- 19 Aralık 2013
- 65
- 34
-
- Konu Sahibi gunestengelenmutluluk
Ne mutlu bulabilmissiniz darisi her is arayanlarin basina :) Her zaman hayirlisini istiyorum ben de tavsiyeniz icin de tesekkurlerMerhaba aynı süreçten ben de geçtim 4 ay gibi bir sürede buldum yalnız çok görüşmelere gittim alinacak fibi oldum olmadi falan bir sürü en son buldugum isin gorusmesine de giderke ayni gun baska is gorusmesine gittim hatta suanku isyerimden haber cikmaz olumsuz olur diye dusunurken olumlu oldu yalniz sana tavsiyem bu kadar acele etme cunku ise girdikten sonrada sikintilar bitmiyor istedigin gibi olmuyor zorlaniyorsun hayirlisi icin dua et once bir de butun is sitelerinden cv hazirlayip duzenli olarak kontrol et her gun
Ben de farklı bir bakış açısı getireceğim.
Sözüm meclisten dışarı tabi; biz de çalışacak personel bulamıyoruz. Ornegin gıda müh, endüstri müh filan gibi eğitim gerektiren işler. Çok büyük olmayan orta halli bir şehirde yeni mezunlar bile 2500 gibi rakamlar istiyor. Verdigimiz adaylar da oluyor ama adı mühendis olanların içinde excell kullanmayı bilmeyenleri bile gördüm. Yeni nesil biraz daha donanımsal olarak zayıf bence. Yanıma 8 aydır 2-3 yıl tecrübesi olan birini arıyorum ve inanın yok. Yeni mezun alıp yetiştireyim bari diyorum çok bunalınca. Yeni mezunlar da azıcık zorlayınca kaçıyor. Şirket de hepinizin tanıdığı büyük bir marka.
Bizim burda da mühendis, proje müdürü, muhasebeci bulunmuyor.
Yeni mezun muhasebeci asgari ücretle başlıyor.
Birilerinin referansıyla giren 2 yeni mezun mühendis var onlardan hiç memnun değiliz ama çıkaramıyoruzda.
Acaba işi illa büyük şehirlerde aramamak mı gerekiyor bilemiyorum.
beeeeennnİnternet uzerinden iş yapmak isteyenler bana ulasabilirsiniz.her şehirden katılım saglanabilir.
Bende 4 yillik bölüm mezunuyum. Bi ara 20ye yakin yere cv birakmiştim 4 5 yil oluyor. Geri dönüş 0 dıBen yeni mezun mimarım ve izmirde iş arıyorum. Bir ayı geçti başvurularıma başlayalı ve sadece bir geri dönüş aldım. Gittim görüşmeye biz geri döneriz dediler sonunda ve olumsuz cevabın kibarcası diye düşündüm o an. İş ilanlarına bakıyorum o kadar az ki. Güzel ülkemin 3. Büyükşehrinde nasıl bu kadar az ilan olabiliyor anlamıyorumİlansız yerlere de başvuruyorum ama coğu ihtiyacımız yok şuan diyor. Ihtiyacı olan da söylemiyor. Ilk işim olacak ve güzel bir başlangıç hevesim arzum yerle bir olmaya başladı. Ne kadar zormus iş bulmak Kaç ay beklemem gerekiyor mutlu olabileceğim bir yer olacak mı diken üzerinde beklerken bazen çok moralim bozuluyor. Benimle aynı dertte olan var mı ya da bu süreci yaşayanlar tecrübelerini aktarabilir mi
Esin zaten bu hedefte ilerlemeye çalışıyor diye hatırlıyorum?Merhaba ..
Ben bu bölümü farklı okunmuş bir 2 yıllık bölümden sonra okumaya karar vermiştim, ve de sayısalcı olmadığım için önce mimari restorasyon (2yıllık) okuyup, dgs ile 4 e tamamlayarak..
Hevesliydim de..
Ama mesajınızı görünce ister istemez üzüldüm..
Hal şimdi böyle ise 5-6 yol sonra nasıl olur ..
Çok istediğim bir meslekti