kadar tek bir staj yapmamış kursa katılmamış ailesine güveniyor.Bende Erkegin daha kariyerli hırslı olmasından yanayım.Bu konularda beni hiç anlamıyor.Ben istiyorumki o da benim gibi kariyerini düşünsün ayrıca erkeklerle arkadaş olmamı istemiyor bazı kısıtlamalar koyuyor ben istiyorumki ortak arkadaş çevremiz olsun aramızda böyle sorunlar olmasın sürekli baş başa takılıyoruz ben sosyal olmaktan hoşlanıyorum güven oonusunda bir sıkıntımız yok ama ben yeni insanlarla tanışıp iş hayatında çevremi genişletmek istiyoeum sevgilim biraz bana kariyer konusunda engel oluyor gibi geliyor.Bu konuları düşündükçe soğumaya başladım ayrıca ilerde de kesinlikle kendi memleketinde yaşanak istiyor orada benim iş alanım hiç yok yani ben bu kadar hırslı iken kariyerimin önünü kesiyor ve bu beni soğutuyor.Bu büyük bir sorunmu sizce kızlar ben erkegin bu şekilde çabasız olmasından rahatsızım ve bu yüzden nerdeyse 4 senedir aşık oldugum adamdan soğuyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlar
Canım bende üniversite mezunuyum eşim lise mezunu 10 senelik de Evliyim çok şükür aramızda bir sorun olmadı.çokda mutluyum.sen sevdiğini şimdiden böyle küçümseye başlarsan sizde baya bi sorun Çıkabilir kendini baya bi şişirmişsin ama üniversit.dereceyle bitirmek hayat boyu seni kurtarmaz

Merhaba kızlar yorumlarınız benim için cok önemli.yaşım 23 Bir erkek arkadaşım var o da 25 yaşında 4 senedir beraberiz.İş ciddiyete doğru gidince bende çok soru işaretleri oluşmaya başladı.sevgilim karakter olarak mükemmel bir insan başta dürüst saygılı oturup kalkmasını bilen biri.Ailesi de aynı şekilde çok düzgün insanlar.bu konuda bir problem yok fakat bana göre hem kariyer hem eğitim konusunda biraz zayıf.Ben çok hırslı ve başarılı biriyim hayatım boyunca hep burslu okudum universiteye de dereceyle girdim.Hiç boş kalmaktan hoşlanmam sürekli kendimi geliştirmek en iyi yerlerde işe girmek için kurslara gider stajlar yaparım.Erkek arkadaşım bu yonden biraz zayıf özel bir universitede dşük bir puanla girdi ve cok hırsız biri şuana kadar tek bir staj yapmamış kursa katılmamış ailesine güveniyor.Bende Erkegin daha kariyerli hırslı olmasından yanayım.Bu konularda beni hiç anlamıyor.Ben istiyorumki o da benim gibi kariyerini düşünsün ayrıca erkeklerle arkadaş olmamı istemiyor bazı kısıtlamalar koyuyor ben istiyorumki ortak arkadaş çevremiz olsun aramızda böyle sorunlar olmasın sürekli baş başa takılıyoruz ben sosyal olmaktan hoşlanıyorum güven oonusunda bir sıkıntımız yok ama ben yeni insanlarla tanışıp iş hayatında çevremi genişletmek istiyoeum sevgilim biraz bana kariyer konusunda engel oluyor gibi geliyor.Bu konuları düşündükçe soğumaya başladım ayrıca ilerde de kesinlikle kendi memleketinde yaşanak istiyor orada benim iş alanım hiç yok yani ben bu kadar hırslı iken kariyerimin önünü kesiyor ve bu beni soğutuyor.Bu büyük bir sorunmu sizce kızlar ben erkegin bu şekilde çabasız olmasından rahatsızım ve bu yüzden nerdeyse 4 senedir aşık oldugum adamdan soğuyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlar
Soğu gerçekten soğu, içini iyice soğut hatta. Onun kariyer yapmaması hiç sorun olmazdı benim gözümde, bahsettiğin diğer güvensizlikleri olmasa, gerçekten kariyerden çok daha önemli sorunlarınız var. Konunun yarısına kadar ne var bunda diye okudum, diğer yarısında fikrim değişti tamamen.

İşte uzun flörtün güzelliği bu, aşk biraz durulmaya başlayınca tüm bunlar görünür olmaya başlıyor. Sadece oturup kalkmayı bilmenin yetmediğini anlıyor insan.

Gör bunları ve kendini kandırma yanlış anlıyorumdur diye. Gayet doğru, hatta eksik anlıyorsun muhtemelen. Bana öyle geliyor dediğin her şey kat kat karşına çıkacak evlenirsen.

Son düzenleme:
Sen ayrılmak istiyorsun yazdıklarından bu belli .sevgilin bencil biri olabilir ezik bir tip de olabilir ama Senşn yaptığına ne demeli ?iş ciddiye binince de ne demektir ya ...hey Allahım ...:KK12::KK12:
İyi de ille 4 yıl flört etti diye evlenmek zorunda mı? Bu yaşta tüm hayallerinden vazgeçmeye? İnsanlar tanıyıp da uyumsuz olduklarını anlayınca elbette ayrılacak. Bir kadına neden kariyerine önem veriyorsun diye sorulmamalı. Eş ya da sevgili bu tercihe zorlarsa kadın kariyerini seçebilir gayet de. Konu sahibi onu her koşulda destekleyecek, kariyerine saygı duyacak biriyle mutlu olabilecekken, neden kendi hayallerinden vazgeçsin, neden kendini erkeğe uydursun? (aksi durum da geçerli)

Hep diyorum uzun uzun flört etmenin güzelliği bu, aşk herhangi iki kişi arasında olabilir ancak evlilik herhangi iki kişi arasında olamıyor. Uyum şart. Bunları ancak yaşayarak öğreniyor insan. İş ciddiye binmeden, yanlış bir karar almadan görebiliyor insan böyle, bu büyük bir şans bence, önceden fark etmek uyumsuzluğu. Kötü bir evlilik önlenmiş oluyor. Uyumsuz olduğu bir adamla gidip onun memleketinde aynı evde yaşamaya mecbur değil kimse, sırf 4 yıl flört etti diye. Gidip evlense çocuk yapsa, sonra o evde bu mesele yüzünden hır gür eksik olmasa o çocukların psikolojisi bozulsa daha mı iyi?

Sana smdi ayril desek ayrilabilicekmsin?
Bu cesarti kendinde goruyomsun?
4 sene az uz degl.

4 sene önceki kafa yapının değişmeye başlaması çok normal. Hayatına yön vermeye çalışıyosun ve bunlar senin için çok önemli şeyler anladığım kadarıyla. Geniş açıyla bakmaya çalış, bunların arkasından gelebilecek sorunları düşün. Şimdi bunlar düşünmeye başladıysan bi kaç yıl sonra bu ilişki seni tatmin etmiycek. Hep bişeylerden şikayetçi olcaksın. Sen onun için nasıl bu düşüncelerdeysen o da aynı şekilde senin isteklerini kabullenemiycek. Çünkü hayat tarzlarınızda uyumsuzluk var. Yol yakınken mantığını seç, aşk karın doyurmuyo :)

Aynı şeyleri yaşadım geçmişte, seni en iyi ben anlarım. Ayrıldım!!!!

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum.

Şu anda bana saygı duyan, mesleğimle gurur duyan, hırslı olmamla, çalışkanlığımla övünen, benim de mesleğiyle övündüğüm kocam var! Hayat güzel! Çalışmak, meslek sahibi olmak, para kazanmak, dimdik ayakta durmak güzel. Sen akıllı bir kızsın!

Yapacağın şey açık, net! Belli!!!

Canım sevgilin zannettigin kadar mükemmel biri değil sana saygı duymuyor bu çok agir,ileride anlarsın. Bence sende yapman gerekeni biliyorsun sinyalleri almissin baksana ;) yol ver sakin kendine de geleceğine de yazık etme bu yarin çalışma evinin kadını ol da der uğraşma bence hayat guzel:halay:

davul bıle dengı dengıne. anlasamayabılırsın evlenınce. evlı ıkı ınsanın goruslerı , davranısları , mesleği uyusmak zorunda oluyor. kulturel farklılık olnca yurumez o evlılık. ayrıl uzatmadan. yalnız 4 seneyı de cope atacaksın ıyı dusun

4 senedir bu durumu yeni mi fark ediyorsunuz?
İşler ciddiye binmeden neden sorun etmediniz bu durumu?
Bana kendinizi (sevgilinize göre) çok yükseklerde görüyorsunuz gibi geldi.
Bir küçümseme durumu var yani.

Yani uyuşamadığını düşünüyorsan sevmiyorsun demektir. Çünkü birine gerçekten aşıksan onun en kötü huyları bile gözüne batmaz. Burada yavaş yavaş batmalar başladığına göre sevginden emin değilsin. 4 yıl bide ister istemez ilk günkü heyacan olmuyor.

bu tür bir kıyaslamaya girmek zaten sonun başlangıcı olmuş.
aranızda bariz fark var belli ki.
yoksa tolere ederdin bu kadar dile dökmezdin.
ileride çok sıkıntı yaşarsın şimdiden duyguların bu yönde çünkü.
sen kariyer ve başarı odaklı bir insanken sevgilin ortalama bir hayat sürecek birisi.
başdağamazsınız.

Yani uyuşamadığını düşünüyorsan sevmiyorsun demektir. Çünkü birine gerçekten aşıksan onun en kötü huyları bile gözüne batmaz. Burada yavaş yavaş batmalar başladığına göre sevginden emin değilsin. 4 yıl bide ister istemez ilk günkü heyacan olmuyor.
Uyumsuzluğu görmesi sevmediğini göstermez. Mantığı devre dışı kalmamış ne güzel, gerçekleri görebiliyor tartabiliyor. Sağlıklı bir ilişkide hem sevgi hem mantık olmalı değil mi zaten.

Bir çok konuda rastlıyorum, kız kafasındaki endişelerden bahsediyor hemen demek ki sevmiyorsunlar başlıyor. Ben bu mantığı anlayamıyorum. Gözü kör aşık olup evlendikten sonra zorluk yaşasa bu sefer de aklın neredeydi diyorlar.

Uyumsuzluğu görmesi sevmediğini göstermez. Mantığı devre dışı kalmamış ne güzel, gerçekleri görebiliyor tartabiliyor. Sağlıklı bir ilişkide hem sevgi hem mantık olmalı değil mi zaten.

Bir çok konuda rastlıyorum, kız kafasındaki endişelerden bahsediyor hemen demek ki sevmiyorsunlar başlıyor. Ben bu mantığı anlayamıyorum. Gözü kör aşık olup evlendikten sonra zorluk yaşasa bu sefer de aklın neredeydi diyorlar.
Tamam mantığını kullanacak. Ve mantığı ayrılman gerekiyor diyor. Ayrılacak mı ? Seve seve mi ayrılacak ? Mantık ayrılman gerekiyor diyebiliyorsa o kadarda çok sevmiyordur.

Tamam mantığını kullanacak. Ve mantığı ayrılman gerekiyor diyor. Ayrılacak mı ? Seve seve mi ayrılacak ? Mantık ayrılman gerekiyor diyebiliyorsa o kadarda çok sevmiyordur.
İnsan severek bırakabilir, ben şu aralar yapıyorum mesela.

İnsan ilişkilerinde herşeyin fazlası zarar, sevginin de.

Back