• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulamıyorum

Fairtyle

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
7
2
6
Meraba kızlar sizin fikirlerinize ve düşüncelerinize ihtiyacım var. 19 yaşında sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunuyum Ağustos ayında mezun oldum ve ağustostan beri yaklaşık 4 aydır iş arıyorum istanbulda oturuyorum gidip başvuru yapmadığım hastane,tıp merkezi kalmadı 4 ayda 30. Yakın hastane dolaşıp cv bıraktım fakat hiçbir şekilde dönüş yapmadılar bir kaç defa görüşmem oldu yeni mezun olduğum için olmadı deneyimli arıyorlar. Benimle aynı anda mezun olan arkadaslarımın çoğu çoktan çalışmaya başladı fakat tanıdık yoluyla işe girdiler. Benim hastanelerde tanıdığım yok ben tamamen kendi çabamla birşeyler yapmaya çalışıyorum gittiğim bir hastane benim gibi lise cıkıslı yeni mezun hemsireyi gözümün önünde işe aldılar tanıdıkla geldiği için daha sonra ben görüsmeye girdiğimde beni eleman alımı yok diye yolladılar. Daha cok gencim ama bu olaylar beni çok yıprattı ve işkura başvurdum tek ümidim işkur kaldı artık. Benim gibi hemsire olup işkurla işe girenler var mı lütfen beni bilgilendirir misiniz

Meraba kızlar sizin fikirlerinize ve düşüncelerinize ihtiyacım var. 19 yaşında sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunuyum Ağustos ayında mezun oldum ve ağustostan beri yaklaşık 4 aydır iş arıyorum istanbulda oturuyorum gidip başvuru yapmadığım hastane,tıp merkezi kalmadı 4 ayda 30. Yakın hastane dolaşıp cv bıraktım fakat hiçbir şekilde dönüş yapmadılar bir kaç defa görüşmem oldu yeni mezun olduğum için olmadı deneyimli arıyorlar. Benimle aynı anda mezun olan arkadaslarımın çoğu çoktan çalışmaya başladı fakat tanıdık yoluyla işe girdiler. Benim hastanelerde tanıdığım yok ben tamamen kendi çabamla birşeyler yapmaya çalışıyorum gittiğim bir hastane benim gibi lise cıkıslı yeni mezun hemsireyi gözümün önünde işe aldılar tanıdıkla geldiği için daha sonra ben görüsmeye girdiğimde beni eleman alımı yok diye yolladılar. Daha cok gencim ama bu olaylar beni çok yıprattı ve işkura başvurdum tek ümidim işkur kaldı artık. Benim gibi hemsire olup işkurla işe girenler var mı lütfen beni bilgilendirir misiniz
Aslında olabilir ben görüyorum 18 yasında hemşireler. Yogun bakım hemşiresi e ihtiyac cok bence istediğiniz hastaneye gidin ben hemşireye ama tecrübe istiyorum bunun için ücretsiz calışırım diyin. Zaten iş öğrenince onlar sizi alır. Aklıma bu geldi

Aslında olabilir ben görüyorum 18 yasında hemşireler. Yogun bakım hemşiresi e ihtiyac cok bence istediğiniz hastaneye gidin ben hemşireye ama tecrübe istiyorum bunun için ücretsiz calışırım diyin. Zaten iş öğrenince onlar sizi alır. Aklıma bu geldi
Zaten psikolojim artık o kadar bozuldu ki parada gözüm yok yeter ki çalışayım mesleğimi çok seviyorum ben ücretsizde çalışırım bir süre son çare olarak bunu deniycem teşekkür ederim fikriniz için

Maalesef iş bulamayan tonla yeni mezun duyuyorum görüyorum

Özel hastaneler de mi tanıdıkla referansla alıyor artık??

Allah hayırlı bir kapı açar artık

seninle mezun olanlar seni bi sekil aldiramazmi?

Hemşire değilim ama iskurdan çok güzel bir işe girmiştim. Haftasonu tatili olan,maaşı da güzel...
Oysa ilan cidden çok saçma bir ilandı,öylesine işsizlikten kırılırken başvurmuştum :)
Tavsiye ederim herkese *ilk bir yıl (ya da altı ay) sigortanizi devlet karşılıyor. O yüzden çok fazla şirket tercih ediyor iskuru.

Kpssye çalişmayi denesene
1 yil sık dişini iyi bir puan al
Yada ünv oku
Çok mu ihtiyacin var paraya.
Eger oýleyse tabiki birşey diyemem

İnsani yardım vakfına gönüllü hemşire olabilirsiniz. Onlar yurt dışına falan gidiyorlar dönemsel olarak. Oradan dönüşte de referansla meferansla işiniz kolaylaşır. Hem CVye yazacak harika bir şey hem de sizin için inanılmaz bir deneyim olur. Hazır yeni mezunsun, ben yerinde olsam bunu yapardım.
Bak senin için böyle bir site buldum. Üşenme, hepsiyle iletişime geç. Kulvarlarimiz çok farklı ama ben benzeri gönüllü programlarla bir kuruş vermeden yurt dışına çıkıyorum, ben yapabiliyorsam sen neden yapamayasin?
https://www.tun.com/tr/Blog/8-staj-gönüllü-yurtdışında-programlar-hemşirelik-öğrenci/

Hemşire değilim ama iskurdan çok güzel bir işe girmiştim. Haftasonu tatili olan,maaşı da güzel...
Oysa ilan cidden çok saçma bir ilandı,öylesine işsizlikten kırılırken başvurmuştum :)
Tavsiye ederim herkese *ilk bir yıl (ya da altı ay) sigortanizi devlet karşılıyor. O yüzden çok fazla şirket tercih ediyor iskuru.
Bu konuda duyduğum birşeyi sormak istiyorum.
Firmalar personelleri işkurdan almayı istiyor dediğiniz gibi çünkü devlet destek veriyor bir süre. Amma velakin devletin destek süresi bittiğinde işveren işçiyi çıkartıp işkurdan farklı bir personel talep ediyor.
Böylelikle sürekli devletten destek alarak kâr yapmaya çalışıyor işveren. Siz ne kadar süre çalıştınız ? Merak ettim çünkü işkurdan iş bulan çevremdeki çoğu insan şikayetçi.

Umarım yakında bulursun gönlüne göre bir iş. Bitmedi şu tanıdık olayları.

Bu konuda duyduğum birşeyi sormak istiyorum.
Firmalar personelleri işkurdan almayı istiyor dediğiniz gibi çünkü devlet destek veriyor bir süre. Amma velakin devletin destek süresi bittiğinde işveren işçiyi çıkartıp işkurdan farklı bir personel talep ediyor.
Böylelikle sürekli devletten destek alarak kâr yapmaya çalışıyor işveren. Siz ne kadar süre çalıştınız ? Merak ettim çünkü işkurdan iş bulan çevremdeki çoğu insan şikayetçi.
Evet ben de duydum bunu ama tecrüben olur en azından belki de kalırsın orada kimsenin nasibini kimse bilemez bakarsın herşey değişir. Karamsar olma. Ayrıca paraya acil ihtiyacın yoksa bnce kpss ye hazırlan

Önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim ama Maalesef daha 19 yaşında olduğum için insani yardım vakfına gidemem çünkü yurtdışına çıkmaya ailem izin vermez. Ücretsiz çalışırım da diyemem çünkü hastaneler böyle bir şeyi kabul etmez yasal suçtur. Bir hastaneye görüşmeye gittim görüştüm beni kabul ettiler ama bikac kisi daha var yarın 10da gel seçim yapılacak o kişilerden dediler. Annemle birlikte sabah apar topar hazırlanıp yola çıktık hastaneye gelmemize 1 durak kalmıştı ki beni telefondan aradılar meraba gelmenize gerek yok dediler neden dedim başka birini almışlar dediler. Hem çağırıp seçim yapıcaklarını sçylüyorlar hem de resmen dalga geçiyorlar psikolojimi mahvettiler. Toplam 32 yere başvurdum 1 tane bile geri dönüş olmadı :(

Back