İş bulmak ne kadar zormuş arkadaşlar :((

Siz kaç ayda iş buldunuz? Yardım aldınız mı tanıdıklarınızdan :(

• 1 aydan az sürdü...

OY: 13 19,4%
  • 1-2 ay

OY: 4 6,0%
  • 2-3 ay

OY: 4 6,0%
  • 3-4 ay

OY: 5 7,5%
  • 5-6 ay

OY: 6 9,0%
  • 6 aydan daha fazla :(

OY: 35 52,2%

• Ankete Katılan
    67
  • Anket Kapalı .
Merhabalar biraz moral vermeye geldim :KK37: Ben de yeni mezun sayılırım öncelikle canınızı sıkmayın elbet bir yerden başlayacaksınız gayet güzel bir mesleğiniz var. Benim de bir kaç is tecrübem oldu kendi isteğimle ayrıldım ve su an tekrar is arıyorum . Elbet karşınıza bi yerden çıkacaktır . Pes etmeyin internet ilanlarına bakin gazete ilanlarına bakin işkur gibi kurumlara başvurun . En önemlisi arkadaş çevrenizle iletişimde bulunun . Biz arkadaşlarımızla birbirimize cok fazla is pasliyoruz . Umitsizlige kapilmayin meselâ bir arkadaşım 2 yil boyunca cok uğraştı deneyimleri oldu ama tutturamadı su an cok guzel bir firmada cok guzel bir pozisyonda çalışıyor. Bi yerden başladıktan sonra devamı gelecektir .
Izmirde okumadigim icin orada paslasabilecegim bir cevrem de yok malesef :KK43: ben is bulmak kadar degistirmek de zor olur diye biraz iyi yer olsun is degistirmeme gerek kalmasin diyordum ama boyle tecrubesiz de olmucak galiba istedigim gibi bi yer sevindim istedigi yere gelebilmis arkadasin darisi bizim de basimiza insallah :)

1 ay nedir ki yahu?

Ben eski mezunlardanım. mezuniyetimden sonra 3 ay dinlenmek istedim, sonra bilgisayar kursuna gittim. Yıllar önce olmasına rağmen sonraki 3 aylık dönem içerisinde ilk işime başalngıç yapabildim. 1 ay çalıştım yeni mezundum ve maaşı asgari ücret idi , sonra yüzde 30 daha yüksek veren başka bir işyerinde 8 ay çalıştım. daha sonra ise ilave yüzde 15 daha fazla maaşla çalışacağım başka işe geçtim. Orada bir süre sonra sürekli o işimle ilgili ek iş imkanı bularak maaşım kadar maaş elde etmeye başladım. 1,5 yıl sonra ise kamu kurumuna geçiş yaptım...

Önerim üniversite mezunu olunsa da ilk işe başlangıçta, ilk bir yıl maaşı arka plana atmak.. tecrübe edinmeye çalışmak. Sonra arkası geliyor inşaallah...

Bu arada özel sektördeki işlerimin tamamını da ilan ile kendim bulup müracaat etmiştim.
Maastan pek bir beklentim yok zaten kendi gecimimi saglamam gerek ama artik aileme yuk olamam, sık sık is degistirmek zor olmadi mi peki

Eşim mimar. Evliliğimizin 2. senesinde yıllık izin sonrası işten çıkarıldı. 10 ay iş bulamadı. Sonra tekrar girdi bir yere 3 ay sonra yine patronu işten çıkardı. Projeleri bitince yol verdiler, kandırıldık anlayacagın. Şu an yine evde. Ankarada yasamaktayız.

Demek istedigim, sektörünüz sıkıntı ve sizin yapacaginiz çizimleri piyasada 50 -100 liraya yapıp piyasayı dusuren eğitimsiz adamlar var. Eğer durumunuz varsa kendinizi 3d max konusunda geliştirin derim. Allahtan ümit kesilmez bir de. Umarım istediğiniz gibi bir yere en kısa zamanda yerleşirsiniz.
Cok tesekkurler umarim siz ve esiniz icin de guzel is kapilari acilir, 3d max de gercekten vakit isteyen bir program ve alan 3 boyutcu olmak da bosuna okudugumu hissettiriyor bana ama ek is olarak evde aksamlari yapabilirsem ek gelir icin guzel olabilir verecekleri maas yetmeyecek cunku :/

7 ay zorunlu staj yaptim okul donemimde suan izmirde yasamiyorum orda staj yapmam mumkun degil kendi sehrimde bir is hayati istemedigim icin de burda dusunmedim yapmayi ama bos bos durmaktan iyidir tabi :/

Dediğim gibi trden fazla haberim yok ama almanyada staj yapmadan kapak atmasi aşırı zor.
Genelde tüm akedemisyenler 2 sene staj yapar ( zorunlu 6 ay).

Bencede dene. Kayibin olmaz. Belkide şirket seni beğenir ve teklifde bulunur

Cok tesekkurler umarim siz ve esiniz icin de guzel is kapilari acilir, 3d max de gercekten vakit isteyen bir program ve alan 3 boyutcu olmak da bosuna okudugumu hissettiriyor bana ama ek is olarak evde aksamlari yapabilirsem ek gelir icin guzel olabilir verecekleri maas yetmeyecek cunku :/

Eşim sketch-up ve vray kullanıyor ama su sıralar şirketler 3dmax diye tutturmaya basladi. Durumumuz olunca bir kursa gondereceğim

Maastan pek bir beklentim yok zaten kendi gecimimi saglamam gerek ama artik aileme yuk olamam, sık sık is degistirmek zor olmadi mi peki

İlk 8 ayda maaşı % 45 arttırdım iş değiştirerek...Niye zor olsun... İlanlarda iyisini buldukça geçtim. 2. işyerimden ayrılmam için onları ikna etmem zor oldu. Yani işi öğreniyosun, işlerine yarıyorsun ve pat diye ayrılmak istiyorsun...Biraz kıvırmam gerekti, beyaz yalan, ahbabımın işyeri de ondan ayrılıyorum vs. Onlar da maaşını arttıralım gitme deselerdi ben de çıkmazdım. Cimrilerdi demeleri mümkün gözükmüyordu...Yani ilk 1 yıl komik maaşları kabul etmen gerekebilir. Sonrasında zaten maaşın artacaktır, kendine güvenini gelecektir. Ek çizimler vs. gelirini arttırma yolları açılacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk 8 ayda maaşı % 45 arttırdım iş değiştirerek...Niye zor olsun... İlanlarda iyisini buldukça geçtim. 2. işyerimden ayrılmam için onları ikna etmem zor oldu. Yani işi öğreniyosun, işlerine yarıyorsun ve pat diye ayrılmak istiyorsun...Biraz kıvırmam gerekti, beyaz yalan, ahbabımın işyeri de ondan ayrılıyorum vs. Onlar da maaşını arttıralım gitme deselerdi ben de çıkmazdım. Yani ilk 1 yıl komik maaşları kabul etmen gerekebilir. Sonrasında zaten maaşın artacaktır, kendine güvenini gelecektir. Ek çizimler vs. gelirini arttırma yolları açılacaktır.
Tavsiyen icin cok sagol kisin ogrenciyken calismistim ben de pat diye cikmak zorunda kaldim baska sebeplerden dolayi son maasimi vermemislerdi ondan korku olustu sanirim is degistirme konusunda

Üç yıldan fazla oldu mezun olalı. Atanamadim henüz. Özele başvurdum tecrübe istiyor en az 2-3 yıl. Ücretli öğretmenlik yaptım ara ara onun da şartları kötü. Hiçbir hakkın yok. Sigortam bile tam yatmıyordu. Sinirimi bozmaktan başka bir işe yaramadı.
2017 KPSS ye girdim. Puanım iyi gibi. Ama bu sefer de alım yok. 2018 de alıcaz dediler. Bekliyorum bakalım.
Insallah atanirsin sen de tez zamanda ozel devlet hepsi zor artik bi yerlere gelebilmek gerkcekten

Tavsiyen icin cok sagol kisin ogrenciyken calismistim ben de pat diye cikmak zorunda kaldim baska sebeplerden dolayi son maasimi vermemislerdi ondan korku olustu sanirim is degistirme konusunda

Dediğim gibi ilk 6- 1 yıl maaş takıntın olmasın. Ben maaşsız da çalışırım dediğimi hatırlıyor gibiyim kendi kendime iş ararken...Aslında bizim de maddiyata ihtiyacımız vardı oysaki..Yani tecrübe adına 1 yılı gözden çıkarırsanız, sonrası gelir inş.

1 ay erken bir süre düşününce. Ama piyasa o kadar kötü ki. Benim de bir yılı geçti.Mühendislik üzerine bir alandayim.Okulumu severek okudum ama iş yok. Eğer mevkili bir tanıdık legal adıyla referans halk arasında torpil yoksa iyi bir yerlerde çalışmak çok zor.
Tabi ki kendi imkanlarıyla iş bulanları ayrıca takdir ediyorum.İstisnalar tabi ki olacaktır. Ama maalesef çoğu yerde düzen böyle.
Arkadaslarim da zorlaniyor ondan sanirim gidishat korkutuyor. Torpil denilecek bir tanidik falan da yok malesef artik sansimiza kismetimize

Yeni mezun olduğumda staj yaptigim sirkette devam ettim, sene 2004 maasim 330 tl ev kiram 450 tl idi, 2005 ocakta is degisikligi yaptim maasim 1500 tl+yol+ozel saglik sigortasi+200 tl lik multinetti :)
Yani ilk ise giriste biraz razi olmak lazim, bos cv ye kimse para vermiyor.
Hos bunlardan 10 yil sonra 7 ay issiz kalip zar zor bir is buldum ondan da pek memnun oldugum soylenemez, yilbasindan sonra yeniden is arayisina başlayacak gibiyim...

Etrafimda kim varsa gidayla ilgili bolum okumalarini soyluyorum.

Istedigi sevdigi bolumden issiz kalacagina sevmedigi is yapmasi daha iyidir.

3000 tl maas hatta dil biliyorsa 4000 tl... garson bulamiyoruz. Cunku daha iyi veren yerler var. Tipbox da cok daha fazla cikiyor diye baska yer bulan gidiyor. Herkes elimi sallasam ellisi modunda sektorde.

Ben de farklı bir bakış açısı getireceğim.
Sözüm meclisten dışarı tabi; biz de çalışacak personel bulamıyoruz. Ornegin gıda müh, endüstri müh filan gibi eğitim gerektiren işler. Çok büyük olmayan orta halli bir şehirde yeni mezunlar bile 2500 gibi rakamlar istiyor. Verdigimiz adaylar da oluyor ama adı mühendis olanların içinde excell kullanmayı bilmeyenleri bile gördüm. Yeni nesil biraz daha donanımsal olarak zayıf bence. Yanıma 8 aydır 2-3 yıl tecrübesi olan birini arıyorum ve inanın yok. Yeni mezun alıp yetiştireyim bari diyorum çok bunalınca. Yeni mezunlar da azıcık zorlayınca kaçıyor. Şirket de hepinizin tanıdığı büyük bir marka.

bende öğretmenim ilk ücretli yaptım 1 sene daha sonraki sene evde oturdum kpss çalıştım olmadı bu sene bölümüm dışında bir işle uğraşıyorum baska alanda çalışıyorum yapıcak bir şey yok bunalım geçiriyorsun baska türlü özel okullar almıyor tecrübe istiyor

Izmirde okumadigim icin orada paslasabilecegim bir cevrem de yok malesef :KK43: ben is bulmak kadar degistirmek de zor olur diye biraz iyi yer olsun is degistirmeme gerek kalmasin diyordum ama boyle tecrubesiz de olmucak galiba istedigim gibi bi yer sevindim istedigi yere gelebilmis arkadasin darisi bizim de basimiza insallah :)

Insallah . Kesinlikle öyle düşünme ben sırf tecrübe olsun diye ilk isime nerdeyse asgari ücretle bsladim sonraki isim %100 zamlı bir is oldu. Önemli olan tecrübe edinmek . Tecrübeden sonra iş de özgüven de geliyor .

valla benim de 15 ay oldu muhendisim. önüme birçok iş geldi. kendim önüme çıkan fısatları tepiyorum devlet memuru olmak için. özelde çalışmayı düşünmüyorum zorda kalmazsam ne kadar zor oldugunu biliyorum şimdilik sabrediyorum ama beklemek de kolay bişey değil. şunu söyleyebilirim ki şu devirde yeni mezunsan tanıdık olmadan işin çok cok zor. çogu ilanı kafadan 5 sene tecrübe diye açıyorlar en az. ama tanıdık oldugu zaman seni bildiği için şirket yetiştirip elinde tutmak isteyebiliyor.

Bizim burda da mühendis, proje müdürü, muhasebeci bulunmuyor.
Yeni mezun muhasebeci asgari ücretle başlıyor.
Birilerinin referansıyla giren 2 yeni mezun mühendis var onlardan hiç memnun değiliz ama çıkaramıyoruzda.
Acaba işi illa büyük şehirlerde aramamak mı gerekiyor bilemiyorum.

Yorumlariniz icin cok tesekkurler arkadaslar kendime geldim iyi oldu bi silkelendim soyle iyi ki varsiniz :** :) is ararken kendi memleketimde de tecrube edinmeye bakicam artik karsiliksiz calisicam yarin konusmaya gidicem onceden staj yaptigim yerlere de :) umarim herkes bi nebze olsun isinde de aradigi mutlulugu yakalar

X