İş bulmak ne kadar zormuş arkadaşlar :((

Siz kaç ayda iş buldunuz? Yardım aldınız mı tanıdıklarınızdan :(

• 1 aydan az sürdü...

OY: 13 19,4%
  • 1-2 ay

OY: 4 6,0%
  • 2-3 ay

OY: 4 6,0%
  • 3-4 ay

OY: 5 7,5%
  • 5-6 ay

OY: 6 9,0%
  • 6 aydan daha fazla :(

OY: 35 52,2%

• Ankete Katılan
    67
  • Anket Kapalı .

gunestengelenmutluluk

Guru
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
65
34
Ben yeni mezun mimarım ve izmirde iş arıyorum. Bir ayı geçti başvurularıma başlayalı ve sadece bir geri dönüş aldım. Gittim görüşmeye biz geri döneriz dediler sonunda ve olumsuz cevabın kibarcası diye düşündüm o an. İş ilanlarına bakıyorum o kadar az ki. Güzel ülkemin 3. Büyükşehrinde nasıl bu kadar az ilan olabiliyor anlamıyorum :KK43: İlansız yerlere de başvuruyorum ama coğu ihtiyacımız yok şuan diyor. Ihtiyacı olan da söylemiyor. Ilk işim olacak ve güzel bir başlangıç hevesim arzum yerle bir olmaya başladı. Ne kadar zormus iş bulmak :KK43: Kaç ay beklemem gerekiyor mutlu olabileceğim bir yer olacak mı diken üzerinde beklerken bazen çok moralim bozuluyor. Benimle aynı dertte olan var mı ya da bu süreci yaşayanlar tecrübelerini aktarabilir mi :KK43:

Üç yıldan fazla oldu mezun olalı. Atanamadim henüz. Özele başvurdum tecrübe istiyor en az 2-3 yıl. Ücretli öğretmenlik yaptım ara ara onun da şartları kötü. Hiçbir hakkın yok. Sigortam bile tam yatmıyordu. Sinirimi bozmaktan başka bir işe yaramadı.
2017 KPSS ye girdim. Puanım iyi gibi. Ama bu sefer de alım yok. 2018 de alıcaz dediler. Bekliyorum bakalım.

Merhabalar biraz moral vermeye geldim :KK37: Ben de yeni mezun sayılırım öncelikle canınızı sıkmayın elbet bir yerden başlayacaksınız gayet güzel bir mesleğiniz var. Benim de bir kaç is tecrübem oldu kendi isteğimle ayrıldım ve su an tekrar is arıyorum . Elbet karşınıza bi yerden çıkacaktır . Pes etmeyin internet ilanlarına bakin gazete ilanlarına bakin işkur gibi kurumlara başvurun . En önemlisi arkadaş çevrenizle iletişimde bulunun . Biz arkadaşlarımızla birbirimize cok fazla is pasliyoruz . Umitsizlige kapilmayin meselâ bir arkadaşım 2 yil boyunca cok uğraştı deneyimleri oldu ama tutturamadı su an cok guzel bir firmada cok guzel bir pozisyonda çalışıyor. Bi yerden başladıktan sonra devamı gelecektir .

1 ay nedir ki yahu?

Ben eski mezunlardanım. mezuniyetimden sonra 3 ay dinlenmek istedim, sonra bilgisayar kursuna gittim. Yıllar önce olmasına rağmen sonraki 3 aylık dönem içerisinde ilk işime başalngıç yapabildim. 1 ay çalıştım yeni mezundum ve maaşı asgari ücret idi , sonra yüzde 30 daha yüksek veren başka bir işyerinde 8 ay çalıştım. daha sonra ise ilave yüzde 15 daha fazla maaşla çalışacağım başka işe geçtim. Orada bir süre sonra sürekli o işimle ilgili ek iş imkanı bularak maaşım kadar maaş elde etmeye başladım. 1,5 yıl sonra ise kamu kurumuna geçiş yaptım...

Önerim üniversite mezunu olunsa da ilk işe başlangıçta, ilk bir yıl maaşı arka plana atmak.. tecrübe edinmeye çalışmak. Sonra arkası geliyor inşaallah...

Bu arada özel sektördeki işlerimin tamamını da ilan ile kendim bulup müracaat etmiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yeni mezun mimarım ve izmirde iş arıyorum. Bir ayı geçti başvurularıma başlayalı ve sadece bir geri dönüş aldım. Gittim görüşmeye biz geri döneriz dediler sonunda ve olumsuz cevabın kibarcası diye düşündüm o an. İş ilanlarına bakıyorum o kadar az ki. Güzel ülkemin 3. Büyükşehrinde nasıl bu kadar az ilan olabiliyor anlamıyorum :KK43: İlansız yerlere de başvuruyorum ama coğu ihtiyacımız yok şuan diyor. Ihtiyacı olan da söylemiyor. Ilk işim olacak ve güzel bir başlangıç hevesim arzum yerle bir olmaya başladı. Ne kadar zormus iş bulmak :KK43: Kaç ay beklemem gerekiyor mutlu olabileceğim bir yer olacak mı diken üzerinde beklerken bazen çok moralim bozuluyor. Benimle aynı dertte olan var mı ya da bu süreci yaşayanlar tecrübelerini aktarabilir mi :KK43:

Eşim mimar. Evliliğimizin 2. senesinde yıllık izin sonrası işten çıkarıldı. 10 ay iş bulamadı. Sonra tekrar girdi bir yere 3 ay sonra yine patronu işten çıkardı. Projeleri bitince yol verdiler, kandırıldık anlayacagın. Şu an yine evde. Ankarada yasamaktayız.

Demek istedigim, sektörünüz sıkıntı ve sizin yapacaginiz çizimleri piyasada 50 -100 liraya yapıp piyasayı dusuren eğitimsiz adamlar var. Eğer durumunuz varsa kendinizi 3d max konusunda geliştirin derim. Allahtan ümit kesilmez bir de. Umarım istediğiniz gibi bir yere en kısa zamanda yerleşirsiniz.

Başka örnek olarak da kendimi verebilirim : Türkiye'nin en iyi devlet üniversitelerinden birinden mezunum. Anadil seviyesinde 2 yabancı dilim var ve sekreterlik yapıyorum, buna da sükür diyorum. Asgari ücret altına çalışmşlığım var.

Çok yazık olmuş. Allah huzur, bereket versin. Hangi bölüm okudunuz canım?

1 ay erken bir süre düşününce. Ama piyasa o kadar kötü ki. Benim de bir yılı geçti.Mühendislik üzerine bir alandayim.Okulumu severek okudum ama iş yok. Eğer mevkili bir tanıdık legal adıyla referans halk arasında torpil yoksa iyi bir yerlerde çalışmak çok zor.
Tabi ki kendi imkanlarıyla iş bulanları ayrıca takdir ediyorum.İstisnalar tabi ki olacaktır. Ama maalesef çoğu yerde düzen böyle.

İlk staj filan yapsan nasıl olur?
Ben avrupada yaşıyorum trdeki piyasadan fazla haberim yok ama burda staj yapmadan işe alinmak cok ama cok zor.
Ben şahsen uni okurken 2 sene araliksiz part time çalışdım. 9 ay ayni firmada staj yapdim ve sonunda Thesis yazdim yine ayni firmada.

Benim gibi yanisira çalışmayan arkadaşlarım hala iş arıyor...
Stajer olarak başlayıp kendini göstermen daha kolay olabilir

Memnun olacağınız iş bulmak ilk aşamada zor olabilir, ama siz sınırları zorlayın. Kariyer sitelerinin hemen hepsinde ilan vardır, ilanlara sadece internet üzerinden başvurmayın, siz de arayın. Yeni mezun olduğunuz işin tecrübe arıyor olabilirler, 1 ay ne ki hemen gözünüzü karartmayın.

Başka örnek olarak da kendimi verebilirim : Türkiye'nin en iyi devlet üniversitelerinden birinden mezunum. Anadil seviyesinde 2 yabancı dilim var ve sekreterlik yapıyorum, buna da sükür diyorum. Asgari ücret altına çalışmşlığım var.
Anam beni sekreterbolarak bile almadilar. Ogretmensin durmaz gidersin dediler...

Eşim başka meslekte çok kariyerlerli ve tecrübe sahibi oldugu halde son işinden ayrıldıktan 1 sene sonra iş buldu üstelikte istanbulda...yıllardır aynı firmada çalıştıgı için piyasanın bu kadar kötü oldugunu hiç bilmiyorduk... 1 ay yeni mezun birisi için çok erken tanıdıklar çevre varsa yardım isteyebilir geçici olarak başka iş kollarınada bakabilirsiniz, Allah yardımcınız olsun...

İlk staj filan yapsan nasıl olur?
Ben avrupada yaşıyorum trdeki piyasadan fazla haberim yok ama burda staj yapmadan işe alinmak cok ama cok zor.
Ben şahsen uni okurken 2 sene araliksiz part time çalışdım. 9 ay ayni firmada staj yapdim ve sonunda Thesis yazdim yine ayni firmada.

Benim gibi yanisira çalışmayan arkadaşlarım hala iş arıyor...
Stajer olarak başlayıp kendini göstermen daha kolay olabilir
7 ay zorunlu staj yaptim okul donemimde suan izmirde yasamiyorum orda staj yapmam mumkun degil kendi sehrimde bir is hayati istemedigim icin de burda dusunmedim yapmayi ama bos bos durmaktan iyidir tabi :/

1 ay çok dert edilecek bir süre değil. Piyasa kötü, iş az. İlan olsun olmasın her yere cv atın. Hala var mı bilmiyorum ama yıllar önce ben genç iken:)) her yere otomatik cv yollayan aracı firmalar vardı. O yöntemle kolaylıkla iş bulmuştum.
Ne guzelmis otomatik hic duymadim suan yok sanirim, ben biraz secici davranip atiyordum calismak istedigim yerlere atiyordum dogru mu yapiyorum bilmiyorum

X