İş bulmak ne kadar zormuş arkadaşlar :((

Siz kaç ayda iş buldunuz? Yardım aldınız mı tanıdıklarınızdan :(

• 1 aydan az sürdü...

OY: 13 19,4%
  • 1-2 ay

OY: 4 6,0%
  • 2-3 ay

OY: 4 6,0%
  • 3-4 ay

OY: 5 7,5%
  • 5-6 ay

OY: 6 9,0%
  • 6 aydan daha fazla :(

OY: 35 52,2%

• Ankete Katılan
    67
  • Anket Kapalı .
Bizim burda da mühendis, proje müdürü, muhasebeci bulunmuyor.
Yeni mezun muhasebeci asgari ücretle başlıyor.
Birilerinin referansıyla giren 2 yeni mezun mühendis var onlardan hiç memnun değiliz ama çıkaramıyoruzda.
Acaba işi illa büyük şehirlerde aramamak mı gerekiyor bilemiyorum.
Olabilir cunku gencler buyuk sehirde yasamak istiyor artik ilk tercihimiz oralar oluyor ben de dahil

Ben yeni mezun mimarım ve izmirde iş arıyorum. Bir ayı geçti başvurularıma başlayalı ve sadece bir geri dönüş aldım. Gittim görüşmeye biz geri döneriz dediler sonunda ve olumsuz cevabın kibarcası diye düşündüm o an. İş ilanlarına bakıyorum o kadar az ki. Güzel ülkemin 3. Büyükşehrinde nasıl bu kadar az ilan olabiliyor anlamıyorum :KK43: İlansız yerlere de başvuruyorum ama coğu ihtiyacımız yok şuan diyor. Ihtiyacı olan da söylemiyor. Ilk işim olacak ve güzel bir başlangıç hevesim arzum yerle bir olmaya başladı. Ne kadar zormus iş bulmak :KK43: Kaç ay beklemem gerekiyor mutlu olabileceğim bir yer olacak mı diken üzerinde beklerken bazen çok moralim bozuluyor. Benimle aynı dertte olan var mı ya da bu süreci yaşayanlar tecrübelerini aktarabilir mi :KK43:
Staj yaptığınız yerlere de başvurdunuz mu? Sizin sonunuzu kpss görüyorum ama hayırlısı

Insallah . Kesinlikle öyle düşünme ben sırf tecrübe olsun diye ilk isime nerdeyse asgari ücretle bsladim sonraki isim %100 zamlı bir is oldu. Önemli olan tecrübe edinmek . Tecrübeden sonra iş de özgüven de geliyor .
Cok tesekkurler gercekten yarin ilk isim tecrube edinmeye baslamak olucak eski staj yerimde :)

2 yıla yakın işsiz kaldım ankarada.2 tane aöf önlisans 1 tane örgün lisans mezunuyum.sayısını bile hatırlayamadığım kadar seminer konferans ve kursa gittim.iyi bir yerde staj yaptım ve ekonomi bölümünün zorluğuyla nam salmış bir üniv.den mezun oldum.kpss ye girdim vergi müfettişi olmak istiyordum ilk girişimde iyi bir puan aldım lakiiiiiin torpilim yoktu.2 tane bankanın sınavını kazandım gitmedim.ilk girişte mali müşavirlik staj başlatma sınavını dersaneye gitmeden kazandım çalışıyorum ama 5 yıldır işsiz tanıdığım insanlar oldu.sabret elinden gelenin en iyisini yap ve ilk işinde ücrete takılma derim

Eşim mimar. Evliliğimizin 2. senesinde yıllık izin sonrası işten çıkarıldı. 10 ay iş bulamadı. Sonra tekrar girdi bir yere 3 ay sonra yine patronu işten çıkardı. Projeleri bitince yol verdiler, kandırıldık anlayacagın. Şu an yine evde. Ankarada yasamaktayız.

Demek istedigim, sektörünüz sıkıntı ve sizin yapacaginiz çizimleri piyasada 50 -100 liraya yapıp piyasayı dusuren eğitimsiz adamlar var. Eğer durumunuz varsa kendinizi 3d max konusunda geliştirin derim. Allahtan ümit kesilmez bir de. Umarım istediğiniz gibi bir yere en kısa zamanda yerleşirsiniz.

Merhaba ..
Ben bu bölümü farklı okunmuş bir 2 yıllık bölümden sonra okumaya karar vermiştim, ve de sayısalcı olmadığım için önce mimari restorasyon (2yıllık) okuyup, dgs ile 4 e tamamlayarak..
Hevesliydim de..
Ama mesajınızı görünce ister istemez üzüldüm..
Hal şimdi böyle ise 5-6 yol sonra nasıl olur ..
Çok istediğim bir meslekti :KK43:

Ben yeni mezun mimarım ve izmirde iş arıyorum. Bir ayı geçti başvurularıma başlayalı ve sadece bir geri dönüş aldım. Gittim görüşmeye biz geri döneriz dediler sonunda ve olumsuz cevabın kibarcası diye düşündüm o an. İş ilanlarına bakıyorum o kadar az ki. Güzel ülkemin 3. Büyükşehrinde nasıl bu kadar az ilan olabiliyor anlamıyorum :KK43: İlansız yerlere de başvuruyorum ama coğu ihtiyacımız yok şuan diyor. Ihtiyacı olan da söylemiyor. Ilk işim olacak ve güzel bir başlangıç hevesim arzum yerle bir olmaya başladı. Ne kadar zormus iş bulmak :KK43: Kaç ay beklemem gerekiyor mutlu olabileceğim bir yer olacak mı diken üzerinde beklerken bazen çok moralim bozuluyor. Benimle aynı dertte olan var mı ya da bu süreci yaşayanlar tecrübelerini aktarabilir mi :KK43:

Merhabalar ..
Ben 2 yıllık harita kadastro bölümü bitirdim, ve okulu bitirdiğim dönemde ( sağlıktan sonraki en iyi 2 yıllıkk bölüm olduğu söyleniyordu, ama bu erkek için böyle, bayanlar için pek bi çalışma sahası yok) ve o kadar aradan sonra bu yıl ygs ye tekrar girip (sayısalcı olmadığım için)

2 yıllık mimari restorasyon yazıp, sonrasında dgs ile mimarlığa geçiş yapmaya karar verdim, ilgi alanım ve hevesim yüksekti..
Fakat mesajınızı görene dek..
Benim bu saydıklarım ortalama 5-6 yılda olacak şeyler..
Tavsiye eder misiniz bana , ne dersiniz mesela ?

İzmirli arkadaşım iş yok diyerek iç anadoludaki küçük bir şehire gitti.İzmir çok güzel bir yer o yüzden talep cok yüksek.başka şehirleri de deneyin bence

canım umudunu kaybetme. bende turkıyenın en ıyı unıvlerınden mezunum. yuksek lısans ve hatta suan doktora yapıyorum. yuksek lısans yaparken benım de basvurmadıgım yer kalmamıstı parttıme ısler buldum sadece. ama doktora yaparken yanı bundan 5 ay once devlet kadrosu acıldı basvurdum ama torpıl nedenıyle hocanın ogrencısı alındı sonra baska kadro acıldı yasadıgım yerın cok cok uzagında ona basvurdum baska carem kalmamıstı ve suan kadroluyum. allah ınsanın nasıbını kımbılır nerede yarattı o nasıp senı bulur sen yılma basvurmaya devam et. allah buyuk

6 aya kadar baktın gelişme olmadı .....

karikatur-kariyer.jpg

Merhaba aynı süreçten ben de geçtim 4 ay gibi bir sürede buldum yalnız çok görüşmelere gittim alinacak fibi oldum olmadi falan bir sürü en son buldugum isin gorusmesine de giderke ayni gun baska is gorusmesine gittim hatta suanku isyerimden haber cikmaz olumsuz olur diye dusunurken olumlu oldu yalniz sana tavsiyem bu kadar acele etme cunku ise girdikten sonrada sikintilar bitmiyor istedigin gibi olmuyor zorlaniyorsun hayirlisi icin dua et once bir de butun is sitelerinden cv hazirlayip duzenli olarak kontrol et her gun

Arkadaslarim da zorlaniyor ondan sanirim gidishat korkutuyor. Torpil denilecek bir tanidik falan da yok malesef artik sansimiza kismetimize
Şansınızı İstanbul'da denemeniz öneririm. Görüyorsunuz adım başı inşaat gayrimenkul projeleri yapılıyor. İzmir'e nispeten şansınız daha fazla olabilir. Verdikleri ücret ile ne kadar kaliteli bir hayat sunar orası muamma. Herşey çok zor şu dönemde. Şansınız açık olsun. Umarım en yakın zamanda siz de iş bulursunuz

1 ay iş bulamıyorum demek için çok cok çok erken. Tavsiyem şehir kısıtlaması yapmayın. Yaşarım dediginiz her şehirdeki ilana başvurun. Maaşa önem vermeyin. Bir yerden başlayın deneyim elde edin. Hiç iş deneyimi olmayan insana insanlar iş verirken daha da bir dusunuyorlar.

Bu arada çalışan bulamıyoruz diyenlere de hayret ediyorum. Illaki bir çalışma şartları maaş orantisizligi vardir. Aksi takdirde işsiz o kadar insan varken çok mümkün degil.

2008 de mezun oldum ben. işimle alakasız işlerde çalıştım. hep tecrübe! dediler. kimse de demedi ki yahu daha yeni mezun ne tecrübesi diye. neyseki 2011 de atandım. Allah elimden almasın inş. ondan önceki işleri saymazsam (rakamlar asgari ücretin yarısıydı ancak) deneme adı altında tutuyorlardı koca firmalar, 3 yıl işsizmişim.

2 yıla yakın işsiz kaldım ankarada.2 tane aöf önlisans 1 tane örgün lisans mezunuyum.sayısını bile hatırlayamadığım kadar seminer konferans ve kursa gittim.iyi bir yerde staj yaptım ve ekonomi bölümünün zorluğuyla nam salmış bir üniv.den mezun oldum.kpss ye girdim vergi müfettişi olmak istiyordum ilk girişimde iyi bir puan aldım lakiiiiiin torpilim yoktu.2 tane bankanın sınavını kazandım gitmedim.ilk girişte mali müşavirlik staj başlatma sınavını dersaneye gitmeden kazandım çalışıyorum ama 5 yıldır işsiz tanıdığım insanlar oldu.sabret elinden gelenin en iyisini yap ve ilk işinde ücrete takılma derim
Bu kadar basari karsiliksiz kalmamali istediginiz konuma gelirsiniz umarim

2008 de mezun oldum ben. işimle alakasız işlerde çalıştım. hep tecrübe! dediler. kimse de demedi ki yahu daha yeni mezun ne tecrübesi diye. neyseki 2011 de atandım. Allah elimden almasın inş. ondan önceki işleri saymazsam (rakamlar asgari ücretin yarısıydı ancak) deneme adı altında tutuyorlardı koca firmalar, 3 yıl işsizmişim.
Yani suan devlet yeni mezunlar istihdam saglasin diye sirketlere belli miktar bile vermeye basladi yine de acilmiyor onumuz, cok sukur duzeninizi kurmussunuz gecmisi dusunup can sıkmayin hic :))

1 ay iş bulamıyorum demek için çok cok çok erken. Tavsiyem şehir kısıtlaması yapmayın. Yaşarım dediginiz her şehirdeki ilana başvurun. Maaşa önem vermeyin. Bir yerden başlayın deneyim elde edin. Hiç iş deneyimi olmayan insana insanlar iş verirken daha da bir dusunuyorlar.

Bu arada çalışan bulamıyoruz diyenlere de hayret ediyorum. Illaki bir çalışma şartları maaş orantisizligi vardir. Aksi takdirde işsiz o kadar insan varken çok mümkün degil.
Ben de hayret ettim dogrusu, tek sehire bagliyim suan malesef bunun bircok sebebi var benim icin

Şansınızı İstanbul'da denemeniz öneririm. Görüyorsunuz adım başı inşaat gayrimenkul projeleri yapılıyor. İzmir'e nispeten şansınız daha fazla olabilir. Verdikleri ücret ile ne kadar kaliteli bir hayat sunar orası muamma. Herşey çok zor şu dönemde. Şansınız açık olsun. Umarım en yakın zamanda siz de iş bulursunuz
Bana kalsa ben zaten istanbul istiyorum haklisiniz ogrenciyken bile 2 haftada is bulup mezun maasi almistim orda ama malesef ailemin gonlunu edemiyorum istanbul icin :KK43:

X